Oprava gramofonu TESLA GZ-040
Oprava gramofonu TESLA GZ-040
Zdravim,
nevedel by mi, prosim, niekto poradit ohladom tohoto gramofonu? chcela som ho spojaznit, vymenila som prenosku, par minut pocuvania a prestal hrat. Pocut motor ale tanier sa netoci. Neviete kde by mohla byt chyba, popripade ako ju opravit?
Dakujem
nevedel by mi, prosim, niekto poradit ohladom tohoto gramofonu? chcela som ho spojaznit, vymenila som prenosku, par minut pocuvania a prestal hrat. Pocut motor ale tanier sa netoci. Neviete kde by mohla byt chyba, popripade ako ju opravit?
Dakujem
Re: Oprava gramofonu TESLA GZ-040
Najväčšia pravdepodobnosť je, že vám spadol remienček/gumička na pohon a pravdepodobne bude treba nový. Dajte dole tanier a skontrolujte. Odkiaľ ste?
dakujem, vecer som sa na to pozrela a prisla som na to. Zapravila som ho naspat. Vyskytol sa ale dalsi problem, resp. platne to prehrava nejako divne. Aj pri 33 aj pri 45 otackach. Akoby to chcelo nieco medzi. Moze to byt tym remenom? alebo len poskrabanymi platnami? Neviedeli by ste mi poradit ohladom tohto? Som z okresu sabinov ale momentalne sa anchadzam v CR.
najskôr to bude vyťahaný remienok, preto vám aj spadol pri rozbiehaní alebo vypínaní. Môže to byť aj prenoskou/ihlou ono ten gramofón je vyrobený len tak aby čo to hral keď treba byť doma veselšie ale počúvať sa to nedá. Váš chlap vyšíva alebo je módny návrhár či cukrár? Prepáčte berte to s humorom. 

"divne" to jest ako ? kolísají otáčky, kňourá zvuk ? vytahaný řeminek. vyměnit.
přenoska VK4302, vyměnit, bude stopro opotřebený hrot, žádná velká investice to není.
Oba bazmeky najdete zde:
http://www.ame.cz/Info.aspx
přenoska VK4302, vyměnit, bude stopro opotřebený hrot, žádná velká investice to není.
Oba bazmeky najdete zde:
http://www.ame.cz/Info.aspx
lechos: Neumíš číst nebo to děláš schválně? Hned v úvodním příspěvku píše "vymenila som prenosku". Navíc investovat pětikilo do křápu jako GZ 040 je hodně velká investice. A že zrovna programový kolenovrt jako ty bude tvrdit opak?
Dakujem velmi pekne za rady.
No ano prenosku som uz vymenila. Nasla som len na povale stary gramofon a chcela som ho spojazdnit, zatial nelutujem. Teraz ide asi tak, ze na 33 otackach prehrava skladby akoby v spomalenom tempe - roztahane a na 45 zas velmi rychlo, tak to bude asi tym remienkom, skusim vymenit, snad to pomoze.
No ano prenosku som uz vymenila. Nasla som len na povale stary gramofon a chcela som ho spojazdnit, zatial nelutujem. Teraz ide asi tak, ze na 33 otackach prehrava skladby akoby v spomalenom tempe - roztahane a na 45 zas velmi rychlo, tak to bude asi tym remienkom, skusim vymenit, snad to pomoze.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý deň, hľadám radu, aký typ prenosky ide na tento typ gramofónu.
Prípade môžte hodiť link.
Za každú odpoveď ďakujem.
Prípade môžte hodiť link.
Za každú odpoveď ďakujem.
http://www.oldradio.cz/gramofon/gz040.htm
(Náhrada VK4301, VK4202, VK4204, VB4202, VK 4301, VK 4204, VB 4202. Náhradní hrot DN8/VK4302.) stačí vyměnit samost.hrot (stylus) - přenoska se neopotřebovává.
(Náhrada VK4301, VK4202, VK4204, VB4202, VK 4301, VK 4204, VB 4202. Náhradní hrot DN8/VK4302.) stačí vyměnit samost.hrot (stylus) - přenoska se neopotřebovává.