Phono kabely
Phono kabely
Máte někdo nějaký zajímavý tip na RCA kabely ke gramofonu s délkou cca 0,5m?
Re: Phono kabely
Van Den Hul D-502 hybrid
V akej cenovej hladine hladáš? Striebro, med či hybrid? Záleží na čo najnižšej kapacite kabelu? Aké komponenty hodláš prepojovat?
V akej cenovej hladine hladáš? Striebro, med či hybrid? Záleží na čo najnižšej kapacite kabelu? Aké komponenty hodláš prepojovat?
Za mně VBPAM 50-1,5
VDH - Orchide.
PRO-JECT - CONNECT IT PHONO RCA SI
Dle mě tak určitě VDH d-502 nebo 501 do phono předzesilovače a kvalitní konektory. V případě externího phona už je třeba počítat ( zda je phono lampy, nebo tranzistor ) poslední dobou se mi osvědčily kabely Kimber KS. Samozřejmě záleží na poslechovém vkusu každého konkrétního posluchače.
Děkuji za mnoho odpovědí. Měl jsem dát více informací. Tak tedy signálová trasa vypadá takto:
Gramec RPM9 s MC přenoskou DL-S1 odsud potřebuji phono kabel do předzesilovače Audionote M2. Z předzesilovače to už jde do koncáku..
Cenovou hladinu určenou nemám ale nechci platit zbytečně zase desetitisíce.
Předpokládám, že kabel by měl mít co nejmenší odpor a hlavně kapacitu (vstupní kapacitu si mohu nastavit na vstupu předzesilovače).
Mohl by to být i samotný kabel bez koncovek, protože ve finále bych si udělal kabel přesně jak dlouhý potřebuji.
Preferoval bych stříbro ale neberu to nějak dramaticky.
Gramec RPM9 s MC přenoskou DL-S1 odsud potřebuji phono kabel do předzesilovače Audionote M2. Z předzesilovače to už jde do koncáku..
Cenovou hladinu určenou nemám ale nechci platit zbytečně zase desetitisíce.
Předpokládám, že kabel by měl mít co nejmenší odpor a hlavně kapacitu (vstupní kapacitu si mohu nastavit na vstupu předzesilovače).
Mohl by to být i samotný kabel bez koncovek, protože ve finále bych si udělal kabel přesně jak dlouhý potřebuji.
Preferoval bych stříbro ale neberu to nějak dramaticky.
Van den Hul D-501 (D-502 jsou dvě D-501 slepene k sobě) a stejně tak VDH Orchid jsou kabely k přenosu velmi malých úrovni signálu. Tedy jsou vhodně pro kabeláž ke gramofonu. Orchid je cca 10.000 Kč za metr a neprodává se v metrazi. D-501 existuje v provedeni med, hybrid med a stříbro a dá se koupit v metrazi.
Diky Renowme. Takže v podstatě asi mě zbývá koupit VD-501...
Prosím o radu s kabelem pro gramofon.
Mám gramofon Dual 1224, přenoska ortofon 2M bronze, zesilovač onkyo integra 8015 s vestavěným předzesilovačem. Kabel mezi gramofonem a zesilovačem chci dát celý nový, u gramofonu je napevno spájen a na druhém konci budou cinche, koupím Neutrik.
A teď jaký koupit kabel v metráži, aby kvalitativně odpovídal této sestavě? Van den Hul jsou asi pro tento případ poněkud předimenzované. Popřípadě bylo by vhodné použít symetrický mikrofonní kabel, nebo pro gramofon ne? Díky za rady.
Mám gramofon Dual 1224, přenoska ortofon 2M bronze, zesilovač onkyo integra 8015 s vestavěným předzesilovačem. Kabel mezi gramofonem a zesilovačem chci dát celý nový, u gramofonu je napevno spájen a na druhém konci budou cinche, koupím Neutrik.
A teď jaký koupit kabel v metráži, aby kvalitativně odpovídal této sestavě? Van den Hul jsou asi pro tento případ poněkud předimenzované. Popřípadě bylo by vhodné použít symetrický mikrofonní kabel, nebo pro gramofon ne? Díky za rady.