Očakávanie na zhode u viacerých v oblasti hifi neexistuje , každý ma osobné preferencie a obľúbenú značku. Ak počúvaš punk, tak nejaký vintage zosík a bedne s veľkým basákom by boli ideálne.
Ak ti začnú kolegovia radiť, neexistuje, že dôjde k nejakej zhode
No a veď v budúcnu keď budem pociťovať potrebu lepších reprákov tak to potom budem riešiť to ešte neviem ako sa bude správať tá veža lebo ink ako hrá čo si púšťam z pc nie je na môj vkus nejaký zlí zvuk no to ešte uvidím to pôjde postupne. A ešte k tomu čo si sa pýtal či by mi bazárový gramofon vadil no to neviem možno aj nie len by som musel vidieť naživo či všetko je s ním v poriadku no ale tak aj tak ťažko by som to ja posúdil kedže sa do toho nevyznám ... každopádne najprv musím vedieť čo vlastne chcem potom môžem rozmýšľať od kial to zoženiem. Ale ak vieš o nejakom dobrom bazárovom tak budem rád keď tu zavesíš link.
Z bazarových gramofonů Tesla vyhoví například NC470 nebo NC500...dizajnem pasuje k Sony, náhradní přenosky jsou běžně dostupné (AT, Ortofon...) to se na fóru řešilo mnohokrát. Ale tyhle přístroje nemají onen korekční předzesilovač a ten musí být pro běžný linkový AUX vstup, jinak by to hrálo sice ale potichu jak telefon, zkresleně a bez hlubokých tónů.
No o tých TESLAch som tu videl viac tak asi na tom niečo bude Sú to dobré gramofóny ? A dá sa to dať tá magnetodynamická prenoska lebo z toho čo som čítal tak je to o dosť lepšie.
No tie tesli sa mi nejak začali pozdávať no ešte sa spýtam že aký napríklad je rozdiel medzi tou 470kou a 500kou... a nepoznáte vy náhodou niekoho kto má na predaj takú teslu o ktorej viete že je v poriadku poprípade nieje tu niekto kto má takú na predaj ?
Naposledy upravil(a) Fox11 dne 13 srp 2014 19:14, celkem upraveno 1 x.
Nechci zakládat nové vlákno a tak jsem dotaz umístil sem.
Kamarád má doma starou Teslu G710A a má ji k ničemu. Tak mi ji nabídl za "pár piv."
Chci se Vás zeptat, má smysl tento gramec nějak tunningovat? Myslím tím rekabeláž (ten pěkikolík je strašnej), jinou přenosku, atd.? Nebo se na to vykašlat a koupit nějaký bazarový Thorens, Dual či něco jiného?
Na aukru je gramců požehnaně, já vím!
Analog jsem poslouchal před 20 lety na Tesle NZC 420 a mám doma cca 300 desek, tak jsem si řekl, že to analogu půjdu zase.
Chápu, že ta G710A není žádný terno, ale za zeptání člověk nic nedá.
G710A používá chassis HC43 zrovna jak NC 430, NZC 430 nebo Lenco L-435...v kategorii low-end jeden z povedenějších výrobku Tesla, synchronní motorek, řemínek, 1/2" přenoska a koncový vypínač, zvedáček...neváhej a toč.
No tak som si to rozmyslel to toho bazarového sa mi nejako nechce púšťať, tak asi pôjdem do toho Lenco L-90. Ešte maám otázku ako to vlastne na tu vežu môžem napojiť ?