MC-STEP-UP-TRANSFORMER MG
MC-STEP-UP-TRANSFORMER MG
http://mujweb.cz/mgberan/
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?p=193675
Mám doma na vyzkoušení Step Up trafo české výroby od odborníka pana Berana. Ve spojení s phono zesilovačem RCM podává skvělé výkony. Cena je víc než příznivá. Už u mě zůstane.
Re: MC-STEP-UP-TRANSFORMER MG
Ještě aby někdo začal vyrábět přenosky s vestavěným předzesilovačem. Pak bude zase o něco lépe V době SMD by to snad šlo.
EDIT: tohle řešení je zatím asi nejlepší a nežere elektřinu
EDIT: tohle řešení je zatím asi nejlepší a nežere elektřinu
Ale phono predzesilovaci se nevyhnes a ten je na elektrinu. Nemusis ale resit mc phono.
Jestli se můžu zeptat na kolik tě to trafo přišlo?
Pan Beran ho prodava za 10.000 Kc.
Je pravda že ho pan Beran "ladí" na konkrétní přenosku?
Může to být zajímavá alternativa ke všem těm Ortofonům, Dynavectorům nebo třeba Jensenům.
Může to být zajímavá alternativa ke všem těm Ortofonům, Dynavectorům nebo třeba Jensenům.
Ano. Tak mi to pri telefonickem rozhovoru rikal. Ja mam ale pujcene trafo od kamarada, ktery ma doporucene zatizeni prenosky odporem 16 ohm a moje prenoska ma 5-15 ohm. Zda se mi, ze je vsechno v poradku.
Zda se mi ale, ze je dulezita volba signaloveho kabelu mezi prenoskou a trafem. Prozatim jsem pouzil dva kabely. Pokazde ma zvuk jine zabarveni a dynamiku.
Jeste jedna poznamka. Kamarad mi rikal, ze trafo zkousel na jinych sestavach svych znamich. I kdyz slo o ruzne prenosky, vzdy bylo slyset zlepseni.
Zda se mi ale, ze je dulezita volba signaloveho kabelu mezi prenoskou a trafem. Prozatim jsem pouzil dva kabely. Pokazde ma zvuk jine zabarveni a dynamiku.
Jeste jedna poznamka. Kamarad mi rikal, ze trafo zkousel na jinych sestavach svych znamich. I kdyz slo o ruzne prenosky, vzdy bylo slyset zlepseni.
Pán který mi dával do kupy kdysi bývalou SL1200 (nedávno taky zesák) a od kterého jsme bral DL-103 mi nabízel step-up. Měl jsem ho půjčené. Tenkrát za něj chtěl tuším 8.000,-. Je pravda ve spojení s PBS nastaveným na MM neměl takový brum a šum a zvuk byl celkově sytější plnější a čistší než na nastavení MC. Nevzal jsem jej ani nevím proč (možní že nevypadal úplně vzhledně). Ono udělat kvalitní MC phono není prča aby právě nešuměl a nebručel.
Fox: Varianta se zabudováním traf do gramofonu, to asi moc nehrozí, co? Že bys nemusel řešit kabel. Z ramínka rovnou do traf.
Muže se zabudovat do phono zesilovače, ale to ztratíš možnost výměny zesilovače za jiný. Do gramofonu bych ho nedával, aby neovlivňovalo přenosku.
To už je také vyřešeno - viz VPI, kde jej můžeš mít přímo v raménkuJarda69 píše:Fox: Varianta se zabudováním traf do gramofonu, to asi moc nehrozí, co? Že bys nemusel řešit kabel. Z ramínka rovnou do traf.
Vyřešeno to je, ale asi to nebude Foxův gramofon. Takže otázka stále platí. Ale Fox prostě nechce
Na muj gramec se nevejde.