Technics SL-Q3
Technics SL-Q3
Poté co jsem se rozhodl, že SL-DD33 nebudu opravovat, jsem začal schánět nový gramofon. Co si myslíte o této nabídce? Děkuji za jakýkoliv názor.
http://aukro.cz/kvalitni-gramofon-techn ... 71422.html
http://aukro.cz/kvalitni-gramofon-techn ... 71422.html
Re: Technics SL-Q3
Mam podobny kousek sl 3300, takze pokud je opravdu bez zavad, plne doporucuji B-)
Nechceš už konečne ušetriť a kupiť si gramofon nový?
Od tohoto prodejce jsem SL-Q3 kupoval a maximální spokojenost. Přišel vzorově zabalený a v pěkném stavu, jen jehla na přenosce měla už svá nejlepší léta za sebou ale nová stála pár korun a stejně šla celá přenoska i s novou jehlou dál do světa. Takže za mně rozhodně doporučuji.
MB: Za Thorens TD 126 Mk III, rameno SME III namontované výrobcom (takže s funkčným autostopom a autliftom), vložku Dual MCC 110 retipovanú Shibatou som dal o niečo málo viac, než tisíc evri. Aký porovnateľný nový gramofón za porovnateľné peniaze som si mohol kúpiť a ušetriť?
MB: nechci, to by bylo moc jednoduchý... nakonec to tolik nestálo a ještě je zájem o náhradní díly
jirka28: děkuji za info
Ramones: vyzkouším a uvidím, teda vlastně uslyším
jirka28: děkuji za info
Ramones: vyzkouším a uvidím, teda vlastně uslyším
Zneužiju toto vlákno dotazem ke zkušenějším. Měl by smysl upgrade SL-Q3 na AT-LP5? Ta AudioTechnika se mi vyloženě líbí ale mám obavu, že lépe než letitý technics hrát stejně nebude. Přenosku bych použil stávající výbornou AT-440MLB (ještě jednou díky Prosperovi za tip).
S500 - 1: Nebavíme sa o gramofone 1000 Euro, utraca na aukre za gramofony od pochybných zdrojov a necháva si to posielať poštou bez predchodzej skúsenosti s gramofónmi, preto návrh na nový.
@ jirka28:
Jsem rád, ze ti muj tip udelal radost. (A dík za pochvalu. )
A co se tvého aktuálního dotazu týká?
Myslím, ze menit Technics za AT je nesmysl. "Q3" je dostatecne vyzrálý gramec a AT pouze kopíruje kvalitu "zaslých casu".(Tím nechci ríct, ze je horsí.)
Technicky, zvukove a v podstate ani opticky si s AT nijak nepolepsís. Originál je holt originál!
Sice jsem AT nikdy neslysel, ale uz jen fakt, ze má vypínac na zadní strane (o "moznostech", jako je USB pripojení radeji pomlcím) ho, v porovnání s Technicsem, alespon v mých ocích, "znevýhodnuje"…
Pokud jsi se soucasným zvukem (zatím ) ) spokojený, tak si ho uzívej a zbytecne nevymýslej...
Dalsí "Level" je uz cenove o kousek výs.
Jsem rád, ze ti muj tip udelal radost. (A dík za pochvalu. )
A co se tvého aktuálního dotazu týká?
Myslím, ze menit Technics za AT je nesmysl. "Q3" je dostatecne vyzrálý gramec a AT pouze kopíruje kvalitu "zaslých casu".(Tím nechci ríct, ze je horsí.)
Technicky, zvukove a v podstate ani opticky si s AT nijak nepolepsís. Originál je holt originál!
Sice jsem AT nikdy neslysel, ale uz jen fakt, ze má vypínac na zadní strane (o "moznostech", jako je USB pripojení radeji pomlcím) ho, v porovnání s Technicsem, alespon v mých ocích, "znevýhodnuje"…
Pokud jsi se soucasným zvukem (zatím ) ) spokojený, tak si ho uzívej a zbytecne nevymýslej...
Dalsí "Level" je uz cenove o kousek výs.
Děkuji Prospero za potvrzení mé doměnky, že AT-LP5 nebude lepší než SL-Q3. Se současným stavem, zejména po výměně kabelů za VDH, jsem spokojen velmi. Ještě bych rád vyzkoušel AT-F7 a tím asi na nějaký čas končím s upgrady.