Mám dotaz. Máte někdo zkušenost s tímto modelem gramofonu osazeným z továrny přenoskou Ortofon OM-5E? Koupil jsem si ho s nadějí, že přece musí být lepší než můj starý NAD-5120 (Tesla NC-470 s plochým ramínkem) s prastarou vložkou VM-2102. Vycházel jsem také z uveřejněné recenze na hifi-voice - http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... ental.html
Po sestavení a prvním spuštění však byl pro mě zvuk z mého Elementalu velkým zklamáním. Je nepříjemný, zkreslený. Jeho elektrické a mechanické provedení je lepší, vlastní motorek není oproti NADu (Tesle) téměř slyšet a brum z napájecího zdroje také ne, protože je řešený externím napáječem. Může to být třeba vadnou vložkou?
Hraji na zesilovači AQ-212 s phono vstupem pro MM přenosku. NAD-5120 s VM-2102 už není žádný zázrak, ale tytéž staré desky zahrál o poznání lépe, a to i přes redukci z pětikolíku na cinche.
Nechci udělat ukvapené rozhodnutí, ale uvažuji o tom, že ho vrátím ve 14-tidenní lhůtě. Máte někdo podobnou zkušenost? Nevíte, jak do doladit?
Děkuji.
Pro-Ject Elemental a Ortofon OM-5E
Re: Pro-Ject Elemental a Ortofon OM-5E
Nakoľko si neuviedol čo všetko si spravil a skontroloval tak možné príčiny sú:
- zle nastavená-upevnená prenoska / skontrolovať podľa nastavovacej šablóny
- zlá prenoska / vymeniť napríklad AT95E
- zlé otáčky / zmerať
Na tom NAD 5120 motorček aj vrčí ale keď máš v poriadku odpruženie chasy a dobrý slipmat tak je to dobrý gramec.
Ten tvoj plstený slipmat vyhoď von oknom ! Bude ti naberať všetok bordel a ukladať a ak nemáš v pláne ho raz za mesiac vymeniť tak bude robiť zlobu.
- zle nastavená-upevnená prenoska / skontrolovať podľa nastavovacej šablóny
- zlá prenoska / vymeniť napríklad AT95E
- zlé otáčky / zmerať
Na tom NAD 5120 motorček aj vrčí ale keď máš v poriadku odpruženie chasy a dobrý slipmat tak je to dobrý gramec.
Ten tvoj plstený slipmat vyhoď von oknom ! Bude ti naberať všetok bordel a ukladať a ak nemáš v pláne ho raz za mesiac vymeniť tak bude robiť zlobu.