Technics Sl-23A

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Technics2015
Příspěvky: 15
Registrován: 25 čer 2015 23:01
Kontaktovat uživatele:

Technics Sl-23A

Příspěvek od Technics2015 »

Ahoj lidi mam gramofon, Technics Sl-23A a potřebuzju poradit jaký řemínek koupit, a když tak kde, zda máte nějaký odkaz, předem děkuju za případné odpovědi.

Uživatelský avatar
Prospero
Příspěvky: 1671
Registrován: 08 led 2012 17:12
Kontaktovat uživatele:

Re: Technics Sl-23A

Příspěvek od Prospero »

https://www.thakker.eu/riemen/plattensp ... en/a-4360/

;)

Obchodnik spolehlivý, zbozi kvalitní, prodej "mezinarodní". :)

Technics2015
Příspěvky: 15
Registrován: 25 čer 2015 23:01
Kontaktovat uživatele:

Re: Technics Sl-23A

Příspěvek od Technics2015 »

Na kolik mě výjde poštovné a ještě jeden problém, neumím dost dobře anglicky, je nutná registrace?

Uživatelský avatar
Prospero
Příspěvky: 1671
Registrován: 08 led 2012 17:12
Kontaktovat uživatele:

Re: Technics Sl-23A

Příspěvek od Prospero »

Do CR ( a do 50g, coz staci posilaji jako dopis za 2,90€.

Registrace nutna neni.
Vloz proste zbozi do kosiku a stiskni pak - zur Kasse. Pokracuj vyplnenim potrebnych udaju: 1. Land = Tschechien, platba prevodem (oznacena). Ukaze ti to postovne (take uz oznaceno) a celkovou sumu. Potom stiskni „zur Kasse“ a zadej Als Gast zur Kasse gehen (jako host ke kase).
Stiskni „weiter“, vypln tucne oznacene udaje - jmeno, prijmeni, ulici, PSC a misto, v pravem okenku pak e-mail (a pod tim zopakovat.) Jdi dal (tedy weiter :) ), musis zadat bankovni spojeni, cele si to asi jeste jednou muzes projit (tam uz jsem se nedival, protoze se mi to vse predtim nechtelo vyplnovat a bez toho se clovek az na konec nedostane :) ) zkratka stale weiter tak se dostanes az k odeslani.

Odesli a vyhlizej postaka. :lol:

Staci to takhle? ;)

Technics2015
Příspěvky: 15
Registrován: 25 čer 2015 23:01
Kontaktovat uživatele:

Re: Technics Sl-23A

Příspěvek od Technics2015 »

Úplně a ještě jednaotázečka, když má zeslovač Technics SE-A900S MK2 + SU-C800U MK2, je nutný předzesilovač? Jako třeba tenhle: http://www.avcenter.cz/avcenter/eshop/6 ... -Azur-651P ? Vím že se ptám asi hloupě, ale gramofon mam teprve chvilku :)

Uživatelský avatar
Prospero
Příspěvky: 1671
Registrován: 08 led 2012 17:12
Kontaktovat uživatele:

Re: Technics Sl-23A

Příspěvek od Prospero »

Myslim, ze pro zacatek ne. Ten predzesilovac ma, tusim, MM phono vstup a tak bys externi potreboval jen v pripade, ze bys chtel zvuk gramofonu jeste vylepsit.
Nejdriv bych ale vyzkousel, co umi ten v nem. ;)

Technics2015
Příspěvky: 15
Registrován: 25 čer 2015 23:01
Kontaktovat uživatele:

Re: Technics Sl-23A

Příspěvek od Technics2015 »

No zvukově to hraje pěkně nemůžu si stěžovat :) S tou původní jehlou co tam je, akorát ten řemínekj, na rychlost 33 to hraje bez problému, ale na těch 45 už to prokluzuje, za ty lety je prostě už vytahaný.Tak koupím novej a bude :) Jinak na můj zesik si nestěžuji má vlastně svuj předzesilovač :)

Uživatelský avatar
Prospero
Příspěvky: 1671
Registrován: 08 led 2012 17:12
Kontaktovat uživatele:

Re: Technics Sl-23A

Příspěvek od Prospero »

