Tesla NC 500-renovace
Tesla NC 500-renovace
Tak jsem konečně zprovoznil svou teslu NC 500. Zde je pro vás několik fotek aby jste mi to mohli okomentovat. http://jkukin.rajce.idnes.cz/Tesla_NC_500-renovace/
-Káblíky v ramínku jsem nechal původní. Pětikolík jsem zapájel do tišťáku, aby se mi signálový kabel lépe pájel.
-Přenosku jsem vyměnil za AT 100E.
-Lak původní. Jen jsem to přejel Tungovým olejem.
-Signálový kabel je Sommer sinus control.
-Víko je od Pro-jectu.
-Nožky dural + vevnitř ponechány původní pružící gumy.
Zatím se mi zdá že přenoska nehraje podle mojich představ. Je tam dost výšek na můj vkus. Ale třeba se to ještě rozehraje. Na poslední fotce je kabel, který jsem prezentoval v tématu Kabely. Je to CMFM 4x2,5 , 2x 2,5m. http://jkukin.rajce.idnes.cz/Repro_kabel/ Musím říct že za ty prachy hraje dobře. Původně jsem hrál na průhlednou licnu 2x4mm. Bylo vidět že je z oxidovaná.
To je vše. JK
-Káblíky v ramínku jsem nechal původní. Pětikolík jsem zapájel do tišťáku, aby se mi signálový kabel lépe pájel.
-Přenosku jsem vyměnil za AT 100E.
-Lak původní. Jen jsem to přejel Tungovým olejem.
-Signálový kabel je Sommer sinus control.
-Víko je od Pro-jectu.
-Nožky dural + vevnitř ponechány původní pružící gumy.
Zatím se mi zdá že přenoska nehraje podle mojich představ. Je tam dost výšek na můj vkus. Ale třeba se to ještě rozehraje. Na poslední fotce je kabel, který jsem prezentoval v tématu Kabely. Je to CMFM 4x2,5 , 2x 2,5m. http://jkukin.rajce.idnes.cz/Repro_kabel/ Musím říct že za ty prachy hraje dobře. Původně jsem hrál na průhlednou licnu 2x4mm. Bylo vidět že je z oxidovaná.
To je vše. JK
Re: Tesla NC 500-renovace
Moc pěkné, taky jsem ho měl, hrál výborně a ke spokojenosti v té době. Měl jsem na něm Shure75. Prosím sundej ten gramofon z toho zesilovače
A proč?
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Teplo ze zesilovače není dobré přenášet na gramofon a i ten zesilovač tím má zhoršenou cirkulaci vzduchu.
Aby při reprodukci nepronikaly vibrace ze zesilovače do gramofonu. Zdá se Ti v pořádku posadit gramofon na plech tl.1.5 mm? Měl by být uložen na žulové desce, nebo desce HDF, eventuálně zavěšený na zdi.
A jaké vibrace se přenáší že zesilovače?
Při provozu se zesilovače zahřívají, některé tak, že při dotyku je to dostatečně znát. Tato změna teploty deklu může určité vibrace vykazovat. Gramofonu určitě bude více prospívat výše popsané uložení.Mě se Kukinův gramofon libí, vyjádřil jsem se výše, myslím si , že bysme mu neměli plevelit vlákno.
Je to jen dočasné poskládání. Časem to přehážu jinak. Ale díky za komentáře. JK
Také mám NC500 posazený na zesilovači. A je pravda, že podložky nožiček se mi přitavily k zesilovači. Takže ideální to asi není. Ale i tak hraje pěkně. Zatím (bohužel stále) s AT91. Výhledově s AT95.
Edit: ...a ano, stydím se, že ještě nemá lepší umistění. Zasloužil by si to.
Edit: ...a ano, stydím se, že ještě nemá lepší umistění. Zasloužil by si to.