Pro-ject+SME

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
Pilotek
Kontaktovat uživatele:

Pro-ject+SME

Příspěvek od Pilotek »

Pozdravujem nadšencov analógových hračiek. Musím sa pochváliť "malým" upgade svojho gramofónu a to "novým",možno aj 40ročným"" ramenom SME 3009 (má však 10palcov) a prenoskou Benz Micro RUBY.
Rameno som hneď, ešte pred montážou prekábloval striebrom VDH 150MCS a trubičku vytlmil vatou.
Tak isto aj headshel dostal striebro. Pod základňu ramena mi kamarát na NC frézke vyrobil podložku z duralu 20mm vysokú. Jeden večer zábavky, na druhý deň dovolenka aby som sa mohol pohrať s nastavením a výsledok véééééľka spokojnosť. Táto kombinácia ramena a prenosky hrá veľmi jemne, zvuk je presný a rýchly. Kvantum detailov, kontúrne spodky, proste spokojnosť. Zvuk nieje dynamit ale kľud a pohoda. A o to pri analógu ide. Nastavenie mám podľa Stevensona (taký som mal originál protraktor).

Dovolím si priložiť pár fotiek a teším sa na vaše reakcie.

Pilotek

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

TAB
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro-ject+SME

Příspěvek od TAB »

Pěkná práce.. Také jsem přemýšlel o nějakém SME na svůj RPM gramec. Ale asi nechám karbonové raménko a zkusím přikoupit na zkoušku air tangent.
Chtěl jsem se zeptat ohledně těch kabelů VDH. Často čtu o předrátování ale na stránkách výrobce v popisu není zmíněno jaká je čistota těchto stříbrných kabelů. Proto zatím používám na kabeláž české technické stříbro s čistotou 99,99% .

Pilotek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pilotek »

O čistote striebra VDH 150 netuším. Zvolil som si ich pre ich odporúčania u nadšencov analógu.

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

Pečlivě udělaná práce. *thumbs up*

Líbí se mi myšlenka zatlumení ramínka uvnitř.
Ramena Kuzma mají dutinu zaplněné nějakou pevnou, ale elastickou pěnou.

Když si představím své prodrátování stříbrnými VDH, které jsou pevné a pružné mnohem víc než flexibilní měděné vedení ...

VDH mohou v raménku kmitat, láká to k pokusům.

ron

Příspěvek od ron »

Krásne fotky a netypická kombinácia vintage ramienka na novom P-J. Ako si vedie SME 3009 v porovnaní s pôvodným Pro-Ject 9cc?

Pilotek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pilotek »

no, rameno mám už viac ako rok a neľutujem, že som výmenu uskutočnil. SME 3009 je veľmi krásne ramienko v absolútne zachovalom stave, akoby bolo včera vyrobené, takže gramofónu dáva ten správny šmrnc. Navyše moja RPM9.1 dostala magnetické nohy doplnené u nerezové "papučky", nerezový clamp doplnený vodováhou a motor dostal taktiež nový nerezový podstavec. Takže celé to vyzerá naozaj super. O reguláciu rýchlosti sa stará speed controler.
A čo by som povedal o zvuku? Veľka spokojnosť. Ťažko hodnotiť rameno PJ-9 Carbon s ramienkom SME, lebo som urobil veľa zmien naraz, vymenil som ihlu Sumiko BP-EVO III za ihlu Benz Micro RUBY a to až vtedy sa diali veci----ticho v drážke, šum minimálny, skvelá dynamika, veľmi hlboké a pevné basy ---CD sa nechytá ani náhodou. Teraz by som aj rád skúsil ramenp PJ, je však preč, predal som ho :(
O zvuku gramofónu je ťažké hovoriť, to treba počuť. Ja som rád, že som "gramofónne" pozitívny.
Pilotek

Odpovědět