Zontek Reference s ramenom Delta

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Odpovědět
ron

Zontek Reference s ramenom Delta

Příspěvek od ron »

Na audioshow Warszawa ma zaujal gramofón ktorý predstavil konštruktér Pawel Zontek.

Obrázek

Robustné vrstvené šasi z rozdielnych druhov drevín s perfektnou povrchovou úpravou dokáže uniesť až tri ramienka. 23-kilový tanier s remienkovým náhonom poháňaným DC motorom a magnetickým ložiskom má vsadené kovové "valčeky" pre potlačenie rezonancií. Celková hmotnosť gramofónu je 55kg.

Obrázek

Ten na výstave bol osadený dvomi extrémne dlhými ramienkami Delta (14.5 palca) s plynulo nastaviteľným VTA v rozsahu 15 mm. Ručná výroba jedného ramienka z ebenu a bronzu trvá 16 týždňov a jeho efektívnu hmotnosť je možné na prianie prispôsobiť želanej prenoske. Na firemných stránkach sa tvrdí že najprv bolo vyvinuté ramienko, ku ktorému pán Zontek nenašiel adekvátny komerčne vyrábaný gramofón tak si navrhol vlastný.

Obrázek

Ďalšie info a fotografie sú k videniu na oficiálnej fckbookovej prezentácii tu.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Re: Zontek Reference s ramenom Delta

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Schází tady slintající smajlík.Krasavec *bravo* *bravo* *bravo*

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

*thumbs up*

Phonica reinkarnuje ?

Krásná práce, dalo mu to hodně práce.

14" rameno není žádná legrace, zajímalo by mě, jestli se mu povedlo vyhnout těžkému tlumenějšímu zvuku.

Ebenové rameno se mi líbí, magnetický systém zavěšení ramene používá ClearAudio u Conceptu.
Nevím, jestli je způsob stejný?

Obrázek

Že ten pán rozumí hráčům analogu a lecos mu prošlo rukama, je vidět. Třeba ouško na zvedání ramínka je přesně tvarované podle ramínek Rega. A to bylo moje nejmilejší, prstíkům vstřícné ramínko.
*thumbs up*

http://www.audiostereo.pl/gallery/image/1045-14/

Milé překvapení, líbí se mi. *thumbs up*

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Krásné, krásné. Takové raménko z ebonu bych si přál :)

Odpovědět