Gramofon do 10 000 kč

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Gramofon do 10 000 kč

Příspěvek od Dasta »

Automat je zařízení pro komfort, zvukový přínos nemá žádný, spíše naopak, čím více funkcí,tim větší možnost zhoršení kvality.
U stroje za deset tisíc, bych o automatu neuvažoval vůbec.
Kdo uvažuje vážně o reprodukci gramofonových desek,bude spíše vždy volit manuál ,pokud možno bez zakomponovaného preampu.
Kdo si chce pustit naposledy sbírku lp po dědovi,kterou našel na půdě, než ji definitivně vyhodí, může i na plném automatu.

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

jirkash píše:
15 zář 2023 11:15
Ne, majitelů. Vyrobci nabizeji vsechny varianty, od manualu az po plny automat. Kazdy si vybere.
Ne, manuálů je drtivá většina, výrobci jedou na módní vlně, že jen plný manuál je to správné a zjednodušují si tak finální výrobek.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Zjednodušují si všichni všechno.
Z neschopnosti vyrobit direct drive se udělala přednost gumičkového pohonu,který se nadřazuje a prosazuje se jako jediný hifi.
Hlavně v kombinaci s mdf.
Plný manuál má však své opodstatnění, nicméně každého věc co si vybere.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Ja teda nevim, ale neni problem zakoupit i plny automat, i direct drive. Dobre udelany automat kvalitu nezhorsuje.
A presne, kazdy si vybere dle sveho.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Absence automatu v gramofonu je neschopnosti (nebo neochotou) tento uspokojivě vyřešit, vyrobit
pro srovnání: koupili by jste kazeťák bez koncového vypínání (auto-stop)? já teda ne
tento obsahovaly i ty nejlevnější východoasijské plastové křápy (tehda z Tuzexu)
navrhuji vyvinout gramec automat se zrušením funkce auto je-li potřeba taková... ;)

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Tve prirovnani vypinani na konci ala kazetak splnuje poloautomat. A ano delaji se gramofony, nejen poloautomaty s moznosti vypnuti funkce.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

lechosi ten se ti zase jednou poved, srovnávat s koncovým vypínáním u kazeťáku *bravo* :lol: *bravo*, ale pobavilo, to jo.

A DD vs řemínek? Problém je, že udělat kvalitní DD je složitější a dražší, u levných DD gramofonů se snadno může stát, že se budou z motorku přenášek kdejaký vibrace atd. Řemínek je levnější, jednodušší a vibrace z motorku se přes něj prakticky žádný nepřenáší. Pohon řemínkem je tak výhodnější a zejména u levných gramofonů je s ním možný dosáhnout vyšší kvality.

A (polo)automatika? Nepotřebná zbytečnost, jen hromada součástek navíc a k ničemu to není, jen se to může časem rozštelovat nebo "vysypat" a nic jinýho mi to nepřinese. Nikdy jsem gramo s poloautomatikou ani automatikou neměl, zámarně se takovým gramofonům vyhýbám. Nepotřebuju vodit za ručičku, Já umím gramofon používat i bez pomocnejch berliček. (polo)automatika je stejně zbytečná a nesmyslná jako ty moderní jízdní asistenti, co ti strhávají volant do protisměru, a řvou na tebe, že se máš držet uprostřed jízdního pruhu, když ty přitom chceš odbočit na vedlejší silnici.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

S asistenty je to zcela zcestne prirovnání. Koukám, ze cim je delsi tato diskuze, tim zoufalejsi argumenty proc ano/ne tohleto a tamhleto. Kazdemu vyhovuje neco jineho, nekdo muze necekane odejit, usnout a jine veci, na konci desky se gramofon zastavi a treba nadzvedne ramenko. To zadna zbytecnost neni. Ani za 45 let se me to nepokazilo ani u jednoho gramofonu (JVC, Technics, Dual). Takze asi tak. Ja se spokojim i s plnym manualem (Dual), bavi me pokladat a spoustet ramenko. Polovicku radsi poustim jen na plny automat. :)
Jinak Dual dnes dela vlastni DD, velice kvalitní vlastni motor, ktery navrhnul sam Dual a patri mezi spicku. Jde to, kdyz se chce.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Tak třeba Technics - má v portfoliu plné automaty, polo i čisté manuály, řemínky, direct, půlpalec (1/2") i syst. T4P
no a kterýž to gramec má vypínací automatiku?

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

Liamee píše:
15 zář 2023 18:49
lechosi ten se ti zase jednou poved, srovnávat s koncovým vypínáním u kazeťáku *bravo* :lol: *bravo*, ale pobavilo, to jo.

A DD vs řemínek? Problém je, že udělat kvalitní DD je složitější a dražší, u levných DD gramofonů se snadno může stát, že se budou z motorku přenášek kdejaký vibrace atd. Řemínek je levnější, jednodušší a vibrace z motorku se přes něj prakticky žádný nepřenáší. Pohon řemínkem je tak výhodnější a zejména u levných gramofonů je s ním možný dosáhnout vyšší kvality.

A (polo)automatika? Nepotřebná zbytečnost, jen hromada součástek navíc a k ničemu to není, jen se to může časem rozštelovat nebo "vysypat" a nic jinýho mi to nepřinese. Nikdy jsem gramo s poloautomatikou ani automatikou neměl, zámarně se takovým gramofonům vyhýbám. Nepotřebuju vodit za ručičku, Já umím gramofon používat i bez pomocnejch berliček. (polo)automatika je stejně zbytečná a nesmyslná jako ty moderní jízdní asistenti, co ti strhávají volant do protisměru, a řvou na tebe, že se máš držet uprostřed jízdního pruhu, když ty přitom chceš odbočit na vedlejší silnici.
No, nemyslím si, že to, aby se na gramofonu na konci přehrání zvedlo raménko a vypnul se, je nějaká berlička a užvatel potřebuje vodit za ručičku, mě to přijde jako samozřejmost, tak jako když se cd po přehrání zastaví. Bohužel si na ten plný manuál u gramofonů všichni nějak zvykli a berou to jako standart a jede se na této vlně jakože je to strašně hifi. Nevím, jak to bylo ve zlaté éře vinylu v 70 a 80 letech ale nyní je většina gramofonu manuální. Já měl při shánění poloautomatu tedy dost stížený výběr, nyní poloautomat mám a plný manuál už bych tedy nikdy nechtěl. A to jsem ještě u předchozího gramofonu musel při změně otáček sundat talíř a ručně přehodit řemínek, no u některých DJ desek fakt porod, nikdy více. Ale každému samozřejmě vyhovuje něco jiného.

Oplt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oplt »

Já měl manuál, plný automat i poloautomat, vše DD. Automat jsem poslal do světa a poloautomat a manuál mám stále. Jsou to vintage stroje po repasy. Pioneer pl 550 a pl 518. oba naprosto spolehlivé gramofony.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

A přitom by stačilo zakoupit Pro-Ject Q UP...

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Jezis, hlavne ne takovy paskvil.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Pro někoho záchrana v nouzi ;)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Gramec s vypínací automatikou - to by bylo řešení, už i prastarý vehikl NC420
měl zrušení zvedáčku na konci desky, vypínač pohonu neměl, řešilo se doma
"na koleně" viz AR2/1981 nebo 4/1981, hanba monopolnímu výrobci Tesla
Litovel...technicky nadaným uživatelům event. dopošlu návod "jak na to".

Odpovědět