Pro-Ject Phono Box RS nebo Tube Box DS?
Pro-Ject Phono Box RS nebo Tube Box DS?
Má někdo zkušenosti s těmito výrobky? Vím, že Phono Box RS byl kladně hodnocen v jednom německém hifi časopisu, nicméně má představa o příjemném zvuku se spíš spojuje s elektronkami.
Mimochodem, kde jsou tyto předzesilovače vůbec vyráběny?
Mimochodem, kde jsou tyto předzesilovače vůbec vyráběny?
Re: Pro-Ject Phono Box RS nebo Tube Box DS?
Právě jsem zjistil, že jsem použil nesprávný uživatelský panel - měl jsem to dát pod Zesilovače - sorry 

Phono Box je zvukovo naozaj výborný. Mal som ho doma požičaný 1 týždeň. Keď sa ku koncu týždňa zahorel, zvuk bo excelentný. Môže naozaj konkurovať podstatne drahším zosilňovačom. Aj keď je to "tranzistorák", zvuk je detailný, čistý, priestorný a teplejší. Tube Box bol pri ňom mierne zatiahnutý. Hral som na ňom Ortofon Cadenzu Black. Odporúčam.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam doma Project Tube Box DS, a zvazujem upgrade na Project Phono Box RS. Vopred dakujem za kazde info k tomuto predzosilovacu. A.
Ja som spokojný, dlho som nechcel vymeniť MC vstup na preampe TA-E90ES, skúšal som doma MM/MC predzosilovače v cene od 5-75.000Kč, vždy som sa vrátil k Sony, požičal som si RS-ko asi na 2-3 týždne a to ma zaujalo, tak ho mám teraz pripravený k zostave, nie nieje to najlepśí predzosilovač na svete ale pomer cena/výkon je veľmi veľmi vysoko.
Já jsem začínal na takovém obyčejném Pro jectu phono boxu pak jsem přešel na ProJect phono box SE II,dále jsem hledal co a jak a zkusil jsem Actidamp IV ten se mi nelíbil potom jsem objevil Kororu phono-dost dobré a u ní jsem zůstal asi 2 roky,ale červík hlodal a tak jsem zkusil právě PJ phono box RS a nebylo co řešit.
Hraje neúnavně s jasným hlubokým basem a širokým prostorem.Jemné výšky bez jakékoliv agrese což nemám vůbec rád.Celkově se mi jeho zvuk jeví takový sametový,jemný,ale tím v žádném případě nepostrádá dynamiku a i to nejjemnější rozlišení.Možnosti nastavení je habaděj a ne vždy to co je psáno v manuálu je vždy nejlepší(záleží hodně na přenosce).Mám od jara přenosku DV 20x2 HO,která si s tímto preampem moc rozumí.
Měl jsem možnost si zapůjčit i Trigon Vanguard phono,které není taky špatné ,ale RS je prostě lepší.Jediný phono preamp,který mi zapůjčil kamarád na týden ke zkoušce a ten mé RS přehrál je polský RCM prelude.No ...přehrál?? Hrají dost podobně obadva,ale RCM má přesněji definované postavení jednotlivých nástrojů ve zvukovém obraze.U RS se trošinku rozostřují (slévají do sebe).Zase když se podívám na rozdíl v ceně,tak chtě nechtě je to hodně velká nepřímá úměra.
Poslouchám převážně rock a metal a spojení RS+DV mi absolutně vyhovuje a s klidným srdcem jej mohu jen doporučit.Za ty peníze je to výborný preamp.
Hraje neúnavně s jasným hlubokým basem a širokým prostorem.Jemné výšky bez jakékoliv agrese což nemám vůbec rád.Celkově se mi jeho zvuk jeví takový sametový,jemný,ale tím v žádném případě nepostrádá dynamiku a i to nejjemnější rozlišení.Možnosti nastavení je habaděj a ne vždy to co je psáno v manuálu je vždy nejlepší(záleží hodně na přenosce).Mám od jara přenosku DV 20x2 HO,která si s tímto preampem moc rozumí.
Měl jsem možnost si zapůjčit i Trigon Vanguard phono,které není taky špatné ,ale RS je prostě lepší.Jediný phono preamp,který mi zapůjčil kamarád na týden ke zkoušce a ten mé RS přehrál je polský RCM prelude.No ...přehrál?? Hrají dost podobně obadva,ale RCM má přesněji definované postavení jednotlivých nástrojů ve zvukovém obraze.U RS se trošinku rozostřují (slévají do sebe).Zase když se podívám na rozdíl v ceně,tak chtě nechtě je to hodně velká nepřímá úměra.
Poslouchám převážně rock a metal a spojení RS+DV mi absolutně vyhovuje a s klidným srdcem jej mohu jen doporučit.Za ty peníze je to výborný preamp.
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pěkné srovnávací video: Comparison: Pro-Ject Phono Box RS vs. Pro-Ject Tube Box SE II
https://www.youtube.com/watch?v=AcCjdvr_6X4
https://www.youtube.com/watch?v=AcCjdvr_6X4
No zrovna z YouTube mi to přijde jako hloupý vtip.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Za zmienku stoji bateriovy napajaci zdroj pre Phono Box RS. Prinos neskutocny 

Ten bateriový zdroj mne taky dost láká.Mám od PJ i DAC převodník RS a ten provozuju v režimu s lampama na výstupu,no a na to,že hraju přes konce NuForce (D třída)
,tak zvuk je parádní.Někdy se o tom rozepíšu .Nejvyšší řada PJ RS je povedená.
V každém případě je třeba,ale jen a jen poslouchat.Pro Ject má svůj zvuk.

V každém případě je třeba,ale jen a jen poslouchat.Pro Ject má svůj zvuk.

A co takhle tuning pomocí jiných lampiček?? Co Ti ve zvuku chybí, možná to poladíme ?...něco o 12ax7 vím...snad
Lubine,tam jsou na výstupu 2x ECC88,alespoň dle manuálu.
Ne ECC88, ale ECC83 (!) = 12AX7... 

Lubine a Prospero,asi jsme si nerozuměli.Já mám RS phono a to nemá lampy.O poslechu přes lampy jsem se zmińoval pouze u DAC RS a tam jsou dle jejich manualu právě 2xECC88 electroharmonix.
Tak to potom ano...nerozumeli.