před nedávnem jsem si namočil nos do světa gramofonů a došlo k nevyhnutelnému: roztočil jsem se ve spirále téměř neustálého uvažování nad tím, co a jak zlepšit. Ne, že by moje současná gramo sestava hrála vzhledem ke zbytku řetězce špatně, nebo že by mi pro samé spekulování nezbýval čas na radostné poslouchání hudby a oblažování se celým tím vinylovým světem. Ale vím zcela jistě, že může hrát o mnoho lépe.
Mám cca 20 nedočkavých Smetanů, kteří by byli moc rádi směněny za... No, to je ono, za co?
V mém řetězci Debut III + 2M Bronze + PhonoBox II je přenoska jasně nejsilnějším hráčem. Mám ji chvilku, věřím, že je schopná mnohem lepších výkonů, než jaké jí dovoluje Debut a Phono Box a chci si ji nechat. Tzn. volba je mezi gramem+raménkem a nebo předzesilovačem. Kdybych měl říct, co mi na zvuku současný sestavy vadí, tak je to taková nějaká tvrdost, suchost zvuku, téměř neexistující předozadní prostor (i můj nejzákladnější CD přehrávač umí lépe) a lehkost, vzdušnost zvuku, který ale má pořádný drajv, když je to třeba - chybí dynamika. Jinými slovy, za stanovený rozpočet bych zvukově chtěl pokročit o co největší krok směrem k tomu zvuku gramofonů, který slýchávám na High-Endu Praha (na sestavách se 100násobnou cenou, vím...).
Osobně si myslím, že větší vliv bude mít výměna předzesilovače. Dá se za tyhle peníze pořídit dobře hrající lampáč? Je lampáč to, co bych měl mít, abych se přiblížil tomu výstavnímu zvuku? Ideálně aby to bylo pro mne konečné řešení (tedy aspoň na nějaký čas

Předem děkuji za případné podněty a rady.