Prosím o radu ohledně gramofonu.

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
lukasdur@atlas.cz
Příspěvky: 10
Registrován: 07 led 2020 07:26
Kontaktovat uživatele:

Prosím o radu ohledně gramofonu.

Příspěvek od lukasdur@atlas.cz »

Ahoj, mám doma gramofon Supraphon H21 ale nemám k temu žádný zesilovač a nic. Potřebuji k temu předzesilovač? A pokud ano tak jaký? Děkuji moc :)

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1270
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Prosím o radu ohledně gramofonu.

Příspěvek od lidumil »

Máš jen šasi? Nebo ve skříňce? Moc hudby z toho nejspíš nedostaneš.


Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1270
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Prosím o radu ohledně gramofonu.

Příspěvek od lidumil »

A ta nemá žádné reprovýstupy-kabely? Hrot se dá vyměnit za diamantový - http://www.graled.cz/p/407/gramo-hrot-vk-051-tesla

lukasdur@atlas.cz
Příspěvky: 10
Registrován: 07 led 2020 07:26
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o radu ohledně gramofonu.

Příspěvek od lukasdur@atlas.cz »

Ano ten už jsem našel ale zvuk skoro žádný. Co jsem četl tak je potřeba k temu předzesilovač.

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1270
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Prosím o radu ohledně gramofonu.

Příspěvek od lidumil »

Spíš zesilovač. Na kabelu je nějaký konektor?
Třeba takovýhle?
Třeba takovýhle?

lukasdur@atlas.cz
Příspěvky: 10
Registrován: 07 led 2020 07:26
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o radu ohledně gramofonu.

Příspěvek od lukasdur@atlas.cz »

No bohužel tam žádný konektor už není. Vede z tama jen káblík. Nic více.

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1270
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Prosím o radu ohledně gramofonu.

Příspěvek od lidumil »

A kolik má žil? 1 nebo 2 + stínění?


Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1270
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Prosím o radu ohledně gramofonu.

Příspěvek od lidumil »

Tak na to potřebuješ připájet konektor a zapojit do zesilovače.

lukasdur@atlas.cz
Příspěvky: 10
Registrován: 07 led 2020 07:26
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o radu ohledně gramofonu.

Příspěvek od lukasdur@atlas.cz »

Jasny to chapu.. ale kdyz tam napajim jacka a pichnu do zesaku ( repro soustava k pocitaci) tak nic nehraje a nejde to..

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1270
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Prosím o radu ohledně gramofonu.

Příspěvek od lidumil »

A hrot je v pořádku? Mohou být přerušené kabely v ramínku, nebo pod šasi, nebo ze šasi. Repro mají linkový vstup, předpokládám.

lukasdur@atlas.cz
Příspěvky: 10
Registrován: 07 led 2020 07:26
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o radu ohledně gramofonu.

Příspěvek od lukasdur@atlas.cz »

Když to pustím tak to tak slabě hraje ale né přes repro. Repro maji klasický linkovy vstup než jsem to uřízl tak tam byl jack.

lukasdur@atlas.cz
Příspěvky: 10
Registrován: 07 led 2020 07:26
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o radu ohledně gramofonu.

Příspěvek od lukasdur@atlas.cz »

A když jsem to poprvé zapojil k těm repro tak to chvíli hrálo a přestalo. Je možný že se nějak porušil ten káblík jak se začlo hýbat s ramínkem? je pravda že je to jen přece z 57 roku. :D a když tak jaký káblík na to zase použít?

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1270
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Prosím o radu ohledně gramofonu.

Příspěvek od lidumil »

Jj, to je možný, že se přerušil kablík. Kablíky jsou různé, záleží, kolik do toho chceš investovat. Ale vzhledem ke "zbytkové" ceně grama, bych volil nejzákladnělší. Tady https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic ... &t=1256290 se o tom diskutuje.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host