Zdravíčko, prosím o radu:
Před několika týdny jsem se rozhodl vyměnit "gramofon" Hyundai zakoupený v Globusu za něco alespoň trochu více poslouchatelného, sehnal jsem Teslu NC 470 s novou přenoskou Ortofon za 1000 Kč.
Gramofon hraje, ale jen tehdy když mám řemínek překroucený. Vždy když ho dám na rovno, tak se kotouč sice otáčí, ale jen na rychlost 45, po přehození na nižší rychlost řemínek spadne. Sehnal jsem nový řemínek a problém zůstává.
Chvíli jsem se snažil poslouchat desky s tím překrouceným řemínkem, ale problém je v tom, že někdy při rychlosti 45 se kotouč nejspíš točí pomaleji, desky jsou o poznání tónově níž (a také je řemínek při překrouceném stavu na dolním okraji kotouče - čtvrtina ho na kotouči už vlastně není). Napadá mě snížit kotouč, ale nemám páru jak, ani kde. Snad mi někdo poradíte, dost už mě to štve...
Tesla NC 470 - padání řemínku (po výměně)
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tesla NC 470 - padání řemínku (po výměně)
Dej nám sem foto se sundaným vrchním talířem a nasazeným řemínkem.Já znám jen NC452, na něm sem řemínek měnil a žádný problém s padáním před ani po výměně nebyl.
Co vím tak možnost měnit osovou vzdálenost motorku a talíře tam nejspíš nebude.
Nenapadá mě ani jak by mohl být vyosen subtalíř aby to padalo, to bys viděl určitě okem že ti talíř nebo subtalíř jede nějak nakřivo.
Co vím tak možnost měnit osovou vzdálenost motorku a talíře tam nejspíš nebude.
Nenapadá mě ani jak by mohl být vyosen subtalíř aby to padalo, to bys viděl určitě okem že ti talíř nebo subtalíř jede nějak nakřivo.
Re: Tesla NC 470 - padání řemínku (po výměně)
Je to stopro řemínek pro NC 470 ? Není příliš volný ? Styčné plochy kladka-řemínek-subtalíř čisté ? Očistit lihem, nechat chvíli vyschnout. Neznám přesně řadící mechanismus NC 470, NC 420 měl vertikálně pohyblivou vidličku a řemínek někdy drhl o ni, dalo se snadno seřídit.