Hezký večer,
mám gramofon Pro-Ject a zesilovač Denon. Gramofon je propojen se zesilovačem skrze cinch kabely + uzemnění (vše napevno přiděláno z výroby ke gramofonu).
U gramofonu mám LED osvětlení (led pásky s pohybovým čidlem + adaptér).
Pokud zapnu LED osvětlení, je slyšitelné při vyšší hlasitosti, kdy jsou tišší pasáže nebo ticho, pískání.
Pískání hodně zredukovalo uzemnění gramofonu do zesilovače, a různým "otáčením" apod. se úroveň pískání mění, ale pořád zůstává slyšitelné.
LED adaptér i gramofon jsou zapojeny do stejného okruhu, přepojení adaptéru do jiné zásuvky nebo jeho oddálení od gramofonu nepomohlo.
Nějaké rady ohledně toho, jak se toho pískání zbavit?
Výměna napájecího adaptéru k LED páskům nepomohla.
Děkuji,
Lukáš
Gramofon - Pískání
Re: Gramofon - Pískání
nestoji náhodou gramec rovnou na zesíku ? citlivá přenoska může chytat parazitní vazbu od zdroje a tak...
co se dá dělat ? vyměnit (zkrátit) signálový kabel ? LED napájet ze zdroje zesíku ? adaptér bývá zákeřný rušitel
uzemnit šásko na rouru topení ?
co se dá dělat ? vyměnit (zkrátit) signálový kabel ? LED napájet ze zdroje zesíku ? adaptér bývá zákeřný rušitel
uzemnit šásko na rouru topení ?
Nn, gramofon leží na rovném povrchu mimo vše.
Objednal jsem ještě LED adaptér, který je uzemněný (má na vstupu i zem), kdyby to pomohlo, tak uvidíme.
U gramofonu je adaptérů pro LED pásky několik a vadí jen jeden, ale i po výměně daného adaptéru se nic nezměnilo. (ale byl to neuzemněný adaptér)
Objednal jsem ještě LED adaptér, který je uzemněný (má na vstupu i zem), kdyby to pomohlo, tak uvidíme.
U gramofonu je adaptérů pro LED pásky několik a vadí jen jeden, ale i po výměně daného adaptéru se nic nezměnilo. (ale byl to neuzemněný adaptér)
Neznám model, typ tvého Pro-Jectu, některé mají vložený z výroby interní pre-amp korekčák, jiné ne.
Pokud ano, vyzkoušej provoz přes ten interní nebo jinak napřímo do vstupu PHONO Denonu, je určitá šance že jedna alternativa povede k zlepšení a nápravě stavu.
Pokud ano, vyzkoušej provoz přes ten interní nebo jinak napřímo do vstupu PHONO Denonu, je určitá šance že jedna alternativa povede k zlepšení a nápravě stavu.