NC 470 ales plochým raménkem + omb5e nastavení

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
caligula
Kontaktovat uživatele:

NC 470 ales plochým raménkem + omb5e nastavení

Příspěvek od caligula »

Ahoj,
potreboval bych poradit s nastavenim tohoto gramofonu. Vim, ze ho ma spousta z vas. Tim, ze jsem koupil ploche ramenko, tak jsem z nej vlastne udelal NAD. Taky jsem poridil OMB5e- takze zase klasika.

Nenajde se nekdo, kdo by mi rekl jaky plastovy vrut k teto prenosce do antirezonatoru vybrat a kam az ho zamontovat? Plus dalsi nastaveni- antiskating a co ja vim co vsechno. Proste hodnoty. Ja nemam zadne meridla ani nastavovaci LP- nic.

Nebo aspon universalni nastaveni, kterym nic nezkazim. Dekuju.

A dalsi otazka je, ze od oka vidim, ze chvejka je na prenosce od oka mirne vychylena. Neni to zadna hruza, ale vim, ze musi byt kolmo. Mam ji zkusit vyndat a dat rovne? Nebo to mam vypodlozit u spojeni s ramenkem? Neni to o moc, ale uplne kolmo to taky neni. Bojim se na to podivat, natoz do toho sahat, kdyz si ctu jak je to nachylny. Na druhoou stranu si pamatuju, co vsechno ty jehly vydrzi. Kdyz jsem byl malej tak na ncz300 jsem si poustel od prvni tridy pohadky, beatles a to byl takovej ceres, ze by jste cumeli a znicil jsem jen 2 jehly. Ale to bylo stovky skrkancu. :)

Doufam, ze se najde nekdo, kdo ma nebo mel uplne stejnou sestavu- nad + omb5e a poradi

caligula
Kontaktovat uživatele:

Re: NC 470 ales plochým raménkem + omb5e nastavení

Příspěvek od caligula »

tak jsem to spocetl pri pritlaku 20mN a hmotnosti prenosky 5g bude rezonator nastaven na 10 Hz a tlumeni nevim. Bud 1 nebo 2. Je to proste cca. Ale tabulka, dle ktere jsem to delal ma pouze v grafu 20 a ja potrebuju 17,5mN

Porad se nemuzu rozhodnout jestli tam dat plochy nebo tesla raminko. Jde o to jak to pan Janda s tim raminkem myslel. Proste lacinejc to vyrobit nelze a kapitalisti mu museli urvat pracky. Za korunu padesat funkcni rameno. To od tesly mi prijde promakanejsi, ale nevim.

Odpovědět