Kúpa nového gramofónu
Kúpa nového gramofónu
Ahojte,
mám takú menšiu dilemu, a to s kúpou nového gramofónu. Moje požiadavky:
- plne manuálny, prípadne poloautomat
- vodiče z prenosky priamo na výstup (cinche), prípadne by som si to vedel dodatočne upraviť, ak by to nebolo tak
- kvalitné materiály (nie nejaký plasťák = Roadstar, Sencor... )
- žiadny brum z motora vo zvuku
Môj rozpočet je do 250 €. Prenosku mám zatiaľ Ortofon OM10, neskôr plánujem vymeniť za 2M Red, prípadne Blue.
Zatiaľ mám dvoch favoritov, a to Audio-Technica AT LP120 a Pro-Ject Essential 2. Gramofón nemusí byť nový, rozmýšľal som takisto aj medzi Sony, Pioneer, Technics a mnohými ďalšími z Bazoša, ale radšej si nechám poradiť ako kúpiť mačku vo vreci
Vopred Ďakujem za rady a názory.
mám takú menšiu dilemu, a to s kúpou nového gramofónu. Moje požiadavky:
- plne manuálny, prípadne poloautomat
- vodiče z prenosky priamo na výstup (cinche), prípadne by som si to vedel dodatočne upraviť, ak by to nebolo tak
- kvalitné materiály (nie nejaký plasťák = Roadstar, Sencor... )
- žiadny brum z motora vo zvuku
Môj rozpočet je do 250 €. Prenosku mám zatiaľ Ortofon OM10, neskôr plánujem vymeniť za 2M Red, prípadne Blue.
Zatiaľ mám dvoch favoritov, a to Audio-Technica AT LP120 a Pro-Ject Essential 2. Gramofón nemusí byť nový, rozmýšľal som takisto aj medzi Sony, Pioneer, Technics a mnohými ďalšími z Bazoša, ale radšej si nechám poradiť ako kúpiť mačku vo vreci
Vopred Ďakujem za rady a názory.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kúpa nového gramofónu
Nechcel si robiť vlastný gramofón?
áno, ale teraz na to dlhodobo nebudem mať čas
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pokud trváš na novém gramofonu, tak jediná rozumná odpověď (ačkoliv se ti asi nebude líbit, ale zcela naprosto se to vyplatí, tak poslat do světa tvoje Tesla NC500, 470, 580, 150, Moderato) je ještě o trochu navýšit rozpočet.
Tiež som nad tým rozmýšľal, tých Tesláckych gramofónov mám ešte spústu, ale keďže som aj zberateľ a vediem si zbierku elektroniky Tesla, bolo by mi to ľúto poslať do sveta.
Splňuje téměř bez výjimky Technics SL-1200 (a příbuzné modely), oblíbený audiofilský kousek.
To je vtip?
Ne, Tvoje neznalost
nějakej návrh ať se taky pobavíme ? jakože jsou ty Vánoce...
nějakej návrh ať se taky pobavíme ? jakože jsou ty Vánoce...
12xx-viek som už pár mal možnost vidiet, ale tvoja neznalost ta samozrejme ospravedlnuje. Zlatú LTD ma moj švagor.
A som zvedavy kde kupis za 250€ novy technics sl-12xx, prosim odkaz
A aby som bol v teme , tak ten pro-ject v prvom prispevku je asi najlepší tip cca 250€, netvrdím, ze je to najlepši gramofón na svete, ale kludne by som nan svoje platne položil. Osobne by som prišetril a kupil o triedu , dve vyšší model.
Klidně hraj na tu NC500, po kontrole uložení motoru to není vůbec špatný stroj.....