Pořízení gramofonu
Pořízení gramofonu
Dobrý den.Vlastnim plasťáka gramo omnitronic bd 1390 a pořídil jsem si zesilovač Marantz pm 8000 a chtěl bych něco jednoduchého ...co volba Tesla NC500?Pomůžu si zvukově oproti omnitronicu?
Re: Pořízení gramofonu
Jenom trochu. hodně záleží na použité přenosce, pohonu stroje...
už se tu probíralo bezpočet jen zalistuj v historii fóra.
už se tu probíralo bezpočet jen zalistuj v historii fóra.
Pokud si zacatecnik a nejsi technicky zdatny Tesla muze byt vcelku problematicka... No a koupit ji po nejakym velkym servisu zas nedava moc ekonomicky smysl. Radeji si trosku priplat a podivej se po Dualech nebo Technicsech z 1XXX serie.
Pokud si tedy nechám Omnitronika,když si nepomohl jiným gramem tak jak je to s prenoskami?Musím kupit or.Omnitronik nebo jakoukoliv?Doporučíte prosím nějakou?
A co tam mas za prenosku ted? Myslim, ze na ten gramofon nema cenu davat nic drazsiho jak zakladni MM.
Nikdy jsem to neměnil, takže předpokládám or.omnitronik
Mam představu tak max 1500.Vim že je Chvaletice 2m red ale ta už stojí dost
Chvalena....
Co třeba Ortofon OM 5E tu mohu použít?
No...může. je to eliptic stylus (E) jedna z lepších pokud to půjde - předem vyzkoušet
nečekej však zázraky.
Nechal bych si Omnitronic, vedle něho NC500 je lidový patěfon pro základní školu.
nečekej však zázraky.
Nechal bych si Omnitronic, vedle něho NC500 je lidový patěfon pro základní školu.
Mě se NC500 vcelku líbí jak je jednoduché,ale je rozumný se na to vykašlat a časem si pořídit nějakou pěknou poloautomatickou hračku .Ta prenoska OM5E tam půjde namontovat nebo ne?Nemám možnost to zkoušet...
pokud oba jsou půlpalec (1/2") 12.5mm tak by měla, optej se lépe dealera dílu
5E znám jenom teoreticky z fotky
5E znám jenom teoreticky z fotky
Ok diky
Jaký je Váš názor na gramo Pro ject debut carbon?Co pořídit toto?Doporučíte nebo vymluvit?
Podle mě si zvukově moc nepolepšíš, možná trochu. Já jsem ho měl a za mě nedoporučuju, měl jsem na tom přenosku Ortofon 2M Blue, kvalitní kabely, slipmat i předzesilovač, ale má to svoje limity, a co mě iritovalo je, že se musí sundat talíř a ručně přehodit řemínek při změně otáček, neskutečný opruz. Já už jedině minimálně poloautomat. I to Projectovské karbonové ramínko mi nevyhovovalo. Našetřil bych si na něco kvalitnějšího, nebo dobrý bazar ti někdo poradí.