Ahoj kolegové, předem Vás chci pozdravit jako nově registrovaný, zejména všechny příznivce analogu a starých, krásných strojů. Zároveň poděkovat všem kdo sem přispívají svými zkušenostmi a radami, jež jsem v minulosti již několikráte využil.
Ale k věci, na svém old timeru SONY PS 8750 mám osazenou poměrně raritní starší quadrofonní přenosku SHURE M24H. Její zvukový projev mi plně vyhovuje a rád bych si ji tam i nadále ponechal. Nicméně hrot, jak známo, není nezničitelný a tak jsem chtěl koupit náhradní. Bohužel se mi ho zatím nikde nepodařilo sehnat. Proto se Vás ptám zda by mi někdo nemohl poradit, kde vložku do této přenosky sehnat.
Shure M24H
Re: Shure M24H
PS-8750 ??? Tak to je naprostý masakr !
Gratuluju k fantastickýmu gramofonu. Tu Shurku si schov jako raritu a kup si na to adekvátní MC přenosku.
Jo, tak tenhle kousek od Sony se opravdu povedl, moc se mi líbí jak přednesem tak, a to hlavně designem a kvalitou provedení. A mám to štěstí, že ten můj je v naprosto intaktním originálním stavu. Prostě jako nový. Každopádně na svůj věk 35 ti let, vypadá a hraje skutečně výborně.
Co se týče jiné přenosky, tak mám tu ještě novou Sumiko Pearl a starší Shure M75D. O porovnání s M75D nemá cenu asi hovořit, ale ona ta M24H hraje lépe než i ta Sumiko Pearl. Bohužel jsem měl možnost srovnat ji již pouze s Ortofon 2M Blue, kde mi M24h přišla také lepší. Odhaduji, že zvukově bude tak na úrovni Ort. 2M bronze, možná i Black, ale to jsou jen mé spekulace. Každopádně vzhledem k tomu, že jsou dnes jak SONY PS-8750, tak Shure M24H docela raritní záležitostí, tak bych rád aby spolu ještě něco natočili. Tudíž pokud někdo víte, tak mi prosím dejte vědět kde by se to dalo pořídit.
Jen pro info, mám to napojené přes SONY TA-F 730ES a repro Quadral AMUN MkII.
Co se týče jiné přenosky, tak mám tu ještě novou Sumiko Pearl a starší Shure M75D. O porovnání s M75D nemá cenu asi hovořit, ale ona ta M24H hraje lépe než i ta Sumiko Pearl. Bohužel jsem měl možnost srovnat ji již pouze s Ortofon 2M Blue, kde mi M24h přišla také lepší. Odhaduji, že zvukově bude tak na úrovni Ort. 2M bronze, možná i Black, ale to jsou jen mé spekulace. Každopádně vzhledem k tomu, že jsou dnes jak SONY PS-8750, tak Shure M24H docela raritní záležitostí, tak bych rád aby spolu ještě něco natočili. Tudíž pokud někdo víte, tak mi prosím dejte vědět kde by se to dalo pořídit.
Jen pro info, mám to napojené přes SONY TA-F 730ES a repro Quadral AMUN MkII.
Krásný kolotoč, nedávno byl na aukru a cena se dosti vyšplhala.
No jak se to vezme. Zrovna včera končila jedna dražba na ebayi a cena se vyšplhala jednou tak vysoko jak na AukruPytel píše:Krásný kolotoč, nedávno byl na aukru a cena se dosti vyšplhala.
Co jsem měl možnost vidět, tak když někdy na prodej jsou, tak se ceny pohybují od ca 700 do 1100 USD.