Ramienko Project S-Shape
Ramienko Project S-Shape
Narazil som na nezrovnalosti v parametroch ramienka S-Shape od Projectu. V prospektoch je uvádzané efektívna hmotnosť 8,5g ale v návode ku gramofonu 2experience sb je uvedená efektívna hmotnosť až 15g. To sú dosť rozdielne hodnoty a majú značný vplyv na výber vhodnej prenosky. Viete niekto poradiť alebo riešili ste niekto tento problém?
Re: Ramienko Project S-Shape
A nejsou to údaje s headshellem a bez něj? Ten rozdíl by tomu cca odpovídal.
8,5gr.je efekt. hmotnost rovného karbonové ramene, S shape má efektivní hmotnost 15gr.K záměně údajů zřejmě došlo proto, že na některé gramofony Pro-Ject se používají oba typy ramen.
Je to možné, to ma nenapadlo. Tých 15g vyzeralo realnejšie. Ďakujem za navedenie. Tak by si to asi mali na stránke opraviť.
No celkom by ma zaujímalo ako sa vlastne taká efektívna hmotnosť ramienka určuje. A ako je to potom u ramienok s vymeniteľným headshellom. Keď použijem ťažší headshell ako originál, prirátam váhu k ramienku alebo k prenoske?.
Myslím ale, že efektívna hmotnosť je niečo iné ako hmotnosť samotná, či nie?
No celkom by ma zaujímalo ako sa vlastne taká efektívna hmotnosť ramienka určuje. A ako je to potom u ramienok s vymeniteľným headshellom. Keď použijem ťažší headshell ako originál, prirátam váhu k ramienku alebo k prenoske?.
Myslím ale, že efektívna hmotnosť je niečo iné ako hmotnosť samotná, či nie?