Chápu, že dotazů typu "Poraďte gramec do XYZ,- Kč" tu máte plno takže se budu snažit ptát trochu srozumitelněji.
Jakožto milovník hudby dob minulých se koukám po svém prvním gramofonu pro poslech zlatých let rocku. Lecos jsem si již nastudoval ale stále se nemůžu rozhodnout, zda vybrat gramofon starý nebo nový.
Pro upřesnění, rozhoduji se mezi nákupem pěkně udržované, staré Tesly NZC431, které se dají už v setu i reproduktory pořídit kolem pěti tisíc a novým gramofonem od Pro-ject, kde se model s integrovaným zesilovačem pohybuje kolem dvanácti + reproduktory.
Více mě to táhne k Tesle a to jednak pro nižší cenu a hlavně proto jak vypadá a celkově kvuli lepšímu dojmu ze starého krásné kousku.
Na druhou stranu mám u starého gramofonu obavu z daleko větší, technické náročnosti na uživatele na údržbu a opravy (nemám doma ani pájku) a s novým přístrojem a zárukou je to předpokládám daleko více "v klidu". Jen pro upřesnění, záměrně volím modely s vestavěným zesilovačem, který chci kvuli úspoře místa. Čím méně další kabeláže a krabiček, tím lépe

Co myslíte, mám si jako laik troufnout na starší kousek nebo sáhnout po "blbuvzdorné" variantě nového gramofonu ?