*headbang* Ja tu kombinaci vlastne znam! :)
V 90-tych letech se o tech komponentech pomerne dost psalo a diskutovalo.
Koncak je dodnes designove (ale i zvukove) stale velmi dobry a ani ten predzes rozhodne spatny nebude. V tehdejsich HiFi casopisech se v testech dostaly do “Horni tridy” (tedy Oberklasse).
Na jedne strane to “kombo” sklidilo velky obdiv diky inovativnimu technickemu reseni „Virtual Batery Operation“ ("V.B.O."), ktere melo odstranit nepriznivy vliv primeho napajeni ze site. *bravo*
Na druhe strane ale bylo kritizovano, ze se ty predzesy daji pripojit prave pouze ke koncum od Technicse, protoze kvuli tomu obvodu “V.B.O.” nemaji vlastni napajeni. Proto se take prodavaly jen ve spojeni s koncem. (No a...?)
A take si vzpominam, ze existoval jeste jeden, vyssi, model (“SU C 1000” :?: ), ktery mel primo “vestavene” akumulatory a phono vstup i pro MC.

Rozhodne si umim predstavit, ze ti to hraje dobre. *thumbs up*

Jakou mas v tom gramci vlastne prenosku? Jeste puvodni? Kolik hodin (LP) ma uz "na hrbu"? ;)

Cemu uplne nerozumim je fakt, ze ti reminek prokluzuje pri vyssim "nasponovani". Remenicka na 33,3 je preci mensi, ne? Tudiz bych spis ocekaval problem u LP... :roll:

S499_1023
Příspěvky: 1361
Registrován: 21 říj 2008 18:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Technics Sl-23A

Příspěvek od S499_1023 »

Zajímavé. Já jsem ten "900" pseudodělenec měl dlouhodobě k dispozici a mnoha známým jsem na něm předváděl technickou nadřazenost Yamahy, kdy ii nejlevnější AX-380 toho Techniče s prstem v nose strčila do kapsy.

Uživatelský avatar
fox
Příspěvky: 2082
Registrován: 07 črc 2008 10:03
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Technics Sl-23A

Příspěvek od fox »

Nechápu, proč se vždy najde nějaký k...t, který diskuzi pokazí. *headbang*
Na zahraničních fórech se to často neděje, ale na CS fórech neustále. Ještě si budeme muset pár generací počkat.
Michell Gyrodec/Orbe,SME V,Lyra Delos,RCM,step up trafo MgBeran,Esoteric DV60,Stream box RS,Music First Audio,Audia Flight 100 MK4, Red Wine Audio,Tannoy Turnberry GR+ST100,Acoustic Revive,WBT ...

Uživatelský avatar
lechos
Příspěvky: 4024
Registrován: 09 pro 2008 08:34
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Technics Sl-23A

Příspěvek od lechos »

jsem si jist že nějakej belt dopasovat půjde
http://www.ame.cz/Seznam-zbozi-_g405205 ... m%C3%ADnek

Technics2015
Příspěvky: 15
Registrován: 25 čer 2015 23:01
Kontaktovat uživatele:

Re: Technics Sl-23A

Příspěvek od Technics2015 »

Ahoj tak řemínek mam objednaný od známé, ted ještě další otázka na gramofonu je púvodní jehla a mam koupenou v únoru Ortofon MB 5 E chci jí zkusit nasadit ale nevím zda to zapojení barvy drátků je stejné jak u toho zapojení Technics, nevíte někdo prosím?

Uživatelský avatar
lechos
Příspěvky: 4024
Registrován: 09 pro 2008 08:34
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Technics Sl-23A

Příspěvek od lechos »

Myslíš celou přenosku, že jo, "jehla" je jenom hrot (stylus) ano zapojení přenosky je vesměs jednotné - bílý fous levý kanál, červený pravý, modrý zem levého kanálu a zelený pravého nebo jste jiného názoru ? i kdybys to spletl nestane se nic akorát budou přehozené kanály nebo stereo efekt v háji.

Technics2015
Příspěvky: 15
Registrován: 25 čer 2015 23:01
Kontaktovat uživatele:

Re: Technics Sl-23A

Příspěvek od Technics2015 »

Děkuju moc vyměnil jsem to a řek bych že ta jehla Ortofon hraje líp :)

Technics2015
Příspěvky: 15
Registrován: 25 čer 2015 23:01
Kontaktovat uživatele:

Re: Technics Sl-23A

Příspěvek od Technics2015 »

Ahoj tak řemínek mam doma, ale na rychlost 45 to hraje stále spomaleně, takže je asi potřeba seřídit motor a na to já jsme krátkej :(

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 1 host