tesla nc 452
tesla nc 452
dobry den.jsem tu novy a rad bych vyuzil vasich bohatych zkusenosti.nedavno jsem si poridil tento gramofon a chci se zeptat,jestli s nim mate nejake zkusenosti a vas nazor na nej.pripadne bych uvital rady na jeho nastaveni a jeho udrzbu .kdyby mel nekdo manual bylo by to supr.nikde na netu jsem o nem nic moc nenasel.diky pavel
Re: tesla nc 452
NC 452 je konstrukcí a tedy i nastavením (ramínko, anti-skating, přítlak -svislá síla na na hrot) trochu podobný NC 420 kterýž manuál Ti může být k seřízení nápomocen. Obecně, nastavení NC 420 je jednoduché
a spočívá ve vyvážení neutrální vodorovné polohy ramínka s přenoskou a následné nastavení přítlaku - podle typu přenosky a doporučení výrobce, typicky 15-20 mN (1.5-2g) + odpovídající hodnoty kompenzace dostředivé síly=anti-skating, příkladem pro 2g nastavíš na dílek 2 stupnice apod.
a spočívá ve vyvážení neutrální vodorovné polohy ramínka s přenoskou a následné nastavení přítlaku - podle typu přenosky a doporučení výrobce, typicky 15-20 mN (1.5-2g) + odpovídající hodnoty kompenzace dostředivé síly=anti-skating, příkladem pro 2g nastavíš na dílek 2 stupnice apod.