Garrard Zero 100SB

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Garrard Zero 100SB

Příspěvek od samoT »

Koupil jsem si tento krásný kousek http://testwebapi.pl/item1268188780_gra ... royce.html, bohužel má nefunkční automatický režim. Neznáte někoho, kdo by ho dokázal opravit?

Dále bych se chtěl zeptat na přenosku. Je tam teď nějaká Audiotechnika, viz. fotky z odkazu. Mám ji nechat, nebo pořídit novou?

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Garrard Zero 100SB

Příspěvek od samoT »

Nikdo nic? Zkoušel jsem se na to kouknout a našel jsem příčinu zaseknuté páčky. Byl tam zaseknutej drát, který jsem vrátil na svou pozici. Naneštěstí se objevil další problém. Automatika najede s přenoskou tak do 2/3 desky, potom s ní na desce pohne o 2cm zpět, zvedne se a vrátí se na začátek a vše se vypne. :(

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

A co takhle kontaktovat prodejce?Píše že je seřízen a promazán...Na AUKRU ho taky prodával,mimochodem má tam toho hafo (hodně) Já si myslím že za tu cenu jsi měl jít do nového grama.Kupovat od někoho kdo má skladem X komponentů je na pováženou... *headbang* *headbang* *headbang*

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Při koupi jsem byl se stavem gramofonu seznámen. Věděl jsem, že automatika nejde, přehrávat jde taky manuálně. Staré stroje se mi líbí a tento Garrard je nádherný, vevnitř je to úplný orloj. U předešlého majitele sem si ho i poslechl.

Jinak k tomu množství věcí co prodává. Prý mu je dováží kamarád ze zahraničí (Belgie, Německo) a on to pak prodává u nás na aukru atd. Je to nějaký projekt Hifi-klub brno.

Na internetu jsem zkoušel hledat nějaký servis starých gramofonů, ale co jsem našel, tak jedině v Praze. Potřebouji něco blíž, Ostrava/Olomouc. Přemýšlím, že bych se zkusil optat nějakého hodináře.

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

samoT jako gramo do sbírky pro radost, ano.
Davidus se na něj chystal, ale Kilogram mu to rozmluvil.
O Garrardu Zero píší na webu, něco jako že nerozlišuje přenosky.
Je to rozhodně zajímavý kus.

U Audiotechniky je dobrá AT-91, AT-95 je výrazná, mohla by se osvědčit.

Tonar Birdie se sférickým hrotem je taky vitange.

Jak se to seřizuje?
Má ramínko vůli v ložiskách ?
Kdyby ne, líbilo by se mi to vyzkoušet a něco poslechnout.
Ostrava Jih...

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

eficak
Rád ti ho dovezu ukázat, Ostrava zas tak daleko není. Jestli má raménko vůli v ložiskách, to nevím (nevím po čem koukat). Přijde mi, že je přenoska vychýlená ze své osy, ale nejsem si jistý.

Dostal jsem ho s přenoskou Audiotechnika AT 91.

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

samoT píše:eficak
Rád ti ho dovezu ukázat, Ostrava zas tak daleko není. Jestli má raménko vůli v ložiskách, to nevím (nevím po čem koukat). Přijde mi, že je přenoska vychýlená ze své osy, ale nejsem si jistý.

Jestli není moc stará a ohraná, klidně u ní zůstaň.

Na zarovnání ase spolu podíváme. Zrobime fotečky, poslechnem desečky.

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

eficak píše:

Prodejce mi ukazoval, že nejspíš podle počtu otáček (nevím jak to přesně funguje), měří gramofon opotřebení přenosky (stupnice je u uchycení raménka). Teď je v polovině.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Takto, naslepo, kupovat gramofon, je vždy sázka do loterie, zvlášť
pokud to nemá být jen výstavní kousek ale má to i hrát... :)
Zvláště, pokud tomu člověk řádně nerozumí.

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Peer píše:Takto, naslepo, kupovat gramofon, je vždy sázka do loterie, zvlášť
pokud to nemá být jen výstavní kousek ale má to i hrát... :)
Zvláště, pokud tomu člověk řádně nerozumí.
Chybama se člověk učí. :D

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

A je doma.
První dojem slabý ...

A pak jsme to seřídili, položili LP ...
Překvapivě dobré.
Spadl mi šestitisícový kámen z osrdí. Tohle nehraje špatně...

