Pozdravujem nadšencov analógových hračiek. Musím sa pochváliť "malým" upgade svojho gramofónu a to "novým",možno aj 40ročným"" ramenom SME 3009 (má však 10palcov) a prenoskou Benz Micro RUBY.
Rameno som hneď, ešte pred montážou prekábloval striebrom VDH 150MCS a trubičku vytlmil vatou.
Tak isto aj headshel dostal striebro. Pod základňu ramena mi kamarát na NC frézke vyrobil podložku z duralu 20mm vysokú. Jeden večer zábavky, na druhý deň dovolenka aby som sa mohol pohrať s nastavením a výsledok véééééľka spokojnosť. Táto kombinácia ramena a prenosky hrá veľmi jemne, zvuk je presný a rýchly. Kvantum detailov, kontúrne spodky, proste spokojnosť. Zvuk nieje dynamit ale kľud a pohoda. A o to pri analógu ide. Nastavenie mám podľa Stevensona (taký som mal originál protraktor).
Dovolím si priložiť pár fotiek a teším sa na vaše reakcie.
Pilotek
Pro-ject+SME
Re: Pro-ject+SME
Pěkná práce.. Také jsem přemýšlel o nějakém SME na svůj RPM gramec. Ale asi nechám karbonové raménko a zkusím přikoupit na zkoušku air tangent.
Chtěl jsem se zeptat ohledně těch kabelů VDH. Často čtu o předrátování ale na stránkách výrobce v popisu není zmíněno jaká je čistota těchto stříbrných kabelů. Proto zatím používám na kabeláž české technické stříbro s čistotou 99,99% .
Chtěl jsem se zeptat ohledně těch kabelů VDH. Často čtu o předrátování ale na stránkách výrobce v popisu není zmíněno jaká je čistota těchto stříbrných kabelů. Proto zatím používám na kabeláž české technické stříbro s čistotou 99,99% .
O čistote striebra VDH 150 netuším. Zvolil som si ich pre ich odporúčania u nadšencov analógu.
Pečlivě udělaná práce.
Líbí se mi myšlenka zatlumení ramínka uvnitř.
Ramena Kuzma mají dutinu zaplněné nějakou pevnou, ale elastickou pěnou.
Když si představím své prodrátování stříbrnými VDH, které jsou pevné a pružné mnohem víc než flexibilní měděné vedení ...
VDH mohou v raménku kmitat, láká to k pokusům.
Líbí se mi myšlenka zatlumení ramínka uvnitř.
Ramena Kuzma mají dutinu zaplněné nějakou pevnou, ale elastickou pěnou.
Když si představím své prodrátování stříbrnými VDH, které jsou pevné a pružné mnohem víc než flexibilní měděné vedení ...
VDH mohou v raménku kmitat, láká to k pokusům.
Krásne fotky a netypická kombinácia vintage ramienka na novom P-J. Ako si vedie SME 3009 v porovnaní s pôvodným Pro-Ject 9cc?
no, rameno mám už viac ako rok a neľutujem, že som výmenu uskutočnil. SME 3009 je veľmi krásne ramienko v absolútne zachovalom stave, akoby bolo včera vyrobené, takže gramofónu dáva ten správny šmrnc. Navyše moja RPM9.1 dostala magnetické nohy doplnené u nerezové "papučky", nerezový clamp doplnený vodováhou a motor dostal taktiež nový nerezový podstavec. Takže celé to vyzerá naozaj super. O reguláciu rýchlosti sa stará speed controler.
A čo by som povedal o zvuku? Veľka spokojnosť. Ťažko hodnotiť rameno PJ-9 Carbon s ramienkom SME, lebo som urobil veľa zmien naraz, vymenil som ihlu Sumiko BP-EVO III za ihlu Benz Micro RUBY a to až vtedy sa diali veci----ticho v drážke, šum minimálny, skvelá dynamika, veľmi hlboké a pevné basy ---CD sa nechytá ani náhodou. Teraz by som aj rád skúsil ramenp PJ, je však preč, predal som ho
O zvuku gramofónu je ťažké hovoriť, to treba počuť. Ja som rád, že som "gramofónne" pozitívny.
Pilotek
A čo by som povedal o zvuku? Veľka spokojnosť. Ťažko hodnotiť rameno PJ-9 Carbon s ramienkom SME, lebo som urobil veľa zmien naraz, vymenil som ihlu Sumiko BP-EVO III za ihlu Benz Micro RUBY a to až vtedy sa diali veci----ticho v drážke, šum minimálny, skvelá dynamika, veľmi hlboké a pevné basy ---CD sa nechytá ani náhodou. Teraz by som aj rád skúsil ramenp PJ, je však preč, predal som ho
O zvuku gramofónu je ťažké hovoriť, to treba počuť. Ja som rád, že som "gramofónne" pozitívny.
Pilotek