Sony ST5055L
Sony ST5055L
Muj prvni prispevek do vintage rubriky. Prekrasny vintage tuner Sony ST5055L.
Hraje mnohem lepe nez muj moderni digitalni FM tuner Sony ST-SE700, vice durazny a pevny bas a krasne hladke stredy. Mene sumi a signal chyta i bez anteny.
Premyslim o vymene RCA vystupu za neutrik a vstupu za 75Ohm BNC Neutrik.
Co rikat na to vrtat se ve vintage pristrojich a predelavat je zevnitr?
Napriklad jsem si rikal,ze kdybych mel jednou inegrac, tak bych vymenil potenciometr za identicky,ale motorizovany. Jaky je tvuj nazor na toto?
Hraje mnohem lepe nez muj moderni digitalni FM tuner Sony ST-SE700, vice durazny a pevny bas a krasne hladke stredy. Mene sumi a signal chyta i bez anteny.
Premyslim o vymene RCA vystupu za neutrik a vstupu za 75Ohm BNC Neutrik.
Co rikat na to vrtat se ve vintage pristrojich a predelavat je zevnitr?
Napriklad jsem si rikal,ze kdybych mel jednou inegrac, tak bych vymenil potenciometr za identicky,ale motorizovany. Jaky je tvuj nazor na toto?
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sony ST5055L
Vintage kousky, především vyšších řad, jsou dnes často spíše předmětem sběratelského zájmu, než zájmu hifistů. (hifisti chtí stejně navoněnou a naleštěnou novotu kolem které se vedou marketingové kecy) Sběratelé cení původní stav, jakékoliv modifikace obvykle vedou k nižší ceně, někdy opravdu výrazně. Rozhodně bych si rozmyslel modifikovat nějaký dražší starší přístroj, u běžné spotřebky je to celkem jedno.
Nemám na mysli úrdžbu, ale modifikace.
Nemám na mysli úrdžbu, ale modifikace.
Jako Volume potenciometr? Kup si takový vintage integráč, který má špičkový poťák. Je jich spousty... Nechápu, ale proč musí být motorizovanýTeti píše:Napriklad jsem si rikal,ze kdybych mel jednou inegrac, tak bych vymenil potenciometr za identicky,ale motorizovany. Jaky je tvuj nazor na toto?
Levnější vintage spotřebku nemá cenu tunit, a špičkový vintage přístroje tunit nepotřebují, součástky jsou většinou lepší jak v současným tzv. highendu
Jo myslel jsem volume potenciometr. Jsem linej se zvedatvintage píše:Jako Volume potenciometr? Kup si takový vintage integráč, který má špičkový poťák. Je jich spousty... Nechápu, ale proč musí být motorizovanýTeti píše:Napriklad jsem si rikal,ze kdybych mel jednou inegrac, tak bych vymenil potenciometr za identicky,ale motorizovany. Jaky je tvuj nazor na toto?
Levnější vintage spotřebku nemá cenu tunit, a špičkový vintage přístroje tunit nepotřebují, součástky jsou většinou lepší jak v současným tzv. highendu
Hmm, do toho bych nešel, to už je vcelku zásah... Navíc bude asi pochybné kvality a za kvalitní si připlatíš. Já žiju bez DO léta a nikterak mi to nechybí
Kdyz uz bych ten vintage prasil, tak uz bych zrejme sahnul po stejnym, ale motorizovanym, nebo nejakym velice kvalitnim se soucasne produkce. neboj nejsem reznik.
Ok ... můžu se zeptat jakž integráč máš v merku?
Momentalne prasim Quad 33 a power amp Quad 303, mym snem je Pioneer SA-9800 nebo 8800, ale tam uz si to kuteni sakra rozmyslim.
Hlinikovou packu se me podarilo sehnat od firmy Moog vyrabejici legendarni syntetizatory. Je to nejaky otocny ovladac, naprosto presne sedici rozmery
a toto je vysledek:
a toto je vysledek: