Pro-ject debut carbon

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
LPS11
Kontaktovat uživatele:

Pro-ject debut carbon

Příspěvek od LPS11 »

Dostal jsem od rodiny gramec Pro-jet debut Carbon. Musim konstatovat, ze je to super stroj a opravdu z neho leze kvalitni zvuk. Prechazel jsem z TESLY, tak ze zacatku mne dost chybelo vypinani na konci desky, ale uz jsem si zvykl. Jsem opravdu spokojen. Ted k tomu dotazu. Kdyz prehodim remen na 45 rpm a spustim stroj, tak se vzdy z pod talire ozyva chroustani a jakoby sponovani reminku, nez se to cele dostane do otacek. Pripada mi, ze mu to dost dela problem. Jak se roztoci, je pak vse dal jiz OK. Ptam se tedy, je to normalni, nebo se neco nekde deje? Nastesti jedu 95% desek na 33 rpm. Puvodne jsem i premyslel, ze si poridim remenici na 78 rpm s prenoskou OM78, ale to uz by bylo na prevod jak vidno, asi moc.

Diky za Vase potrehy

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pro-ject debut carbon

Příspěvek od Prospero »

Strach, ze delas neco spatne je naprosto bezduvodny.
Je to uplne bezny jev a pokud si reminek po nekolika otackach „sedne“a je klid, neni co resit.
V podstate neni vubec spatne, pri kazdem zapnuti gramofonu, lehkym „postrcenim“ na obvodu talire, motorku jeho „nabeh“ do otacek ulehcit. ;)

LPS11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LPS11 »

Diky moc za odpoved. Jsem rad, ze je to OK a ze se nejedna o zavadu. Jsem s gramcem nad miru spokojen! Jeste se pozeptam na predzesik. Jaky typ by jste mi doporucovali? Zatim hraju na AZG983 po upgrade a upravach, ale rad bych presel na neco lepsiho. Muzete neco poradit? Neco SUPER, hodne muziky za malo penez :-) Neco osvedceneho, vyzkouseneho. Actidamp? Nebo neco primo od Pro-jectu? Jsem eletrotechnik, tak neni problem si i neco postavit. Prosim, poradte.

Dikaz

LS

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

LPS11 výborné vlákno, dík.
Ortofon OM10.
Zajímavá neutrální s dobrým detailem.

Obrázek

Na phono mám mimořádné nároky a jsem spokojený když k přenosce za 2,5 t. mám phono kvalit Audio Research Phono 5, nebo DIY šestitriodový plný lampáč!
Kupodivu vnímám, že korekční přenoskový předzesilovač je nejdůležitější pro mou plnou spokojenost.
Velmi hezky hraje základní, ale povedený Pro-Ject Phono box S a pak se mi líbí Pro-Ject Phono box RS. :)
Aktidamp IV. hraje ...nějak, nemohu si pomoct tak nezní analog. Vnímám vztah k phonu které si šikovný fanda postaví sám.
Ale koupit si takové utrpení, tomu nerozumím...
Teď jsem prodal neznámý model od Musical Fidelity, upravený Dawsem a ten mě zvedl z poslechu do hladiny uááá prožitku.
Obyčejný operák OPA2134, k němu předimenzované kondy a já jásal u Jazz - Big Bandových anglických výlisků Quincyho Jonese. Úderný až PAčkový bas, středy z masa do výšek zažehlený samet a to celé v rytmu detailu i celku - strhující.
Umělecký zážitek.

Těch DIY projektů je na netu plno. Od operáků po elektronkové.
Ortofon OM10 je nenápadná neutrální přenoska s dobrým detailem.
Buď ponechat charakter bez zabarvení který se ti líbí, nebo ho obohatit o elektronkové charisma což ale není úplně univerzální.
Pro-Ject si s Ortofony rozumí asi nejlépe, k lepší dynamice pro Rock Pop tě přivede Phono box DS.
Nezklame CA Azur, hraje pěkně. Musical Fidelity je mi bližší ten za pětku by šel prozkoumat.
Chce to prostě phono jak sviňa. A to je Phono box RS.
:twisted:

LPS11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LPS11 »

Moc dekuji za odpoved. Merknu na to a nejak si to necham projit hlavou.

Jeste jednou diky.

LS

LPS11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LPS11 »

Dnes jsem konecne docetl navod a zjistil, ze je nutne pod talirem vysroubovat z motorku 2 cervene oznacene prepravni srouby. Sice jsem tam zadne cervene nemel, ale vysrouboval jsem ty dva, co drzely a tlacily jakoby motor k sasi. Motor zustal jen vyset na tech pruznych gumickach na ctyrech cepech. Ale co to delalo, to byl masakr. Cele sasi vybrovalo, hucelo a prenaselo se to na prenosku. Pokorne jsem tam ty dva srouby zase vratil a je klid. A ted mne reknete, zda je nekde nejaky problem a srouby tam maji byt, nebo ne???

Diky LS *klanimse*

LPS11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LPS11 »

Obrázek
http://www.novomusica.com/sites/default ... carbon.jpg

Ptam se zkusenych profiku, zda je tedy potreba vysroubovat ty (dle navodu) prepravni srouby z ulozeni motoru. Kdyz jsem to udelal, tak mi to totiz prislo hlucnejsi, nez pred tim. Hlavne mi ten motor stahuje reminek lehce do strany, tedy remen neni kolmo na osu, ale lehce vychylen. Mam pochybnosti, ze timto se mohoui lehce pozmenit otacky. Ted tedy baborad:-)

Diky moc

LPS *klanimse*

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Uz jsem to tu sice (v jinem vlakne) psal, ale tady tedy jeste jednou:

U motorku "usazeneho" na tech sorbothanovyvch podlozkach sroubky odstranovat netreba. ;)

Odpovědět