Ortofon 2M .....

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
dekac
Kontaktovat uživatele:

Ortofon 2M .....

Příspěvek od dekac »

Takže včera jsem si zajel pro novou přenosku Ortofon 2M Bronze a hned jsem ji samozřejmě vyměnil s 2M Red na mém PJ Xperience a po pečlivém nastavení přítlaku a VTA ji pustil.Sedl jsem si na zadek a jen měnil desky a poslouchal a poslouchal. *2thumbsup* Našel jsem to co jsem dlouho hledal.Oproti Redce má jasnější charakter zvuku,vše zní průzračně a to holka ještě není pořádně rozehraná a tudíž v plné kondici.Dost se zvukově přibližuje k Sumiku BP II,které jsem měl tu čest na pár dní mít doma ke zkoušce,ale jak píše Efičák ta si moc s PB II SE nerozumí.Musí se udělat úprava kapacity u preampu a jelikož tento je v záruce,tak jsem do toho moc po dlouhé úvaze raději nešel.Sumiko si krásně rozumí s Aldovým GTP a u mě vše hrálo čarovně.No vrátím se k Bronzce a jejímu srovnání s Redkou.
Bronze má nádherně průzračné výšky,skvělou dynamiku a prostor,ale při prvních hodinách poslechu mi jaksi chyběly basy,které ovšem pozvolna přibývají jak se dostává do kondice.Redka nezní tak čistě na výškách,má méně prostoru,ale zato hutné basy skvělé pro rockovou muziku.Jak jsem psal již dříve ve vláknu gramo pro ject srovnával jsem ji s ortofonkou OMB5E a rozdíl mezi něma není zase tak propastný jeko mezi Red a Bronze.OMB5 má méně prostoru,slabší dynamiku,výšky jsou trošinku nejasné,ale celkově to ujde.Ortofon Bronze při poslechu Rondo Veneziano učaruje nádherným podáním barvy smyčců,hlavně kontrabas zní úžasně-jeho zvuk basů spojený kovovým zvukem strun to je zážitek.Kytarové tóny zní přesně tak jak jsem zvyklý slyšet když si brnkám na mého Furcha se strunami Elixir když relaxuji na zahradě. *palec* .Iron Maiden album Number Of the Beast,tak to je parádička jak si S.Harris vyhrává s basou,zase jde nádherně slyšet jak při jeho stylu hry zní bas a jemné drčení o pražce,šikovně nahrané bicí i kytary,jen Bruce nechce se svým zpěvem nějak vylézt moc dopředu před bedny.Dire Straits-Brothers ...,Private Investigation nádhera,tak bylo určitě myšleno aby tyto nahrávky zněly,kytary se nádherně prolínají z leva doprava.J.M.Jaare a jeho výběrové album zase Bronzka ukazuje,že pro ni není žádný problém při přechodu mezi jednotlivými styly hudby a prostě jakoby jen tak mimochodem přehraje bez újmy vše co pod ni vložím. 2M Red zněla podobně,ale ne s takovým rozlišením a prostorem,přesto byla to dost dobrá přenoska *klanimse* Teď ji jen nechám pořádně rozehrát těch 30-50 hodin a pak ještě přistoupím k výměně prodrátování raménka kdy vyndám původní kabel a nahradím jej stříbrným VDH 150.Uvidíme (uslyším) co to udělá se zvukem.Pokud zbyde zase troška času,tak napíšu zde své dojmy.V každém případě díky Vám pánové za pomoc při mém analogovém tápání a obměnách.(oni ví komu děkuji). :)

uhuru
Kontaktovat uživatele:

Re: Ortofon 2M .....

