Tak uz jsem koupil doporucovanou a opevovanu prenosku Denon Dl304. Doma ji jeste nemam, ale behem pristiho tydne by mela dorazit.
Podarilo se me ji koupil s vyraznou slevou zde: https://www.forumhifivisual.co.uk/prod. ... t_idx=2938
Opravdu jsem videl,ze se prodavaji i kolem £400. Treba i na nemeckem eBay. Ted jen doufat,ze vse bude v poradku.
Prenoska Denon DL304
Re: Prenoska Denon DL304
Je to velmi dobrá přenoska. Stále na ni hraji na druhé sestavě. Výborně si rozumí s phonem Dynavector P75. Tento zesilovač má zisk až 63 dB a umí nízké výstupní napětí 0,18mV zesílit.
Nevite nahodou, jake hodnoty presne nastavit?
Load impedance jsem nastavil na 100 Ohm a capacitance na 100 pF. Gain jsem dal 20 dB. Pritlak vim,ze je 1.2g.
Vyrobce hlavne nepise jakou capacitance.
Load impedance jsem nastavil na 100 Ohm a capacitance na 100 pF. Gain jsem dal 20 dB. Pritlak vim,ze je 1.2g.
Vyrobce hlavne nepise jakou capacitance.
Jedná se o low out MC přenosku, takže nastavení zatěžovací kapacity je irelevantní. U přenosek tohoto typu se nastavuje pouze impedance a potřebný zisk. Vzhledem k velmi nízkému výstupnímu napětí budeš muset asi dát zisk naplno. Impedanci uvádí výrobce "více než 100 ohmů" takže bych začal na 100 ohmech a pak bych zkusil vyšší hodnoty které ten předzesilovač umožňuje a porovnal bych zvuk. Svislou sílu na hrot výrobce uvádí 1,2 plus mínus 0,2 gramu. I s tím bych laboroval. Efičák zde kdysi popsal, jak se mění zvuk se zatížením hrotu
Gramofonový předzesilovač DV P-75 mám pro přenosku Denon DL-304 nastaven:
-impedance 100 Ohm
-zesílení 63 dB
Svislá síla na hrot 1,2 g
Se zvukem jsem spokojený
-impedance 100 Ohm
-zesílení 63 dB
Svislá síla na hrot 1,2 g
Se zvukem jsem spokojený
Ok, diky za info. Nastavime, uvidime.