ne, vážně. pořídím si akorát SACD.
doladit. moc hezké slovo. jenže já nemám co dolaďovat. mám naladěno. můžu to poslouchat 24 hodin denně a při tom se zvukem nezabývat ani setinu sekundy.
ještě jednou díky za FB825. jsou to skvosty.
SHURE V15 IV
Re: SHURE V15 IV
Dadaft
...ještě něco sháním. co bych já dělal s gramofonem...
Ale ne.
Do roka a do dne bude u Dadafta slušný gramofon a u Pipíse další upgrade aparatury.
To jsou dvě jediné konstanty na tomto fóru.
Máš-li kočku, můžeme se klidně vsadit...
...ještě něco sháním. co bych já dělal s gramofonem...
Ale ne.
Do roka a do dne bude u Dadafta slušný gramofon a u Pipíse další upgrade aparatury.
To jsou dvě jediné konstanty na tomto fóru.
Máš-li kočku, můžeme se klidně vsadit...
to bych rád. ale nemám 100t na gramec. asi je dám do tomboly na maškarním plese. to by se Amadeovi zamlouvalo...
tak to jste musel mít vadný kus nebo hrot. Shure V15III a V15IV jsou skvělé MM přenosky. V15IV je jedna z nejlepších MM jaké kdy byly vyrobeny (ještě v USA), na ebay se za ně platí dost vysoké sumy. Já ji měl a vyměnil jsem ji za Audio technica ze stejné doby a kvality, protože jsem AT fanda. OM5E ji nemůže v žádném případě přehrát, to beru jako žert (!).Renown píše:SME3009 nebo 3012 bývají na ebay tak od 250 Euro výše. Existuje to i v pozlacené verziSice je to trošku kýč, ale proti gustu ....
Shure V15III mám doma, je to křáp, křáp, křáp ! Ortofon OM5E ji bezpečně přehraje. Nevím jaká je V15IV, ale moc bych si od ní nesliboval
připouštím, že to tak mohlo být. Ale je to asi otázka vkusu. Mně se nelíbí ani AT 
Zajímavá reakce na tři roky starý post

já projížděl temata a některá, ikdyž stará, jsou zajímaváRenown píše:připouštím, že to tak mohlo být. Ale je to asi otázka vkusu. Mně se nelíbí ani AT

AT 20Sa, 15Sa, 20Ss,...mají diamantový hrot Shibata, Ss verze dokonce Super Shibata. Tyto hroty dnes naleznete jen u drahých přenosek v cenové kategorii cca 20k+. Tyto přenosky jsou MM (!), mají dvojitý magnet a chodí do 45-50kHz při excelentním souběhu obou kanálů. Tělíčko přenosky je z AL, hrot je nandavací - dá se jěšte, ikdyž draze (LP Gear), sehnat. Hmotnost přenosky je tuším 7-8g. 20Sla a 20Ss jsou TOP modely s nej parametry celé řady (15Sa,...) a jedná se o omezenou produkci, vše made in Japan. 20Ss má navíc chvějku z berillia které je lehčí než AL. tyto klenoty se nedají srovnávat s dnešní "plastovou" produkcí AT. Pocházejí někde z 70'-80' let. Na zahr. forech na ně pějí samou chválu, ale chápu averzi někoho k něčemu, sám to mám podobně a některé značky prostě nemám rád.