Co vybrat do osmi tisíc?
Co vybrat do osmi tisíc?
Ahoj,
s analogem začínám a chtěl bych poradit s výběrem gramofonu do 8K. Zbytek sestavy: reciever yamaha htr-4066, repro xavian delizia. Pochopil jsem, že v dané cenové hladině to bez integrovaného předzesilovače nepůjde a preferoval bych asi nový než bazarový kus.
Zaujal mě Pro-Ject Essential II s OM5E přenoskou. Co myslíte, má to jako vstupní gramofon smusl nebo v mé sestavě udělám dobře i s levnějším kouskem?
Díky
Joska
s analogem začínám a chtěl bych poradit s výběrem gramofonu do 8K. Zbytek sestavy: reciever yamaha htr-4066, repro xavian delizia. Pochopil jsem, že v dané cenové hladině to bez integrovaného předzesilovače nepůjde a preferoval bych asi nový než bazarový kus.
Zaujal mě Pro-Ject Essential II s OM5E přenoskou. Co myslíte, má to jako vstupní gramofon smusl nebo v mé sestavě udělám dobře i s levnějším kouskem?
Díky
Joska
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Co vybrat do osmi tisíc?
Někde jsem na netu viděl akci na Debut Carbon s 2M Red za nějakých...
Tady je odkaz:
https://www.mall.cz/gramofony/pro-ject- ... 0wod754NiA
Měl jsem ho doma a za ty prachy super stroj. Necelé 2K se vyplatí připlatit
Sorry, ten je s OM10, ale i tak myslím dost dobrý....
Tady je odkaz:
Ahoj, záleží na tom co od toho budeš očekávat, jestli bude gramofon hlavní zdroj signálu, nebo jenom pro zpestření si chceš sem tam něco pustit. Ano Pro- Ject nemusí být špatná volba, ovšem kolem 8 t. máš i jiné možnosti, třeba Lenco nebo Audiotechnika, jestli Ti nevadí direct drive pohon, např Audiotechnika je osazena velmi slušnou přenoskou.Z řemínkem dělá slušný gramech i Pioneer a Teac, tam bys ale musel asi 2 t. Připlatit.
Proč by měl vadit DD pohon?
Lad2000,
Mě nevadí mám ho taky( Technics SL1210mk2), někteří ho však nepreferují, viz příspěvky z minulosti.
Mě nevadí mám ho taky( Technics SL1210mk2), někteří ho však nepreferují, viz příspěvky z minulosti.
Ahoj a díky všem za odpovědi.
Vypadá pěkně, ale jestli to chápu správně, tak to znamená další 2k za předzesilovač, to už je docela slušně přes můj limit. Těch 8 mám zatím jako strop, spíš mě zajímal názor někoho zkušenějšího jestli má ten ProJect smysl nebo jestli mám opravdu připlatit nebo naopak koupit jako vstupní model něco levnějšího, protože rozdíl stejně moc nepoznám.overgrounder píše:Někde jsem na netu viděl akci na Debut Carbon s 2M Red za nějakých...
Tady je odkaz:
Spíše na zpestření jednu,dvě desky do týdne. Spíš mi šlo o to, jestli má smysl jako vstupní kupovat ProJect nebo mi může jako vstupní stačit něco levnějšího. A DD se určitě nebráním.Dasta píše:Ahoj, záleží na tom co od toho budeš očekávat, jestli bude gramofon hlavní zdroj signálu, nebo jenom pro zpestření si chceš sem tam něco pustit. Ano Pro- Ject nemusí být špatná volba, ovšem kolem 8 t. máš i jiné možnosti, třeba Lenco nebo Audiotechnika, jestli Ti nevadí direct drive pohon, např Audiotechnika je osazena velmi slušnou přenoskou.Z řemínkem dělá slušný gramech i Pioneer a Teac, tam bys ale musel asi 2 t. Připlatit.
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ten Debut má předzes v sobě
Ne, nemá. Tys dal odkaz na Pro-Ject Debut Carbon (DC) a ten v sobě zabudovaný předzesilovač nemá.overgrounder píše:Ten Debut má předzes v sobě
Ten má až Pro-Ject Debut Carbon Phono USB (DC) https://www.mall.cz/gramofony/pro-ject- ... 0wodbcwAnw a ten je ještě o víc než dva a půl tisíce dražší.
-kvůli poslechu cca 1 desky týdně bych do toho já osobně neinvestoval a s gramofonem vůbec nezačínal-vůbec pokud o tom nemám "ani páru".
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ano, mas pravdu, omlouvam se timto autorovi vlakna!LUK píše:Ne, nemá. Tys dal odkaz na Pro-Ject Debut Carbon (DC) a ten v sobě zabudovaný předzesilovač nemá.overgrounder píše:Ten Debut má předzes v sobě
Ten má až Pro-Ject Debut Carbon Phono USB (DC) https://www.mall.cz/gramofony/pro-ject- ... 0wodbcwAnw a ten je ještě o víc než dva a půl tisíce dražší.
Nakonec vyřešeno půjčením levného Sony gramofonu. Pravděpodobně časem skončím u nějakého ProJectu, ale vezmu to nějak komplexněji a společně s výměnou recieveru za rozumný zesilovač.