Příspěvek od uhuru »

eficak píše: K 2M Bronze vs. Sumiko BP2 MC HO tomu rozumím.
Hm, hm, když jsem se rozhodl hned na začátek přeskočit 2M Red, tak jsem taky chvíli řešil 2M Bronze vs. Sumiko BP2 MC HO a to nemám ingredience pro gramofonovou alchymii jako tady efičák a ostatní. Upravované předzesilovače, předrátovaná raménka atd. No, co není může být... všechno má svůj čas, zatím se nemůžu nabažit přehráváním dalších a dalších stařičkých vinylů a to už jede SBP2 po dobrých 50ti hodinách jistě naplno *hura*
dekac píše:Ortofon Bronze při poslechu Rondo Veneziano učaruje nádherným podáním barvy smyčců,hlavně kontrabas zní úžasně-jeho zvuk basů spojený kovovým zvukem strun to je zážitek.Kytarové tóny zní přesně tak jak jsem zvyklý slyšet když si brnkám na mého Furcha se strunami Elixir když relaxuji na zahradě. *palec* .Iron Maiden album Number Of the Beast,tak to je parádička jak si S.Harris vyhrává s basou,zase jde nádherně slyšet jak při jeho stylu hry zní bas a jemné drčení o pražce,šikovně nahrané bicí i kytary,jen Bruce nechce se svým zpěvem nějak vylézt moc dopředu před bedny.Dire Straits-Brothers ...,Private Investigation nádhera,tak bylo určitě myšleno aby tyto nahrávky zněly,kytary se nádherně prolínají z leva doprava.J.M.Jaare a jeho výběrové album zase Bronzka ukazuje,že pro ni není žádný problém při přechodu mezi jednotlivými styly hudby a prostě jakoby jen tak mimochodem přehraje bez újmy vše co pod ni vložím.
...až mi z toho upadla slina *2thumbsup* Mám někde maxisingl Rondo Veneziano, musím ho najít, na Knopflerovu kytaru jsem taky úplně zapomněl. Níkdy jsem si nemyslel, kolik bude s těma skoro zapomenutýma černýma plackama zábavy!

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

To Rondo Veneziano mám celkem v 9 LP,třeba Lp Visioni di Venesia v němž hlavní osou nahrávek je klasická kytara a k ní klasický doprovod baroka (viola,housle,cembalo,flétna,hoboj) a do toho moderna (el.basa a bicí) to je nádhera.Poesia di Venesia to je zase v jiném stylu a skvělá je jejich úprava Mozarta *2thumbsup* .Kdysi jsem vlastnil i Bacha a Vivaldiho na kazetě v jejich úpravě,kdoví kde se poděly.Viděl jsem obě tyto desky na netu,ale cena byla dost vysoká.Kombinace 2M Bronze a tohoto žánru je přímo úchvatná.Včera mi přišlo dlouho očekávané Lp multiinstrumentalisty M.Oldfielda Tubullar Bells II !!!!
Toto Lp je strašně těžko sehnatelné,vyšlo jen ve velmi nízkém nákladu a tuším,že bylo jen součástí vstupenky na zahajovací koncert tohoto turné+nějaké promo akce (toto jsem vyčetl na netu) a psali,že vylisováno bylo pouhých 10 000 ks..Když jsem ho sháněl u nás přes CUREPINK,TNT vždy mi řekli,že vyšlo pouze na CD a MC a o LP nejsou žádné údaje.Vybalil jsem ho z krabice,očistil,pustil a pokojem se rozlila nádherná muzikální nirvána.Deska trošku sice praská a při vyšší hlasitost jde slyšet slabý šum a hukot,ale i přesto rozdíl proti CD je hodně znatelný v barvě,dynamice a celkové muzikálnosti.2M Bronze prostě umí a pomalu začíná ze sebe vydávat to pro co vlastně byla stvořena,objevují se nejnižší basy,cisté výšky.... .Jsem hrozně moc štastný,že jsem toto Lp sehnal a mohu jej přehrávat doma s dýmkou a sklenkou dobrého vína v ruce. :D

