Přenoska pro Technics SL-QX300

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
tyrol_gangster
Kontaktovat uživatele:

Přenoska pro Technics SL-QX300

Příspěvek od tyrol_gangster »

Prosím o radu. Koupil jsem výše uvedený gramofon a je na něm P30 přenoska s jehlou P308 've výborném stavu'. Vzhledem k tomu, že ale reálně nevím co to má za sebou, zvažuji výměnu. Jestli se dobře orientuji, můžu buď vyměnit jen jehlu, jako nejlepší se mi jeví EPS-33ES (cca 1000,-), nebo celou přenosku (AT85EP, stejná cena). Co je lepší možnost, případně doporučili byste i jiné alternativy (rozpočet max cca 1500 CZK)? Díky moc.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Přenoska pro Technics SL-QX300

Příspěvek od Prospero »

Nejjednodušší je samozřejmě výměna jehly.
U T4P ale ani nahrazení celé přenosky nepředstavuje žádný problém. Ta jehla 33ES má eliptický hrot, měla by tedy kvalitou vyhovovat.
AT 85EP je často doporučována jako náhrada za nefunkční originál a bude, myslím na poměrně stejné úrovni. (Vlastní zkušenost ale ani s jednou z nich nemám.)
Můžeš ale také koupit obojí a potom porovnat. 😉

tyrol_gangster
Kontaktovat uživatele:

diky. jeste jsem ted narazil na (prenosku) TONAR E-PLUGGER 3474 EP za 1400,- (?)

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

V T4P přenoskách se moc nevyznám, ze zkušeností s normálními si ale troufám tvrdit, že velký kvalitativní rozdíl mezi nimi, v té které cenové hladině, asi nebude.
(Že se i u T4P dá vydat poměrně dost už zřejmě víš, i když je výběr oproti "klasickým" přenoskám dost omezený.)
Zvukově se, stejně jako normální, určitě liší, to lze ale zjistit jen přímým porovnáním.

Vím jen, že přímo tu AT doporučují jako náhradu za Technics.

Pasovat ti ale bude kterákoli. Největší zvukový rozdíl závisí stejně vždycky hlavně na kvalitě brusu jehly. 😉

tyrol_gangster
Kontaktovat uživatele:

dekuji. jinak bylo mi potvrzeno jednim z prodejcu ze ty AT a TONAR prenosky jsou identicke .-)

vzhledem k tomu, ze AT cela prenoska stoji stejne jako ta EPS33 jehla, tak asi neni co resit...

Odpovědět