Pioneer CT 777, funkce auto super ble???

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
Milanetti1
Kontaktovat uživatele:

Pioneer CT 777, funkce auto super ble???

Příspěvek od Milanetti1 »

Hezký den,
pořídil sem si tuhle mašinku PIONEER CT -777 rok vyroby cca 1991.Je ve výborném stavu a hraje vcelku slušně,no bud sem tak už naučený na zvuk JVC TD 662 ,nebo mi přijde ,že hraje huř o něco.
No měl sem zato,že to spravý právě funkce auto super ble,která nastaví opitimální Bias i EQ,ale začíná mi docházet ,že to je funkce ,kterou používamé před nahravaním na kazetu,protože u nahraných kazet při stisku nic neděla....ja sem možná ted zmatený měl sem, kdysi Pioneer CT 520 3 hlavý a ten mi suprově nastavoval zvuk u nahraných kazet a ja měl zato ,že to bylo práve funkcí Auto super ble. a ted mi diochází jesli to nebyla funkce FLEX..
Nevi prosím někdo jaq se věco ve skutečnosti mají???? moc děkuji za radu.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: PIONEEER CT 777, funkce auto super ble???

Příspěvek od Prospero »

Je to přesně tak, jak jsi si myslel.
Funkce Super Auto BLE je určena na automatické nastavení předmagnetizace a úrovně signálu na různé kazety, před nahráváním (BiasLevelEqualization), na přehrávání nemá vliv.
Funkce FLEX byla určena na zlepšení dynamiky špatných nahrávek při přehrávání. (Velice dobrá pomůcka 😉)
Že ti kazety nahrané na jiném přístroji hrají hůře je běžný jev, některé magnetofony nemají optimálně nastavené hlavy. (Nebo zkrátka jinak, než ten tvůj.)
O kvalitě originál nahraných kazet se ani nemá cenu bavit. Normal (FeCr), většinou bez Dolby....no nic moc se od nich čekat nedá. Na ty byla funkce FLEX k nezaplacení! 👍

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Re: Pioneer CT 777, funkce auto super ble???

Příspěvek od jimmi »

Pioneer CT-520 je 2-head, single compact cassette deck

https://www.hifiengine.com/manual_libra ... -520.shtml

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

To je pravda. CT 520 je kazeťák z počátku osmdesátých let.
Kolega měl ale určitě na mysli CT-S 520 z let devadesátých. Jen zapoměl to S. 😉

Milanetti1
Kontaktovat uživatele:

omluva to S sem opravud zappmnel!!!

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Nic se neděje.

A u toho JVC zase to V, že? 🙂
(Nic ve zlém!!)

Já tomu "Super Auto BLE" tenkrát (neprávem) moc nedůvěřoval.
Spoléhal jsem se raději na manuální kalibraci.
Můj, trochu starší CT 737 Mk II, ji stejně ještě neměl. (I tak se ale dají při nahrávání docílit velmi uspokojivé výsledky. 😉)
A tu FLEX (FrequencyLevelExtention) funkci nabízel Pioneer stejně až u novějších modelů.

Milanetti1
Kontaktovat uživatele:

JO přesne JVC TD V 662,btw opravdu vyborny tape deck zvukove o třídu lepší než třeba V 562.
JInak ja mam ted ten pioneer CT-777,myslim,že je to ve své třide top,jasně je tam ješte CT 9 něco ale udajně je to to samé jen to má dolby S navíc.
My ted láka nejvyšši model Pioneeru co má ten !flex knoflik" protoze ne vsechny CT -Ska flex mají. zkoušel sem hledat na ebayi a většinou to sice mají novější typy ale třeba i dvojhlavé tu funkci FLex,dokonce i double decky.. Ta kolekce co ma za CT pismenko S je v podstatě oznaceni ,že dvířka s mechanikou jsou uprostřed ,pravda?
Nepocitam samozrejmne doouble decky. Prosim nevi nekdo ,který nejvyssi model 3 hlavý od Pioneeer ma tu funkci Flex? Nemuzu se dohledat??? Děkuju !!!

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

První model (u kterého jsem si já osobně všimnul BLE), byl "S 910" už v roce 1991, ten byl ale ještě vybaven "jen" Dolby B a C.
V roce 1992 potom Pioneer uvedl na trh model "S 820 S" který už ovládal i Dolby S.
Asi nejvyšší model se Super Auto BLE byl ale od roku 1993 "S 920 S".
Později, myslím tak v roce 1993/94 "S 820 S" a v druhé polovině devadesátých let "S 740 S" se Super Auto BLE XD, což byla vylepšená verze, která měřila signál ve čtyřech bodech. (Ostatní jen ve třech).

Který z nich je nejlepší ale opravdu nevím.
Vše to byly modely z vyšších řad. (7-9), které patřily k tomu nejlepšímu, co Pioneer vyráběl. 😉

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Co vlastne technicky ten “FLEX” robi? U Yamahy to volali “Playtrim” a bola to len pasivna korekcia na 10kHz (pridas si vysky). To je dost mizeria a vysledok sa mi javil tomu odpovedujuci (mal som kedysi KX670). Je to vytlkanie certa diablom. Mal by byt na to skor play azimut co maju napr niektore modely Nakamichi

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Ano, bylo to něco takového.
Okolo těch 10 kHz se, v závislosti na kvalitě nahrávky, zvedala úroveň výšek až o 12dB.
Dobré bylo, že pokud ten systém nenašel žádný problém, nic neměnil a zůstal neaktivní.

Týkalo se to tedy především nahrávek z jiných strojů, nekvalitních originálních nebo starých. U dobrých (vlastních) nemělo ani cenu ten knoflík mačkat. 😉

Milanetti1
Kontaktovat uživatele:

Moc děkuju za obsáhlé odpovědi ohledně super ble,ale ja se tentokrat ptal na talčitko Flex:-)) Jesli nevite někdo který 3 head Tapedeck ho ma??? z te nevyjvzšší třídy??
Ja to proste nemuzu nidke dophledat jako treba existuje databaze audiokazet roky vydani,zeme atd tak neco podobneho sem s tape decky nenalezl.

Odpovědět