Kvalita levných DVD a CD v papírové pošetce

Kamenné obchody, bazary s CD a LP, e-shopy, prodejci
Odpovědět
Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Kvalita levných DVD a CD v papírové pošetce

Příspěvek od Hans1983 »

Ahoj všichni posluchači hudby,
zabrouzdal sem na na popron.cz a kouknul se do výprodeje a našel v něm dvd a cd od pár kaček, sou to většinou ty v papírových obalech, pár takových už mám a kvalita je jak kdy ale spíš jde o nahrávku jako takovou než že by to v těch papírech vyšlo hůř.
No za 19,-/ks si říkám že je to lepší než nemít co poslouchat než našetřím an nějaké hifi nahrávky či nové lp :-)
To bude ale nejdřív tak na vánoce :-/

http://www.popron.cz/hudba/c-5652/?pn=price&sort=up

No napište mi svůj názor a nejlépe zkušenosti zda-li Vás nějaké dvd či cd z těchto levných vod "překvapilo?

díky

PS: Já jich teda pár z dřívějška mám a je to tak 50:50 se spokojeností z nahrávkou cena byla vždy tak 10-20,-/ks.

Martinski
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalita levných DVD a CD v papírové pošetce

Příspěvek od Martinski »

Mám takových DVD nakoupeno mnoho, tedy z doby, kdy jsem jako študák neměl peníze na lepší. Upřímně, co se týče české produkce, kvalita je fajn, ale zahraniční filmy jsou k vzteku (taky jich dost šlo rovnou do popelnice). Nikdy jsem nepochopil, jestli je to tak nekvalitní schválně nebo to dělá nějaký jouda doma v garáži na upraveném šicím stroji. Protože stejně preferuju filmy s původním zněním, nepokažené dabingem (kromě dabingu pana Filipovského *2thumbsup* ), když už kupuju filmy, raději přímo v zemi vzniku v dobré kvalitě (co se USA týče, často až za poloviční cenu, co tady).

Co se audio týče, z pošetky tak maximálně mluvené slovo.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

US produkce DVD a BRD bohužel není na lepších přehrávačích přehratelná.

Martinski
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martinski »

Hm, já teda na filmy koukám přes počítač s hifi zvukovkou a studiovými sluchátky. Přehraju jakékoliv DVD, i když dnes už je to spíše o elektronické distribuci.

Co se týče stand-alone přehrávačů, nevím, ale řekl bych, že pokud je zdroj záznamu zmršený, výborný přehrávač ti stejně nepomůže. Už to teda moc nezkoumám, ale ještě před pár lety, když jsem porovnával parametry DVD prodávaných na našem trhu a v USA, tam to bylo vždy ve vyšší kvalitě, za kterou se tady nedalo ani připlatit. Prostě se v DVD zone 2 taková DVD nedělala.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Je to skvělá příležitost origoš lisované DVD za 29-52.-Kč /ks která možná zamezí nebo aspoň zredukuje pirátské pálenky problematické trvanlivosti...mám jich několik, naposledy Judas Priest - Live vengeance ´82 nebo Motörehead - Everything louder than everything else, z bazaru jakože doprodané již jsou. Kvalita ja nadprůměrně dobrá a vše ostatní je psycho audio autosugesce.
http://www.popron.cz/judas-priest-live- ... d-posetka/

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Martinsky:
Já DVD už delší dobu nekupuju/nesleduju, ve filmech i v muzice jsem plně přešel na BRD - výhodou je DTS-HD nebo DD-HDM zvuková stopa, kterou většína BRD má a ten zvuk je naprosto jinde. Pokud chci BRD nesehnatelné v Evropě, koupím klidně v US a pak v PC přepálím na BRD případně DL-BRD. Kvalita kopie výborná včetně zvukových stop, nemám ale možnost srovnat s originálem ;)

Martinski
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martinski »

to lidumil
Dobré řešení. Našinec ty omezení vždy nějak obejde, ale jak říkám, vůbec nechápu proč to vůbec existuje. Obchodně mi to příde spíš scestné, přeci s tím vydavatel musí mít náklady tu předlohu pro výrobu nosiče ořezávat a ořezávat (namám ted samozřejmě na mysli technologické omezením nosiče). Mám obecně ameriku rád, ale tohle je odvrácená strana jejich "hrdosti". Prostě oni musí mít všechnio nejlepší...

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Co se týče DVD, CD a BRD nemám srovnání, ale pokud jde o vinyly, tak tam je Japonec hravě strčí do kapsy - mám osobní srovnání i u "ikonických" amerických kapel - Kansas, Boston, Supertramp (měl jsem i mám US a JPN lisy identických LP) a už vůbec nemluvě o MFSL.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

DVD v papírové pošetce sk. Journey - 2001, nemá někdo ? Stačí opět kvalitní kopie (DVD-R) na značkovém nosiči nebo vyměním za něco z mé sbírky cca 100 ks pop&rock, seznam zašlu.

Odpovědět