Obrázek

Líbí se mi magnetický antiskating se stupnicí pro eliptické a sférické hroty přenosky.
Pěkný je nápad kontroly provozních hodin hrotu, pomocí stupnice poháněné otáčením raménka.
Vždy je příjemné, když raménko po dohrání desky vypne otáčky a vrátí se do držáku.
Audiotechnica AT-91 je příjemně, nikoli bezbarvě neutrální, hudba z ní baví.

Kamarád slaboproudař zamaká, zda zprovozní automat nevím.
Doufám v odstranění brumu, obnovení plné automatiky a přesné seřízení hodnot snímání.
Azimut nelze narovnat, jehla je vychýlena celkem o dost doleva.

Kontaktů, pérových i pájených, do cesty signálu nastavěli příliš. Pastový headschel s vůlí, nýty namísto ložisek, hluk za signálem...
Je to druhý Garrard Zero v Česku a oba mají tutéž poruchu automatiky.
Na rok výroby, kolem 1970, to je pašák.

Není to německá Saba a nebo můj Tesla MC 900 Q, ale to jsou nové mašinky.

Odpružený klasický gramofon mě zvukem mile překvapil.
Středy . . .

Odstup od hluku překoná i základní P-J Debut, nebo P-J Essential, P-J Genie 1.3 se zdařilým načasováním beatu a ještě dobrou cenou...
Nové se zárukou, slušně prodatelné pro polepšení.
Ale Garrard je něco.
I přes značný brum od země, vůle v složitém ramínku dokonce naklání azimut do hodnot vylučující snímavější přenosku.
Přesto, povede-li se oprava závad, to je velmi slušný hráč !

Něco podobného - Garrardu do rodokmenu vloženého na středech (anglická zvuková doména), umí první český gramofon z nejlepší rodiny odpružených.

Pro-Ject 6 PerspeX

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Díky ti eficaku, věř, že mi spadl ještě větší kámen ze srdce. Začátek mé návštěvy u tebe opravdu nevypadal slibně. Ale po zapojení a položení první placky to byla nádhera. Jsem rád, že je tento gramofon použitelný a pokud se povede odstranit brum, budu v sedmém nebi. Oprava automatiky bude jen třešnička na dortu.

*klanimse*

MirJel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MirJel »

samoT. mám ten pravdepodobne druhy kousek v CR. Je to krasny stroj, ktery kupodivu i hraje. Osazen je přenosku M & R a zvuk super. Je pravdou, ze jsem se s ním docela potrapil a nejakou praci to dalo. Mám v plánu v budoucnu vyměnit kablíky v přenosce a napojit je na přímo bez těch nasouvacích kontaktu na sankach prenosky a pod. Obcas je tam spatny prenos, jeden kanal hraje treba slabeji, tak s tím lehce zahybu a zase pár desek jedem bez zadrhelu. Ten orloj co ovlada automatiku je tedy narez, vse je ciste na manualni pohon, perka, kolecka, tahla a vse je zivene pomoci otacek talire. Pri vyssich otackach automatika seda nako na maly singl, pri otackach 33 zase na klasicke LP a pod. Nejlepe je to odstrojit, polozit to treba na skleneny stul a zrcadlem sledovat co to dela (nebo si pod stul lehnout). Jelikož ten orloj není uplne presna vyroba a je to takove "cinske", pravdepodobně se ti nepodari seridit na 100% plno automaticky režim. Prostě plus minus dva, tři milimetry. Elektronika je tam jednoduchá, pokud tam máš nějaký brum, myslím, studený spoj na uzemňovacím kabliku, nebo oxidace na těch sankach co drzi prenosku...

MirJel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MirJel »

samoT píše:
eficak píše:

Prodejce mi ukazoval, že nejspíš podle počtu otáček (nevím jak to přesně funguje), měří gramofon opotřebení přenosky (stupnice je u uchycení raménka). Teď je v polovině.
ta stupnice je na uplne neco jineho, ne netu jsem videl, prislusensvi. Da s na nej posadit plnoautomaticky podavac (takovy CD menic), nasklada nekolik desek nad sebe a ony tam pak padaji a Garrard hraje a hraje hodiny...

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Aha, to jsem netušil. Když jsem ho měl rozebraný, tak při každém návratu raménka do původní pozice se ryska posunula o kousek nahoru. Z toho jsem usoudil, že to bude takto nějak fungovat.

Odpovědět