skrutky k prenoske

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
Pilotek
Kontaktovat uživatele:

skrutky k prenoske

Příspěvek od Pilotek »

Na upevnenie prenosky k headshelu používam imbusové skrutky-oceľové. nie je to chyba? Nemali by sa používať nemagnetické-hliníkové? Prenoska je Benz Micro Ruby.
Pilotek

Roman2

Re: skrutky k prenoske

Příspěvek od Roman2 »

Měli by se používat hliníkové! *headbang*

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Spíš mosazné. Ale jestli seženeš hliníkové, tak proč ne.

Pilotek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pilotek »

má to vplyv na zvuk? Škodí to nejako prenoske? Magnet v prenoske je tak silný, že sa ramienko priťahuje aj za skrutkovačom, keď sa k nej priblížim napr. z boku.

ron

Příspěvek od ron »

oceľ v okolí prenosky musí mať vplyv na jej zvuk, keďže bude ovplyvňovať magnetické pole. Skús si v okolí kompasu pohodiť pár oceľových skrutiek a sleduj čo sa bude diať s ryskou, u prenosky to musí pridávať skreslenia - skreslenie magnetického poľa, s ktorým sa pri návrhu umiestnenia magnetov a cievok určite nepočítalo. Vplyv na celkové skreslenie to môže mať minimálny, ale nemá potom zmysel sa snažiť o dokonalé nastavenie ramienka a prenosky, ak si kôli 15tim kačkám pridáš do rovnice kurvítko vo forme oceľových skrutiek :)

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

rOn výborný příspěvek . *palec*

Nízko-výstupňové přenosky jsou citlivé, Benzka není z levných, železný šroubek určo nee.

Je zajímavé, že Dynavector balí k 10x5 železné šroubky. Asi těch 2,5 mV není tak náchylné.

Nemám žádné měření, ani jiný důkaz.

Jen ta zkušenost na mojí Rondo Bronze a Kuzma Stogi S na Holbornu.

Bylo to hodně zkreslené a po výměně za hliník, nebo těžší, ale nemagnetický pár šroubků z přískušenství balení Bronze, se ten zvuk vyhladil.

V příslušenství ClearAudio Sigma Wood, je jeden pár nemagnetických nerezových, jeden pár bronzových, několik hliníkových a dokonce pár šroubků z plexiska.

Pilotek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pilotek »

Dík za príspevky, už som nahradil imbusy za originál .Sú asi nerezové, ale vyzerajú ako železné -testoval som magnetom.
So zvukom Benzky som veľmi spokojný, je to riadny posun . Dnes som popočúval Pavla Dobeša, veľmi obľúbená , ale aj veľmi používaná LP. Praskot spôsobený opotrebovaním značne ustúpil (oproti Sumiko BPE III), skreslenie ani sykavky sa nekonajú...neuveriteľne.Tak isto Jirka Schelinger, Lešek Semelka, platne, ktorých zvuk som dlho ťažko znášal sú zrazu ako z inej planéty. Olympicu-Ulice však nič nepomôže- katastrofa.Mám toho však ešte veľa na počúvanie, tak sa už veľmi teším..
Pilotek

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

Někdy se vyplatí nezbavovat se starých desek. :D

EVO se omrzelo, ano není to nejdetailnější přenoska.
Já se také přesunul k MC LO a návrat je nemožný.
Ucho si zvyklo a ani ten adrenalin Sumika už nestačí nahradit rozlišení Sigmy.

Také je pravda, že na předchozím aparátu mi šum a výrazné sykavky nevadily.
Už třeba proto, že i Kuzma Stogi S je těžší a temnější než dynamické uhlíkové P-J 9".

Šum drážky byl potlačený ramínkem s měděnou kabeláží Cardas.
Ta má opravdu jemný charakter a délka přes metr dělá své.

Zatlumený akrylovým talířem Holbornu pomocí AMS Tecnosound potlačuje šum.

Měl jsem to dost medové. Aparát o sladším zabarvení Sumiko oživila.

Roman2

Příspěvek od Roman2 »

Aleši, já mám v balení k Dynavector 10X5 šroubky nemagnetické. Předpokládám, že budou hliníkové. Máš to skutečně ověrěné, že jsou kovové?

Odpovědět