Nahrávka je ve stavu: EX?

Kamenné obchody, bazary s CD a LP, e-shopy, prodejci
pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Nahrávka je ve stavu: EX?

Příspěvek od pbaudis »

Komunito, co si mám představit pod větou u nabízeného CD "Nahrávka je ve stavu: EX" Google mi vyhledá vždy něco jiného, než co se týče hudby. Možná hledám ale blbě. Pomůžete, děkuji.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nahrávka je ve stavu: EX?

Příspěvek od Dasta »

Řekl bych,že to znamená,že stav je excelentní,jak nosič,tak přebal

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Sakra, to jsem hlava dubová, já hledám nějaké techniky výroby a mám to před sebou... Myslím, že to bude správně. Děkuji.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Tak takovouhle otázku jsem teda na hififóru nečekal. Tohle vážně někdo kdo chce poslouchat hudbu kvalitně neví?

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Sorry, ale zkratka EX mi prostě nic na první dojem neřekla a vsadím se, že tobě také ne. Je to na Alegru přeloženo s Polštiny, tak nemudruj zase. *thumbs down* Ještě jsem zde takový popisek neviděl, tak jsem se prostě zeptal, od toho je fórum a když jsem potřeboval zaplatit, přišlo mi to jako dobrý nápad zeptat se tady, ale zapomněl jsem na na tebe...Máš zase o důvod jak rýpat, přitom si věděl kulový taky.

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

Já se musím přidat, zkratky hodnocení stavu desek nebo CD jsem desítky let staré a mezi lidmi všeobecně známé. Sorry.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

toto je klasicky Record Collector grading, pouziva sa aj na ebay.

https://recordcollectormag.com/advertise/listings-help

a toto je discogs

https://support.discogs.com/hc/en-us/ar ... rade-Items

do buducnosti.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

pbaudis píše:
20 říj 2024 20:54
Sorry, ale zkratka EX mi prostě nic na první dojem neřekla a vsadím se, že tobě také ne. Je to na Alegru přeloženo s Polštiny, tak nemudruj zase. *thumbs down* Ještě jsem zde takový popisek neviděl, tak jsem se prostě zeptal, od toho je fórum a když jsem potřeboval zaplatit, přišlo mi to jako dobrý nápad zeptat se tady, ale zapomněl jsem na na tebe...Máš zase o důvod jak rýpat, přitom si věděl kulový taky.
Vedle, žádný že jsem věděl kulový, už můj první příspěvek tady jasně říká opak. Já sbírám nosiče už X desítek let, takže tyhle věci znám naprosto přesně, setkávám se s tím neustále už spoustu let. Tohle je věc kterou musí znát každej kdo chce opravdu poslouchat hudbu kvalitně a sbírá nosiče a není to zrovna nováček co s kvalitním poslechem hudby začal sotva minulej měsíc.
Sorry, ale zkratka EX (a stejně tak zkratky M, NM, VG+ atd.) je prostě mnoho let běžně používaný označení pro hodnocení stavu nosičů a jejich obalů na internetových bazarech, antikvariátech i serverch jako discogs, ebay atd., zkrátka napříč internetem (a někdy i mimo něj) všude kde se prodávají použitý nosiče. A používá se to (někdy v různých obdobách dokonce i pro jiný věci než pro audio a video nosiče.
A vsadit se klidně můžeš, ale v tomhle případě bys prohrál.

A žes tu na to nenarazil? Pokaždý když tu kdokoli dá odkaz na nějaký vydání alba na discogs, tak tam na to můžeš narazit.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Auuuu. *klanimse*

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

Liamee píše:
21 říj 2024 09:31
Pokaždý když tu kdokoli dá odkaz na nějaký vydání alba na discogs, tak tam na to můžeš narazit.
Na Discogs na stupeň EX narazit nelze.
Liamee píše:
20 říj 2024 18:50
Tak takovouhle otázku jsem teda na hififóru nečekal.
:D Na hififóru jsem nečekal věcí ...

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Já se tedy přidám - když jsem si kupoval vinyly ( Aukro převážně) , tam VG, NM , Ex běžně. Teď kupuju jen CD, a v podstatě jen na Aukru , a u hodnocení CD nosiče jsem se s tím nesetkal myslím . Ale to je taky na prodejci jak označí stav -. Já se poslední dobou setkával s jen slovním hodnocením.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Stav EX je mezistupeň, který mnohé prodejní servery nepoužívají, např. Discogs. V tomhle se Liamee opět prokazatelně mýlí a jako obvykle to nepřizná. To se od něj na hififóru po zkušenostech čekat dá..
EX je někde mezi NM a VG+, vzniknul nejspíš zcela účelově, protože EX (excellent) vypadá líp než VG+ (very good plus).
Naposledy upravil(a) Antony dne 21 říj 2024 11:00, celkem upraveno 1 x.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Pavel_LXmini píše:
21 říj 2024 10:01
Liamee píše:
21 říj 2024 09:31
Pokaždý když tu kdokoli dá odkaz na nějaký vydání alba na discogs, tak tam na to můžeš narazit.
Na Discogs na stupeň EX narazit nelze.
Myslel jsem to obecně, zkrátka že tam narazíš na hodnocení stavu nosičů a obalů. Narazíš na to všude možně, někdy i v různých podobách, někdo/někde se používá VG jinde EX, někde se EX používá jako náhražka VG+, občas narazíš i na to, že se EX používá místo NM atp. Je to zkrátka různý.
Pavel_LXmini píše:
21 říj 2024 10:01
Liamee píše:
20 říj 2024 18:50
Tak takovouhle otázku jsem teda na hififóru nečekal.
:D Na hififóru jsem nečekal věcí ...
To je fakt, Já taky nečekal, že na hifistu tu člověk téměř nenarazí.
Naposledy upravil(a) Liamee dne 21 říj 2024 11:03, celkem upraveno 2 x.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

"Pokaždý když tu kdokoli dá odkaz na nějaký vydání alba na discogs, tak tam na to můžeš narazit"
To nezní vůbec obecně, naopak, velmi konkrétně. Vytáčky, mlžení, lži, typický Liamee..
Já taky nečekal, že na korektně komunikujícího hifistu tu člověk téměř nenarazí. Čest výjimkám.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

A hele, toník opět zkouší to svoje trapný, překrucování, vrthávání z kontextu atd. doplněný o urážky a napadání, jako vždycky. No jo, co taky čekat od tro(t)lla jeho kalibru. *hura*

Zamčeno