Bazarovy gramec - vintage vs. soucasna vyroba???
Bazarovy gramec - vintage vs. soucasna vyroba???
Planuji zacit s analogovou vetvi - lampovy phono preamp s gramcem. Ma jit o doplnek k digitalu, spise se rozkoukat a pustit par vinylu a vlastni zkusenost i cas ukaze vic.
Chtel bych poprosit o nazory zda je lepsi koupit gramofon ala vintage nebo radeji soucasnou produkci. Cenovy limit je nizko ~ 10k Kc, ale nebudu se branit vyhodne koupi pres limit. Co me zajima predevsim, aby slo o slusny zaklad a ne "dira na penize", tzn. drahy servis, poruchovy atp. Nechci skoncit v kolotoci tuneni a vymen, I kdyz je to velmi subjektivni. Budu rad za konkretni kousky po jakych koukat. Dekuji za tipy!
Chtel bych poprosit o nazory zda je lepsi koupit gramofon ala vintage nebo radeji soucasnou produkci. Cenovy limit je nizko ~ 10k Kc, ale nebudu se branit vyhodne koupi pres limit. Co me zajima predevsim, aby slo o slusny zaklad a ne "dira na penize", tzn. drahy servis, poruchovy atp. Nechci skoncit v kolotoci tuneni a vymen, I kdyz je to velmi subjektivni. Budu rad za konkretni kousky po jakych koukat. Dekuji za tipy!
Re: Bazarovy gramec - vintage vs. soucasna vyroba???
Gramec kolem 10 i bazarový nemá cenu. To si určitě slyšet nechtěl ale je to tak.
To si akorát zkazíš názor na vinyl.
To si akorát zkazíš názor na vinyl.
Beru takovy nazor, ale presto doufam .
Urcite udrzovany bazarovy gramec (do 10k), nekdy z let 80-86 (predci az 5ti nasobne drazsi dnesni novodobe) a budes spokojen. S kvalitni prenoskou budes primo nadsen oproti novym "krámům".
Budes si vinyl uzivat, vlastni zkusenost. Sám takové stroje mám, slouzi ku spokojenosti a makaji jako nove.
Budes si vinyl uzivat, vlastni zkusenost. Sám takové stroje mám, slouzi ku spokojenosti a makaji jako nove.
A jake prenosky pouzivas? Soucasne nebo vintage/repas?
Soucasne, nagaoka, rega, ortofon. Stredni tridu.
Naprostý souhlas.jirkash píše: ↑07 dub 2022 21:11Urcite udrzovany bazarovy gramec (do 10k), nekdy z let 80-86 (predci az 5ti nasobne drazsi dnesni novodobe) a budes spokojen. S kvalitni prenoskou budes primo nadsen oproti novym "krámům".
A nejake konkretni kousky pro uzsi vyber napr. od Technics, Thorens, Pioneer? Dekuji.
A co model Pioneer PL 520? Nevyznam se moc v cislovani rad, jestli v tom vubec je nejaka logika .
https://www.vinylengine.com/library/pio ... -520.shtml
https://www.vinylengine.com/library/pio ... -520.shtml
Len pozor stredna trieda prenosky nova je tak okolo 400-500,- Eur. Takze ak myslis 10tis Kc, tak asi bez prrnosky. Aj s prenoskou to bude naprosty hnoj za 10k. Co som sam skusal, tak sebelebsie chassis nejaka zakladna prenoska totalne zabije a budes mat akurat dojem ze vinyl stoji zaprd. Second hand prenoska je docela loteria co vlasne kupis ci to nebude uz totalne obrusene, co od oka nevidno
Ano pocitam, ze prenoska pak bude za cenu sasi/gramce, kdyz me to chytne .
Nějakou ultra špičkovou přenosku jsem ještě asi neslyšel. Ta nejdražší někdy v devadesýtých letech stála cca 120 000,- . Hrála úplně normálně, jako všechny jiné. Gramofón je kompromis, případně retro móda pro ty, kteří si rádi hrají a vyžívají se v té alchymii kolem. Možná, že by bylo smysluplnější, zaměřit se na kvalitní digitál bez degradace zvukového signálu mechanickou cestou. Dnešní možnosti jsou úplně jinde, než v dobách, kdy LP bylo "nejdostupnějším" mediem pro masy.
Pak by to ale chtělo přehrávač u kterého je otáčející se CD vidět. Jinak to není ono.
Mam moznost mit Pioneer PL518x v cenovem limitu a stejne tak PL520 za polovic, tak me jen zajima rozdeleni modelu, zda se v tom da orientovat nebo je to vec konkretniho modelu, pripadne poptavky, ktera kolem vznikla napriklad skrz hifi komunitu .
@Ramones/Jarda69 ... vse je vec osobnich preferenci a samozrejme take financi. Jde o dva ruzne neporovnatelne tabory. Slysel jsem hrat LP vs digital a urcite ma vinyl co nabidnout, hlavne se mi libila ta "syrovost a dynamika".
PS: Uz konecne finisuji lampove monobloky a jak jsem odmital gramec, tak jsem otocil a rikal si, ze by to bylo pekne doplneni odlschool poslechu lampa + LP .
@Ramones/Jarda69 ... vse je vec osobnich preferenci a samozrejme take financi. Jde o dva ruzne neporovnatelne tabory. Slysel jsem hrat LP vs digital a urcite ma vinyl co nabidnout, hlavne se mi libila ta "syrovost a dynamika".
PS: Uz konecne finisuji lampove monobloky a jak jsem odmital gramec, tak jsem otocil a rikal si, ze by to bylo pekne doplneni odlschool poslechu lampa + LP .