Ortofon OM 10 rozmery

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
kartar
Kontaktovat uživatele:

Ortofon OM 10 rozmery

Příspěvek od kartar »

Ahoj,
mám gramofon Marantz TT330. Je to typický japonec osmdesátých let. Direct drive, Full automatic, antiskating na pružinku a samozřejmě v plastové krabici *2thumbsup* . Má ale jednu vadu a tou je dost jednoduché provedení raménka, hlavně nemožnost nastavení výšky a přizvednutí.

Původní přenoska má dost jedovaté sykavky a dost výrazné zkreslení ke středu desky, tak bych rád vyzkoušel něco jiného. Po pročteni internetu se přiklaním k OM 10, ale stavbou mi přijde dost vysoká, tak nevím jestli se do mého gramofonu hodí. Kdyby někdo mohl poskytnou presné rozměry OM 10, byl bych vděčný. Nějaké názory k ortofonu nebo alternativy? Prijde mi, že v cenové hranici kolem 1000-1500,- Kč se to hemží akorát ruznými variantami AT91/95..

Dík

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Ortofon OM 10 rozmery

Příspěvek od lechos »

Pásne tam Shure M75, to jako alternativu II. O třídu vyšší potom M97.

kartar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kartar »

Dík za navrhy.
Popravdě se mi u OM10 líbí cenovka ale nechci vyhazovat peníze, abych to posílal zpátky když to nebude sedět...

O třídu výš bych uvažoval asi o AT120 MK2. Mezi M97 a AT120 je těžké rozhodování, někdo označuje M97 za nevýraznou, až nudnou, o AT120 že má až moc výrazné výšky a slabé basy... *headbang* ale to by se snad dalo dorovnat pomocí EQ *thumbs up*

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

A jaký máš zesilovač ? Preamp RIAA je integrovaný nebo extérní ? Je tu velký prostor k laborování podle vkusu a požadavků. Co tak přenosku systému MC...Denon DL-103 například, ale cena...

kartar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kartar »

Dík, ale MC je mimo hru. Cena by překonala hodnotu gramofonu a myslím, že bych to ani nedocenil :-). Hledám spíš něco na běžné poslouchání 'za odměnu' ;)

Zesilovač je Marantz PM510DC a repro Marantz LS-17a. Pokud přenoska nebude hrát vysloveně blbě, tak se drobné chyby dají doladit pomocí EQ20 (Marantz:-). Ten zesilovač umí jen MM a phono je řešeno pomocí archaického integráče HA1457W. MC umělo z téhle řady jen PM710 a ty jsou hrozně drahé a těžko k sehnání v pěkném stavu *fnuk*

Oni ani ty nižší ortofony nemají jednoznačné recenze, tak babo raď *klanimse*

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Ekvalizér prznitel ledaco vylepší.

kartar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kartar »

Me se práve u LP EQ dost osvedcil, obzvlaste u desek kde zni kazda tak trochu jinak vlivem opotrebení, stári, kvalitou lisování atp. . Navíc kdyz má kazda prenoska jiný charakter zvuku, tak nevidim problem v drobných upravách k poslechu svému. Bez EQ to jde dost tezko, a upravovat nastavení repro pokazde kdyz chci poslouchat LP? Moderni CD nahravky jsou vetsinou upravené pomocí EQ nebo kompresorem dynamiky, tam to smysl nemá. Samozrejme je ale neco jineho EQ s nastavenim stredy, basy, vysky a oktávový EQ. Vyjímkou jsou lidé co mají více prenosek podle druhu hudby a poctive je meni. Takoveho znam ale jen jednoho *taktone*
Ale je to vec osobniho vkusu, nikomu svuj nazor nenutim...

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

EQ není špatný, dokáže něco vymáčknout z nepříliš dobrých repro boxů...a to je příklad těch Pioneerů co používám.

kartar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kartar »

Super,
díky. Tuhle stránku jsem nemohl zaboha najít. Výška 18 mm je jako u původní přenosky, takže paráda.

Vím, že OM 10 není žádný zázrak, ale z finančního hlediska ji objednám a dám ji šanci. Náhradní hroty stojí stejně jako celá přenoska, tak přejít o třídu výš můžu rovnou s opotřebovaným hrotem *palec*

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

Tak jo !
Grameček je fajn, kdo má rád to "zabarvení" je už pořád závislý.
*thumbs up*

kartar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kartar »

Ještě jednou děkuju za rady.
Včera dorazila očekávaná OM 10, montáž proběhla uplně bez problémů, ani jsem nemusel odstra'ňovat závažíčko (stejně nešlo pořádně ven :roll: ). Zjistil jsem, že díky atypickému tvaru je vidět zezhora na hrot, což značně ulehčuje nastavování přesahu :) . Bohužel ještě nebyl čas pořádně ji vyzkoušet, ale první dojmy oproti původní přenosce jsou jemnější detaily ale trochu slabší basy. Uvidíme, až se rozehraje. Za cenu kolem 1000 Kč spokojenost *2thumbsup*

Odpovědět