Ortofon MC Rondo Bronze / přenoska

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
Rowing
Kontaktovat uživatele:

Ortofon MC Rondo Bronze / přenoska

Příspěvek od Rowing »

http://www.ortofon.com/

Výborrná MC přenoska od Ortofonu.

Output voltage at 1000 Hz, 5cm/sec - 500 µV
Cartridge weight - 10,5 g
Tracking force range - 2-2,5 g (20-25 mN)
Tracking force, recommended - 2,3 g (23 mN)

Obrázek

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Ortofon MC Rondo Bronze / přenoska

Příspěvek od Renown »

To jinak výborná Samba ohrnovala nos i po rozehrání

Ale Samba stojí 5000 Kč a Rondo Bronze 17.000 Kč
To je srovnávání nesrovnatelného

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Rondo Bronze je parádní kousek.
Na RPM10 jsem měl ještě mm Clearaudio Virtuoso Wood a musím říct, že nelze litovat finančního vypuštění. Rondo Bronze Virtuoso s přehledem spláchla do zapomění, tím ale nechci říci, že Virtuoso je špatná! Jen se nehodí na takové gramce, jakým RPM10 je. Rondo Bronze mi poslech zprostředkovává v 3D, prostě místnost je plná hudby. Pokud někdo o ní uvažuje a nebojí se, že přijde o nějaký ten tisíc, mohu vřele doporučit.

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

I já hulákám HURÁÁÁ.
Ortofon Bronze je nainstalována a i gramo prošlo střední GO rukama valašského mága.
Souhlasím s Efičákem, co bude následující dva dny venku za záření mě nezajímá, budu si vnímat své záření.

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

to Pipis :
jsi mladej, tak stůj pěkně ve frontě *2thumbsup*
Ale máš se na co těšit *thumbs up* , to mi věř a to poslouchám pár hodin.
Měj se.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Nově používám tuhle přenosku. Moje první MC. Je na gramu Pro-ject 1.2 s podložkou Achromat. Těžká přenoska si vyžádala vyrobení většího závaží o hmotnosti 100 g. Je připojena přes Ortofon Verto (1:16) k výbornému phono předzesilovači TNT http://www.tnt-audio.com/clinica/indiscreet.html
Uzemnění vedeno z grama na Verto a z něj na phono = žádný brum hned na první pokus.

Zvukově tomu nemám zatím co vytknout. Velký zvuk, vynikající basy, přenoska se ničím nenechá vyvést z míry - zvuk stále suverénně stabilní. Praskot se, patrně díky jiné stopě, výrazně zmenšil. Některé ojedinělé silné lupance, které jsem už podvědomě čekal - jsou pryč. Příjemně mě překvapila absence rušivého zkreslení na vnitřních drážkách. Možná je to tím, že jsem použil jiný protraktor. Dřívější, s otvorem pro střed talíře a klasickými 2 body s nutností seřizovat v nich střídavě sem tam (pořád mi nešlo do hlavy, jestli to dělám dobře), jsem nějak ztratil. Naštěstí jsem ale měl vytištěný tenhle: http://mkjnovak.homestead.com/music.html (align.PDF), který má polohu 2 bodů jednoznačně určenou vzhledem ke spojnici osa talíře-osa raménka. Tak jsem ho použil a jiný už nechci. Stačilo přenosku nastavit v 1 bodě a v druhém to sedělo!

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Nic rušivého neslyším, kromě praskotu. Trafo Verto, náhodou koupené, mě překvapilo tím, že tam jakoby není. Žádné omezení basů nebo výšek. Mám ještě dvoje mikrofonní trafa, co se často k MC používají, ale opravdu nevím, jestli někdy budu mít chuť je vyzkoušet (přidělat konektory, zátěž).

To phono jsem sestavil sám, za asi 2000 Kč. Je to jednoduché, stačí přesně podle schematu a hned hraje výborně, žádné úpravy nejsou nutné, i když samozřejmě zátěž přenosky je někdy vhodné změnit. Skoro mi vadí, že nemám motivaci zkusit phono s lampama...

S nastavením toho Pro-jectu bojuju od začátku. Nejhorší byl zrnitý zvuk u konce desek. Kupodivu s Rondem a jiným nastavením to zmizelo. Přenoska vyšla trochu víc šikmo, než je přední hrana "headshelu", a víc dozadu (kratší raménko). Na tom odkazu je i jakýsi protraktor Pro-ject, nepatrně odlišný od Baerwalda. Že by nějak zohlednil tu montážní chybu? Nebo má Pro-ject vlastní názor na optimální nastavení?

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Sám vlastním přenosku Ortofon 2M Bronze protože jak říká s oblibou Efičák-k MC se člověk musí časem dopracovat.Jsem s ní zatím spokojený,ale v poslední době mě hodně zlobí silné zkreslení ke konci desky.Nevím čím to může být,nastavoval jsem ji dle několika šablon (originál PJ která byla přibalena u grama,Rowingova univerzální šablona také nepomáhá .... .Už jsem z toho nešťastný.Zkreslení se projevuje jako silné moaré přesně kopírující tóny kytar popř.zpěvu.Zkusím vše nastavit dle šablony,kterou jsi zde zveřejnil a pokud to nepomůže vypravím se i s mým Pro Jectem za některým z našich severomoravských mágů s žádostí o pomoc.Je to pro mne moc nepříjemné,došlo to tak daleko,že si raději pouštím stejné desky,ale jen na cd,které dostalo upgrade ze Siria monitor na verzi Emotion a hudba mě z něj baví.Dneska se s tou šablonou budu bavit a uvidím zda se zvuk zlepší.Analog mám rád,ale toto mě docela hodně rozlazuje. *fnuk*

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Mně u konce desky spíš vadilo zkreslení vokálů. Čím hlasitější byl zpěv, tím to bylo relativně horší. Což je škoda, protože dřív se lepší skladby dávaly ke konci desky. (naopak, skoro na všech CD, co mám, můžu poslední skladby ignorovat, je to většinou jenom taková výplň...) V podstatě tam vždycky větší zkreslení bude. Praktická je otázka, jestli hraje hlavní roli nastavení, popř. kvalita přenosky, nebo opotřebení desky. Skoro bych řekl, že to opotřebení. U mě zkreslení skoro zmizelo asi proto, že jiný hrot jede po neopotřebované ploše. Předpokládám, že časem se to zhorší, což by napovídala i tvoje zkušenost.

Odpovědět