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

dekac píše:To Rondo Veneziano mám celkem v 9 LP,třeba Lp Visioni di Venesia v němž hlavní osou nahrávek je klasická kytara a k ní klasický doprovod baroka (viola,housle,cembalo,flétna,hoboj) a do toho moderna (el.basa a bicí) to je nádhera.Poesia di Venesia to je zase v jiném stylu a skvělá je jejich úprava Mozarta .Kdysi jsem vlastnil i Bacha a Vivaldiho na kazetě v jejich úpravě,kdoví kde se poděly.Viděl jsem obě tyto desky na netu,ale cena byla dost vysoká.Kombinace 2M Bronze a tohoto žánru je přímo úchvatná.Včera mi přišlo dlouho očekávané Lp multiinstrumentalisty M.Oldfielda Tubullar Bells II !!!!
Pardón pánové, nechci nikoho urazit, ale vám se ta šílenost opravdu líbí? No, proti gustu žádný dišputát, ale milovníkům klasické hudby z toho musí vstávat hrůzou vlasy na hlavě :D Jinak si vážím lidí co umí vydělat peníze a tohle byl asi sakra hodně dobrý busines *sunglases* Mít na to žaludek je už pak druhá věc ;)
ukázka:
http://www.youtube.com/watch?v=wicXX-7QJDI

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Ten klip je parádní kýč.
Ale podle jedné ukázky se nedá posuzovat vše, navíc když tuto skupinu vůbec neznám.

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

No jo musím opravdu uznat,že jejich klipy jsou kýčovité proto se na ně nedívám nýbrž jejich hudbu jen a jen poslouchám a to se mi líbí.Nezajímá mne,že jsou oblečeni jak kašpárkové,ale prosím Vintage tyto klipy jsou z 80 tých let,proto ta hrozná kvalita obrazu a samozřejmě i kostýmů.Zkus se podívat na klipy z těch let a chtě nechtě se musíš zasmát z plných plic i u kapel a interpretů daleko známějších.Já jsem vyrůstal v 70-80 letech a vím jaká to byla sláva na polské televizi vidět klipy nějaké známé kapely,seděl jsem u bedny a žral to jako hrom,dneska je mi to k smíchu.Hudba,kterou dělá RV se mi prostě líbí,tak jako mám rád Redla,Mňágu a Žďorp,J.Nohavicu,L.Filipovou,Olympic,Metallicu,Irony,Accept,Heloween,Dire Straits,M.Oldfielda,Jaareho,Nightwish,Whithin Temptation,Rage a mnoho dalších.Nevím kolik máš let Vintagi,ale sám se zamysli nad tou dobou jaké byly tenkrát klipy i slavných kapel.Bussines je bussines :D a kdo to nedělá pro peníze,ale nezlob se na mne,ale hudbu kterou RV v té době dělali mám rád a vždy si ji také s radostí poslechnu a zavzpomínám na tu pro hudbu zlou dobu.Oni pamětníci co chodili každou neděli ráno na burzu k Ostravici a další místa a nechávali se nedobrovolně nahánět policajtama jen proto,že chtěli poslouchat západní muziku asi ví o čem vše v té době bylo.Určitě taky si pustí něco z té doby a vybaví se jim vzpomínky jako mě,když dám na gramec nebo do Vincka něco z těch časů..... to už jsem trochu ujel od tématu :lol: .
A co posloucháš Ty Vintage? :?:

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Ještě k Tvému příspěvku Vintagi neboj já nejsem urážlivý :D ,ale jak jsem již napsal máš pravdu,že klip je šílený a to jsou skoro všechny jejich.Klasiku na rozdíl od Efičáka poslouchám jen málo,ale když už tak Vivaldiho,Bachovy varhanní koncerty apod.Má parketa je rock. *thumbs up*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Eficaku. Tuto zubní pastu doporučuje devět z deseti lékařů !!! :lol:

uhuru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uhuru »

vintage píše: Pardón pánové, nechci nikoho urazit, ale vám se ta šílenost opravdu líbí? No, proti gustu žádný dišputát
Tak, to jo,pánové, právě jsem se vrátil ze zahradní oslavy tchánových narozenin, roztočil jsem Boney M., LP Fove for sale od Hansa Germany. Kapela v bytě, proti gustu.... hlavně, že jsou v prodtoru, ceká kapela... To je krása analogu, hudba je najednou hmatatelná a akustiaka přesahuje rozměr prostoru před reproduktorem.

