Ahoj.
Mám doma starý gramofón fisher mt-872. Roky sa nepoužíval, neviem v akom stave je prenoska. Všetko funguje, tak rozmýšlam, či kúpiť novú prenosku (našiel som na ebay za vyše 20 eur) alebo zohnat nejaký iný Gramo. Je tam prenoska Ortofon M5.
Rozmýšlal som nad kúpou Technics SL-BD20.
Aký je váš názor?
Nie som nejako náročný, začínam s platňami, ide mi hlavne o to, aby mi gramofón neničil platne a slušne ju prehral...
Dik za názor
Fisher mt-872 vs Technics SL-BD20 pozná niekto?
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Fisher mt-872 vs Technics SL-BD20 pozná niekto?
nechat si fišera, samost.hrot (stylus) do přenosky M5 seženeš kdekoli, sorry jako za názor ale další krám do bytu je zbytečnost, Tvůj gramec je pozoruhodná rarita
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Dik za názor.
A myslíš že ten Fisher je z hľadiska kvality zvuku OK? Hlavne aby neničil platne...
A myslíš že ten Fisher je z hľadiska kvality zvuku OK? Hlavne aby neničil platne...
ale ničit nebude ! musí se ovšem nastavit (zkontrolovat) geometrie ramínka, přítlak hrotu (svislá síla) a antiskat, to se na fóru probíralo mnohokrát - zalistuj trochu v historii, výslednou kvalitu určuje přenoska ! a zde je výběr převeliký někdo možná poradí lépe a konkrétněji
SL-BD20 je v hrubých rysech podobný - poloautomat a řemínkový pohon talíře, ne opakuji nech si Fishera
SL-BD20 je v hrubých rysech podobný - poloautomat a řemínkový pohon talíře, ne opakuji nech si Fishera