gramo Fisher Studio Standard MT-6225 závada na pohonu

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
SirAnthony
Kontaktovat uživatele:

gramo Fisher Studio Standard MT-6225 závada na pohonu

Příspěvek od SirAnthony »

Dobrý den.
Jsem pasivní čtenář ale mám malou prosbu ohledně rady. Vlastním tento gramofon http://www.flickr.com/photos/nemico/3497080878/. Bohužel jsem ho měl dlouho ve skříni v místnosti kde se netopí. Stalo se že uvnitř talíře, kde je (asi) magnetický pásek se objevila vlhkost a díky ní magnetický pásek začal korodovat a také se odlepil od talíře. Při puštění talíř dost dře. Chtěl jsem pásek zabrousit, ale díky tomu že je na místech odlepený popraskal. Odlepil jsem tedy celý a vše zabrousil a pásek znovu nalepil zpět, jenže jde o to že díky vlhkosti se jeho délka zvětšila (díky tomu se sám odlepil). Pásek jsem dokázal zkrátit a i ty kousky přesně nalepit zpět, jenže jde o to že nyní, po 4 měsících (pouštím jej minimálně) se mi zdá že ten magnetický pásek stále pracuje a stále se rozpíná-opět drhne. Napadlo mě tedy ho celý oddělat a vyměnit za nový. Zde jsem našel prodejce právě takového pásku http://www.magsy.cz/page/251.magneticka-folie/. Jenže já si vůbec nejsem jistý zda mohu tento pásek vyměnit za jiný. Zda je to opravdu magnetický pásek. Podle barvy bych řekl že ano, ale to je velmi málo.
Předem děkuji za každou radu. Nechce se mi totiž tohoto gramofonu zbavovat a kupovat si jiný.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: gramo Fisher Studio Standard MT-6225 závada na pohonu

Příspěvek od Renown »

mohl bys vyfotit to čemu říkáš magnetický pásek ? Ten gramofon je Direct-Drive ?

SirAnthony
Kontaktovat uživatele:

Kvalita nic moc - z telefonu.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Přiznám se že tak moc tomu nerozumím a Direct-Drive nevím jestli je to, co si myslím že to je (náhon přes kolečko bez gumiček???)
EDIT: Hups, ono to tam je i přímo napsáno že je to DD. *headbang* Ach jo, jsem to lama

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

no tak to není klasický direct-drive. Je to lineární motor, to jsou takové ty trojúhelníčky na šasí. Ta magnetická folie ma talíři je vlastně "rotor". Ta folie se bude dát vyměnit, ale musíš změřit jak je to zmagnetované, případně kolik je tam pólů a jak je to silný magnet (magnetický tok)

SirAnthony
Kontaktovat uživatele:

UF. Takže pro mě vlastně nesmysl... Nevím jak ani čím. Ta páska jde oddělat, měl jsem ji oddělanou, ale spíš jen kousky jak se rozlámala. Trochu je to vidět i na fotce. Takže budu muset pořídit jiný gramec. :(
Díky moc za radu! *thumbs up*

SirAnthony
Kontaktovat uživatele:

Tak nakonec jsem zkusil zbytek té magnetické pásky odloupnout. Totálně obrousit a očistit a nalepit zpět. Jen malinko zmenšit obvod aby se vešli a voala, povedlo se a gramec je OK a otáčky drží!.
Ale opravdu VELICE děkuji Renown za snahu mi pomoc. Velice si té snahy vážím!!! Ještě jednou díky! *thumbs up* *thumbs up*

Odpovědět