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

no a vvvvvvotom to ppppppřece je,pánové *palec*

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

taktak,mít tu grupu přímo doma před sebou a pařit přímo s něma,to je taky dle mého tovocotugo *2thumbsup*

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

dekac píše:No jo musím opravdu uznat,že jejich klipy jsou kýčovité proto se na ně nedívám nýbrž jejich hudbu jen a jen poslouchám a to se mi líbí.Nezajímá mne,že jsou oblečeni jak kašpárkové,ale prosím Vintage tyto klipy jsou z 80 tých let,proto ta hrozná kvalita obrazu a samozřejmě i kostýmů.Zkus se podívat na klipy z těch let a chtě nechtě se musíš zasmát z plných plic i u kapel a interpretů daleko známějších.Já jsem vyrůstal v 70-80 letech a vím jaká to byla sláva na polské televizi vidět klipy nějaké známé kapely,seděl jsem u bedny a žral to jako hrom,dneska je mi to k smíchu.Hudba,kterou dělá RV se mi prostě líbí,tak jako mám rád Redla,Mňágu a Žďorp,J.Nohavicu,L.Filipovou,Olympic,Metallicu,Irony,Accept,Heloween,Dire Straits,M.Oldfielda,Jaareho,Nightwish,Whithin Temptation,Rage a mnoho dalších.Nevím kolik máš let Vintagi,ale sám se zamysli nad tou dobou jaké byly tenkrát klipy i slavných kapel.Bussines je bussines :D a kdo to nedělá pro peníze,ale nezlob se na mne,ale hudbu kterou RV v té době dělali mám rád a vždy si ji také s radostí poslechnu a zavzpomínám na tu pro hudbu zlou dobu.Oni pamětníci co chodili každou neděli ráno na burzu k Ostravici a další místa a nechávali se nedobrovolně nahánět policajtama jen proto,že chtěli poslouchat západní muziku asi ví o čem vše v té době bylo.Určitě taky si pustí něco z té doby a vybaví se jim vzpomínky jako mě,když dám na gramec nebo do Vincka něco z těch časů..... to už jsem trochu ujel od tématu :lol: .
A co posloucháš Ty Vintage? :?:
Nejde o dobu, nejde o klipy, já jen kroutil hlavou nad tím, jak někdo dokáže zprznit Vivaldiho, Bacha, Mozarta... Urazit jsem nikoho neměl v úmyslu. Pokračujme ale v debatě o Ortofonce, nebudem se hádat, jsme přeci na jedné analogové lodi ;) Když už stará hudba tak si pustím Harnoncourta, Gardinera, Jacobse, ale to Ti asi nic neřekne, stejně jako mě Nightwish *sunglases*

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Já to vůbec neberu jako hádku,každý má rád něco jiného, blondýny,rusovlásky nebo brunety a tak to máme i s muzikou.Jinak jsi pěkně napsal: jsme přece na jedné lodi .......plující v klidných vodách analogu :D
Efičáku,den ode dne se rozehrává,až se vrátíš z výletu sbalíš Tvé kinder a zase něco pustíme :) .
2M Bronze mě baví *hura* .

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Aleši. Jaké rameno doporučuješ k těmto přenoskám. Poddajnost 22 je dost vysoká.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Když jsem si pročítal technické údaje přenosek 2M, trochu mě překvapila vysoká poddajnost. Když jsem ji dosadil do Renownova vzorečku, vyšel mi u ramena s efektivní hmotností 10g rezonanční kmitočet kolem 8. Snad jsem to dobře pochopil a spočítal.
Z toho usuzuji, že se spíše hodí k lehčím ramenům. Snad by stačilo na PL-L1000 namontovat lehčí headshell.
Tvou nabídku samozřejmě beru.
Rezonanční kmitočet můžeme přeměřit na desce HI-FI NEWS.

Odpovědět