Starší Gramofon

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
revol
Kontaktovat uživatele:

Starší Gramofon

Příspěvek od revol »

Dobrý den, chci koupit starší gramofon. Mám nabídku na Paillard a Rubinton. Který zvolit? Z obou mám video a fotky, víc ne. Děkuji za pomoc

revol
Kontaktovat uživatele:

Re: Starší Gramofon

Příspěvek od revol »

Omlouvám se, byl jsem včera na mobilu a nedařilo se mi nahrát fotky. Rozhoduji se, který koupit. Je to dárek a nevyznám se v tom. Myslel jsem, zda byste mi neporadili, že jedna značka byla dobrá druhá ne. Zkusím nahrát fotky za inzerátu. Který byste koupil?

https://drive.google.com/open?id=1n4k5Y ... ZMiBgnctuB

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Pokiaľ ide o dekoráciu, tak kúp ten krajší.
Určite to nekupuj kvôli prehrávaniu hudby. Toto s hudbou nemá nič, už z videa počuť, že je to strašné. Niekedy pred 2.sv.vojnou, sa to ľuďom asi páčilo.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Na nějaké německé pochody by to bylo ideální.

revol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od revol »

Ono to není ani tak k kdoví jak kvalitnímu poslechu, spíš nostalgie jednou za čas si poslechnout praskající staré LPčko. Pro kvalitní poslech bychom volili samozřejmě něco jiného. Ale teď bych potřeboval poradit, co koupit z první poloviny 19st. aby to bylo "jakžtakž" :-)

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Z prvni poloviny 19. stoleti ledatak flasinet ;)

revol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od revol »

pardon, 20. století

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Neviem nepoznám tie dva stroje čo máš na výber, ale s ohľadom na predpokladaný vek tých gramofónov ich považujem za nevhodné na súčasné LP. Spýtaj sa predávajúceho na akých otáčkach to funguje, ja predpokladám 78 ot/min a prehrávanie šelakových platní. Toto nie je vhodné na nostalgické počúvanie, toto ak budeš počúvať, to bude ako za trest. Máš zbierku šelakových platní? To sú tak zničené platne, že si naozaj vychutnáš šum a praskot.
Čo sa týka gramofónov tak asi ten Paillard, ten pozná aj ebay, ten druhý nič.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

revol píše:
17 úno 2020 09:14
Ono to není ani tak k kdoví jak kvalitnímu poslechu, spíš nostalgie jednou za čas si poslechnout praskající staré LPčko. Pro kvalitní poslech bychom volili samozřejmě něco jiného. Ale teď bych potřeboval poradit, co koupit z první poloviny 19st. aby to bylo "jakžtakž" :-)
LP na to nesmíš dát. Ten starý gramofon je použitelný pouze pro přehrávání šelakových desek. Místo hrotu má něco jako zahnutý hřebík. Z dnešních LP by se ti mohla oddělovat špona. :)

revol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od revol »

Tak děkuji za názory, to mi nějak nedošlo. Jsem rád, že jsem se zkusil poradit. V tom případě na LPčka koupit asi něco nového co? Díky

Odpovědět