Phono Pre Trigon "Vanguard II"

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Phono Pre Trigon "Vanguard II"

Příspěvek od Prospero »

Domaci test
Jak uz jsem popsal v mem vlakne, „jel“ jsem gramo doposud pres seriovy MC phono vstup meho integrace, protoze si vskutku nezada s dobrymi externimi predzesilovaci. Porovnaval jsem ho kdysi s ProJect Phonobox SE a Creek OBH-18. Rozdily samozrejme byly, ale tak male, ze jsem od zakoupeni nakonec upustil. Myslenka na separatni Phono Pre me ale nikdy uplne nepustila a tak jsem se trochu porozhledl a nakonec se “prastil pres kapsu”.
Volba padla na nemeckou Firmu Trigon Audio. Jejich nejmensi model “Vanguard II” nabizi mnoho moznosti pro nastaveni zesileni, kapacity a impedance (tim je schopen “obslouzit” kteroukoli MM i MC prenosku) a take pozdejsi rozsireni o “bateriovy” zdroj.
Ve ctvrtek jsem ho dostal, pripojil a…dely se VECI! Zadne velke “zahorovani”, tenhle prcek hraje od prvnich taktu jako z praku! Po nastaveni spravnych parametru (s impedanci jsem si trochu hral, nakonec zvitezilo 269,9 ohmu) zustaly vsechny kvality puvodniho phono vstupu zesilovace zachovany, pribyly ale dalsi detajly na vsech frekvencich a take dynamika. Prostorovost se na prvni poslech sice zmensila, po kratke dobe se ale ukazalo, ze se muzikanti jen jaksi vice “semknuli”. Jejich projev a rozestupy mezi jednotlivymi nastroji jsou jeste zretelnejsi, vse do sebe nahle uzasne zapada. Navic se zvuk naprosto odlepil od reproduktoru a nechal je uplne zaponenout. Vysky se mirne zaoblily a krasne zesametovately, stredy, predevsim zpev, nabyly na objemu a srozumitelnosti a basy jsou cistsi, pruzne a predevsim “cerne jako havran”. Ze tahle nenapadna krabicka bude schopna sestoupit tak hluboko do “basoveho sklepa”, jsem opravdu necekal. Na zkousku jsem tedy vybral predevsim stare, udajne spatne, ceskoslovenske nahravky o kterych se tvrdivalo, ze “tam stejne zadny bas neni” a ze “to moc nehraje”. Namatkou jmenuji: Vladimir Misik “2”, Collegium Musicum “Continuo” a M Efekt “Svitanie”. Byly to famy, vsecho tam je a hraji! Navic mi, poprve pri jejich poslechu, behal mraz po zadech a muj usmev se stale rozsiroval. O “audiofilnich” nahravkach se tady radeji ani rozepisovat nebudu. To se proste musi slyset.
Prikoupitelny, na siti nezavisly zdroj ma poslechu dodat jeste vice klidu, pohody a spokojenosti. Momentalne si to ale ani dost dobre neumim predstavit.
Maly krok pro lidstvo ale brovsky pro mne. :D Posloucham placku za plackou a zacinam mit strach, ze se vymena prenosky bude konat podstatne drive, nez jsem puvodne predpokladal.

http://imgbank.cz/images/trigon1.jpg

Na cem jsem testoval:
Gramo: Clearaudio Performance
Prenoska: Lyra Delos
Zesilovac: Marantz PM17 MkII
Repro: KEF XQ40
Kabely: Clearaudio Diectwire, Clearaudio Trident, InAkustik LS Black & White Reference 1202.

Roman2

Re: Phono Pre Trigon "Vanguard II"

Příspěvek od Roman2 »

Hezky jsi to sepsal. Mám tento phono preamp už nějaký pátek doma a jsem s ním velmi spokojený. Používám ho ve spojení z bateriovým zdrojem Trigon Volcano III.
Pokud uvažuješ do budoucna o koupi Volcana, tak tě můžu ujistit, že budeš spokojený ještě víc. Zvukově se to posune zase o kousek dál.

