Philips 977, 867, JVC F45, Thorens 115
-
- Kontaktovat uživatele:
Philips 977, 867, JVC F45, Thorens 115
Má niekto skúsenosti s uvedenými alebo podobnými vintage kúskami? Ako by obstáli v porovnaní s mojím Tesla NC-452/2M Red, s ktorým som mimochodom nadmieru spokojný? Rád by som skúsil niečo lepšie, max cena cca 200,-Eur. Rád si prečítam všetky názory a doporučenia na iné kúsky.
Re: Philips 977, 867, JVC F45, Thorens 115
Mám pomerne rozsiahle skúsenosti s Thorensom 115 (vlastním 3 kúsky). Je to vlastne lacná verzia 126, nejakú NC 452 predčí rádovo. Vložky Stanton 680 Eee a 500, Shure M97xE, Dual MCC 110 a 120, clearaudio Type V, obvyklá Audio Technica AT-95 a Ortofon OM-5. Z MM vložiek bezkonkurenčne najlepší ten Stanton ale moderné vložky nepoznám.
-
- Kontaktovat uživatele:
V čom je to rádové zlepšenie? U NC-452 nepoznám také niečo ako hluk motora, čo je vraj problém u NC-450. Teda aspoň si myslím, že to nepoznám. Musel by som počuť tie isté platne prehraté na niečom lepšom, aby som asi pochopil ten rozdiel oproti Thorens a podobne. A čo tie Philipsy? Nemám uvažovať tým smerom?
Tak neviem. Mám NC 450 aj NC 452. Obidve majú pohon úplne rovnaký a jeho hluk počujem, rovnako ako hluk ložiska taniera.
-
- Kontaktovat uživatele:
OK. Najlepšie bude keď si kúpim niečo iné a na vlastné uši sa presvedčím. Možno to, čo mne zneje ako hluk drážky je hluk motorčeka alebo ložiska. Moja srdcovka je Philips, tak snáď kúpou kvalitného neurobím chybu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Keby som to nevyskúšal neverím tomu. Remienok dole, zapol som a NIČ, len ticho. To bolo včera. Dnes mi to nedalo a zopakoval som test. Hlasitosť tak vysoko, ako ešte nikdy nebola. Remienok dolu, ale jedna zmena bola. Nechal som na tanieri iba originál Tesla gumu. A bolo to tam. Zrazu som motorček počul. Tak som rýchlo nahodil ešte korkovú podložku a na vrch žltý filc. Takúto trojvrstvu mám totižto u seba. A zase TICHO. Ja som to takto mal vyskladané skôr kvoli optike a vypodloženiu, lebo ramienko padalo dolu, nebolo v rovineTRANSIWATT píše: Udělej test. Nasaď si sluchátka a nařiď na poslechovou hlasitost (já většinou poslouchám večer na sluchátka a ty jsou fakt nemilosrdné vůči gramofonu) 1/sundej řemínek , nasaď přenosku do drážky a zapni motor. Určitě něco - slabé hučení uslyšíš. Je to slabé , ještě akceptovatelné ale u dc je úplné ticho, věř tomu. 2/nasaď řemínek a přenosku do tiché drážky bez modulace. Určitě by měl být slyšet šum drážky , ovšem přes to uslyšíš i hluk motoru. I když slabě , je to špatně , to mě pořád nasíralo u encéček i projectů. U dc pohonu je skutečně slyšet jenom ta drážka.
Je pro mne možná nejhlavnější zásadou u gramce, že MOTOR NESMÍ BÝT VŮBEC ANI MÁLO SLYŠET - viz výše zmíněný test pravdy.
S oddělenými ac motory zkušenost nemám, zatím jsem neměl možnost testovat a ni jsem to nestavěl. že by cesta k úplnému odhlučnění pohonu ???
Ještě pozn.: U levných polohračkářských odfláknutých gramců je slyšet i dc motorek, ten bývá většinou natvrdo uchycen v šasi.

Keď som už bol pri tom, premazal som motorček na NC452 nech ešte kopec rokov slúži:-) A kúpil som aj jeden vintage poloautomat Philips, tak keď dorazí popíšem a porovnám s NC.