Kotoučáky

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Re: Kotoučáky

Příspěvek od S499_1023 »

Sibylla Nostradamus Konosuke Lechos: Na obchodním jednání se o gramofonech nebavím ale když na to přijde řeč, tak taky většina obchodních partnerů gramofon nemá (mají diametrálně odlišné zájmy) lae ještě nesetkal s tím, že by bylo vlastnictví gramofonu posuzováno jako zaostalost a společenské znemožnění se - to možna tam u vas v kraji razovitem.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

vtipné ale nemístné, ukončíme to

enaxy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od enaxy »

musím dať za pravdu Lechos. I dnes keď na školení spomeniem gramofón 25 ľudí sa na mňa pozrie ako na neandrtálca . Všetko je to vymyté CD a mp3 prípadne internet youtube. Ako prišli lacné magiče a cd discman išlo to všetko dobre do prdele.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Na akom školení?

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Na letošní výstavě v Mnichově byly vidět kotoučáky , dokonce i hrály např. u sestavy Kharma ( Tascam ), u jiných Revox a Studer.

Dokonce i byly v prodeji Master pásky origo, jen ta cena od 200 do 600 euro za kousek. Dokonce i originál chromka kazeta v dárkovém balení za slušných 50 euro.

Hledal jsem avizovaný nový model Revox , ale nikde jsem ho nenašel.

ˇŽe by se vracely pásky z nostalgie, tomu moc nevěřím, konečně asi pochopily , že na Master pásku je zvuk který mnoho hifistů hledá, nejsou to jenom 1 a 0 se digitálním zrnem, ale je to plnohodnotný analogový zvuk.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

nemáš ňaký fotky z toho Mníšku ? ať zas nezaspíme dobu, je načase oprášit konstrukční plány B135
našel jsem enem tohle:
https://www.youtube.com/results?sp=CAI% ... h+high+end

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

nejsou to jenom 1 a 0 se digitálním zrnem, ale je to plnohodnotný analogový zvuk

Můj ty Bože, to je žvást. A když si zkopíruji CD-čko na pásek, to bude teprve analogový zvuk!

Lechos to bude kopírovat na B 135, prodávat v Cziesynie na burze a konečně nalezne smysl života.

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

to S499_1023

muzes nejak logicky vysvetlit, proc se zamerne navazis a zasmesnujes Lechose - dobre vis, ze tim jen zacinas zbytecnou hadku - na to pravidla fora jiste pamtuji ...

druha vec - Tve povzdechnuti " ... to jsou zase zvasty " - opet - je za tim snaha zesmesnit uzivatele Pytla, nebo jsi chtel byt za kazdou cenu ftipnej , nebo snad jen obycejna lidska hloupost ?

pokud mas pocit, ze toto forum je pouze o zvastech a Ty jsi jediny, kdo ma co rict - a cele forum je tedy pod Tvou uroven a hifi "erudovanost" - dam Ti dobrou radu - ignoruj toto forum, jeho uzivatele a jdi jinam - treba jsou nekde na Tve vypady a moudra zvedavi .... je to srozumitelne ?

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

fotolaik: Ano, navážím se do lechose a zesměšňuji ho, protože si to svým dlouholetým vystupováním zasloužil.
A tebe, Pytla i zbytek zlatoušců, co poznají master pás od 192/24 budu zesměšňovat taky, nemáte na to monopol, dělat z racionalistů hlušce a hlupce, co ještě neprozřeli.

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

S499 - Opravdu nekdo psal o rozpoznani master vs 192 .... ?
opakuji znovu - neurazej a nezesmesnuj ostatni - ber to jako posledni varovani - chapes to ? nevidim jediny duvod, aby jedno individum delalo na foru zbytecne hadky - stejne nas povazujes za hlupaky - tak bez proste jinam - o Tvou osvetu tu fakt nikdo nestoji

boxer

Příspěvek od boxer »

nejsou to jenom 1 a 0 se digitálním zrnem, ale je to plnohodnotný analogový zvuk

Pokud by tuto větu napsal třeba Jarda, tak bych asi pochopil, že to někoho nadzvedne.
S ohledem na to, že drtivá většina píšících se zde potkává již delší dobu, asi ví, jak kdo píše a myslí. Konkrétně u Pytla, kdo ho jen trochu poznal ví, že je to milovník mašinek všeho druhu a jeho masterpásky co má doma, jsou zvukově opravdu exkluzivní. Nejde o ten druh záznamu, jako takový, ale o tu kvalitu nahrávky na něm. A o tom, že je lepší než na běžném CD není pochyb ani na vteřinu.

Věta výše citovaná je trochu nešťastně formulovaná, ale myslím si, že kdo ví oč jde ví, jak to bylo myšleno. Jak 1-0 a tak analog má své klady a zápory. A v tomto smyslu byla ta věta napsaná. Tedy že ten master je, zaprvé= na horní hranici neořezán na nějakých 20 kHz, a jeho zvuk (hudby na něm) má ve své kvalitě celou řadu analogových plusů. Tedy nemá šum LP a praskot.

O tom, že by Můj ty Bože, to je žvást. A když si zkopíruji CD-čko na pásek, to bude teprve analogový zvuk! toto bylo od Pytla někde napsáno jsem si nevšiml. Je jasné, že pokud CD nahraji na pásek a nebo z něj udělám LP, tak výsledek bude jen horší.

Tedy já to tak aspoň pochopil. Ale možná je to tím, že znám Pytla osobně a dost dobře, takže lépe předjímám jeho myšlenkové pochody.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Boxer : Zdenku pochopil si to jak jsem to myslel.

S499 : Neznám Tě osobně, ale ve svém věku se nenechám zesměšňovat jak píšeš -- to si prosím zapamatuj !!! A uvědomuješ si , že je to pouze koníček, který spojuje stejně postihnuté lidi poslechem hudby.

RobertS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RobertS »

http://www.monoandstereo.com/2016/05/ho ... -deck.html

Tak na příští rok si musíme odklonit 4000€ *hura*

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Není to tak moc, 4000€, ale to je jen mechanika? Nevšiml jsem si VU metrů ...

AlfH
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlfH »

Po pravdě řečeno, nedovedu si představit, jak se do tak subtilní skříně vejdou 3 motory, o elektronice nemluvě. Celé to vypadá spíše jako designová studie, než funkční přístroj.

Odpovědět