Přeju příjemný poslech. *2thumbsup*

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Krátké, výstižné a zkrátka dobře popsané *thumbs up*

Když jsem hledal phono preamp tak jsem také nemohl nic vybrat. Rovněž jsem měl doma Creek a to byla jen hračka s jedním švábem. Na ptačích budkách to šlo ale na Lowtherech a Fostexech byl slyšet šílený ústup dynamiky a prostoru. Myslím, že Lyra, a tvoje Kefy, které bych i mimochodem rád slyšel, protože mě připadají hodně zajímavé a odhaduji, že zvuk bude asi dost otevřený budou hodně náročné na dobré phono.

Nemáš nějaké foto jak vypadá uvnitř ten Trigon?

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Par fotek z Goooglera. :D
"Utly zadecek":
http://imgbank.cz/images/trigon2.jpg
"misi piano"
Zesileni nastavitelne v 16 krocich - od 42 do 66,3 dB
Kapacita pro MM – 47, 100 a 147 pF
Vstupni odpor pro MC – v 64 krocich – od 25,3 do 47 kOhmu
http://imgbank.cz/images/trigon3.jpg
"Vnitrnosti":
Obrázek

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

P.S.: A az budes mit cestu do Mnichova, tak dej vedet a muzes si poslechnout. ;)

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

mno tak to tam toho moc není :D. Myslím, že tvoje přenoska by mohla dostat ještě lepšího pracanta :))

Tak děkuji za pozvání. Sestra tam studuje tak bych tě třeba někdy navštívil a přivezl své phono ;)

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

V pohode a spokojenosti uplynulo par tydnu poslechu “Vanguarda”.
Jenze zvedavost je POTVORA! :lol:
Obzvlast kdyz se jeste nabizi moznost oddeleni “Vanguarda” od site a jeho napajeni z baterioveho zdroje “Volcano“ a tim i teoreticke zlepseni zvuku. Je lakava a nedala mi proste spat. Tohle hlodani zna snad kazdy „normalni“ HiFista. ( :D ) Kdyz mi vyhody tohoto pripojeni vysvetlil i muj syn (elektrotechnik, ale neHiFista), padly posledni zabrany a “Volcano” jsem tedy zakoupil.
Nedockave jsem ho zapojil, na talir polozil prvni LP a poslpouchal. Na prvni poslech jsem ale nic zvlastniho nepozoroval. Ze by vyhozene penize? Rozuzleni prineslo az prepnuti na “normalni sitovy” provoz a po nejake chvili opetovna aktivace “Volcana”. Rozdily na teto zvukove urovni se uz neodehravaji v kvantovych skocich ale spise v “hudebnim mikrokosmu”. Slysitelne ale rozhodne jsou.
Zvuk “na baterky” je cistsi, prostorovost, zvlaste do hloubky, se jeste zvetsila, obrysy jednotlivych hudebniku jsou jeste ostrejsi, zachvevy doznivajicich strun, vdechnuti do saxofonu ci lehke vibrace v hlase zpevacky jeste slysitelnejsi. Celkovy projev je klidnejsi, teplejsi, jakoby aristokraticky, zkratka jeste vic analogovy. I basy malicko zmekly, nebo spise jen mirne a v pozitivnim smyslu slova, ztratily agresivitu.
Clovek ma pocit, jakoby se zvedla mlha. Pohodu a spokojenost vystridala NAPROSTA pohoda a spokojenost. *hura*
LEPSI je proste vdycky nepritelem DOBREHO. ;)

ron

Příspěvek od ron »

Ppod kapotou batériového zdroja:

Obrázek

magy1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magy1 »

vsetko ok az na ten Marantz ten treba vyhodit a dat tam naozajstny zos

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Marantz uz je davno "z domu".
Ted se u mne vyhriva ozajstny lampovy Cinan! :lol:
A nepokousejte se mi to nikdo rozmlouvat, nema to cenu. Hraje to ted presne tak, jak jsem si vzdycky pral. :D

Odpovědět