Pro Ject RPM 1 Genie

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
kamelot
Kontaktovat uživatele:

Pro Ject RPM 1 Genie

Příspěvek od kamelot »

Obrázek

Má někdo zkušenost s tímto nejnižším modelem řady RPM Pro Ject? Na to jak levný je prý dost dobrý.

martinowsky
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro Ject RPM 1 Genie

Příspěvek od martinowsky »

Tak včera jsem si i já pořídil tento gramofon a tím aspoň trochu nakouknul do světa analogu. Nekupoval jsem ho proto abych se stal nějakým velkým fandou a sběratelem LP, ale protože mi bylo líto desek které ležely po rodině a známých doma ladem. (proto tento levný model) Bylo super včera ho vybali, pokusit se aspoň trochu zodpovědně nastavit ustavení, přítlak a podobně. A pak po asi 20 letech vytáhnout Hanu Hegerovou, Johnnyho Cashe, Police a slyšet to co jsem slyšel jak mi bylo max 10 let. A byl jsem opravdu nadšen a už se těším jak ho dneska zas roztočím :P

martinowsky
Kontaktovat uživatele:

Ahoj Efičáku.
Dík za vyčerpávající odpověď. Taky jsem byl mile překvapený že je ten gramec tak pěkně a poctivě udělaný. Lak jedna báseň. Obsuluha ramínky nastavení přítlaku mi přišlo spartanské ale účelné a rychlé. Nasazení talíře bez vůle a po lehkém roztočení drží otáčky dlouho.
Ke zvuku musím říct že s tebou naprosto souhlasím. Basy jsou trochu slabší což jsem čekal a něco jsem se o tom doslechl takže mě to nijak neurazilo. Počítal jsem s tím. Zato středy mě překvapily velice. Hlas Hany Hegerové mě fakt dostal mám to právě i na CD a o to bylo mé zjištění milejší že tato stará deska od rodičů mi dělá takovou radost. Další co mě velice mile překvapilo je podání sterea které je velice otevřené široké mimo bedny fakt super. No a výšky jsem nějak nehodnotil protože hrály pokažde jinač a to jsem přikládal už době vzniku nahrávek a mnou zatím vlastněných desek starých 30 let.

Takže shrnuto: zatím velká spokojenost, dizajn nádherný kdo ho viděl jen na fotkách nemůže vůbec hodnotit. Na živo to je úplně jiný gramec než na fotce. Je vysoký bytelný, no krásný.

ps: jak to trochu nafotím tak přidám foto jak jsem to nainstaloval :-)

martinowsky
Kontaktovat uživatele:

Ještě jeden možná zcestný dotaz.
Pokud bych chtěl gramo časem vytunin jako že by mě to chytlo víc tak je jasné že lepší přenoska je jasná věc a relativně jednoduše proveditelná. Ovšem MM a nebo MC???
Ale další věc. Všiml jsem si že se dá koupit od Projectu akrylátový talíř který má asi (jestli to chápu dobře) vyšší váhu a tím pádem stabilnější otáčky. A co takhle nechat si udělat talíř z nerezu nebo nějakého kovu (řekněme že nemám problém to pořídit levně) je to reálné a nebo to je totální blbost ??? A kolik by měl v takovém případě ten talíř vážit aby nepoškodil ložisko???

No vymýšlím hovadiny :mrgreen: *jupi*

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

Hoj,
ne nevymýšlíš ho....
ale tak to začíná :mrgreen: vítám Tě mezi námi.
Na tomhle gramci nemůžeš dát talíř jako na RPM10, to nemůžu ani já na svou 9.2
Ten akryl bude akorát, jen jestli nebude efičák proti :D

martinowsky
Kontaktovat uživatele:

Tak teda Vy mi dáváte zabrat. Už vidím před očima jak mám základnu bumerang z nerezu na to ze stejného matroše talíř a roba si klepe na čelo a balí mi kufry. K tomu super nožky atd atd. .... No je pravda že soustružníka a podob bych měl jednoho z nejpovolanějších a práce by byla na jednu setinu. No je nad čím přemýšlet.
Dík za ochotu odpovědět pánové.

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Tu přenosku 2M.... a prokablování ramínka VDH 150 M zkus má to docela velký přínos v jasnosti a dynamice zvuku.Někteří už ví......

martinowsky
Kontaktovat uživatele:

Narychlo nacvakané fotky (mé RPM1) nevalné kvality za horšího světla pidány na můj profil.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Jaký gramofony se vyrábějí v Polsku?

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Ono by se tomu take dalo rozumet tak, ze do Polska prave dorazila gramofonova deska. :D Ne,ne beru zpet, jestji si tohle precte moje svagrova (je Polka) tak me ukamenuje! :(

Odpovědět