Roger Waters - Amused To Death 2015

Kamenné obchody, bazary s CD a LP, e-shopy, prodejci
fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Roger Waters - Amused To Death 2015

Příspěvek od fox »

Roger Waters - Amused To Death 2015. Na vinylu, CD, Blu-ray-Audio

http://hudba.vltava.cz/Ruzne-CD-LP-MC/L ... rie=16610/

zabiny007

Re: Roger Waters - Amused To Death 2015

Příspěvek od zabiny007 »

Tak dnes mi pošťák doručil verzi CD/Bluray a musím říct, že provedení 5.1 mne fakt dostalo! Původně jsem si chtěl pustit "jen ukázku" a přehrát jej někdy jindy, ale hudba mne úplně vtáhla a i když jsem to neměl původně v plánu, poslechl jsem si to nakonec celé a úplně jsem vypustil pracovní povinností (ať žije prokrastinace :-) ). U většiny vícekanálových nahrávek stejně končím u sterea, protože mi namíchaní do 5.1 přijde násilné a samoúčelné, ale u této nahrávky se budu pravděpodobně vracet vždy k multikanálu. Minimálně dokud mi nedorazí objednaný vinyl :-)

boxer

Příspěvek od boxer »

Drtivá většina remasterů za posledních (co já vím, 10 let?) je k pláči. Sem tam se objeví něco, co stojí za zmínku. V poslední době Wilsonovic remastery byly dobrý.

Ovšem v Hiresu,24/192, co předvedli na Watersovic Amusedu, je něco opravdu MŇAM.
LP jsem neslyšel, 5:1 taky ne, ale HiRes stojí opravdu za to. Tady je vidět, tedy slyšet,jak to může vypadat, když se to udělá opravdu dobře. Výtečně.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

boxer píše:Drtivá většina remasterů za posledních (co já vím, 10 let?) je k pláči. Sem tam se objeví něco, co stojí za zmínku. V poslední době Wilsonovic remastery byly dobrý.

Ovšem v Hiresu,24/192, co předvedli na Watersovic Amusedu, je něco opravdu MŇAM.
LP jsem neslyšel, 5:1 taky ne, ale HiRes stojí opravdu za to. Tady je vidět, tedy slyšet,jak to může vypadat, když se to udělá opravdu dobře. Výtečně.
Právě pro výše uvedený stav většiny remasterů jsem pro jistotu před časem pořídil verzi Mastersound.Protože nejsi sám, kdo se o novém provedení vyjadřuje v superlativech, zvažuji koupi BD. Oproti Mastersoundu je cena "za hubičku".

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

jirie
pražská klika plánuje "porovnání" tebou zmíněného mastersoundu, tak i remastru na bd.

zabiny007
díky za tip!
ta zmiňovaná "samoúčelnost" nahrávek do 5.1. platí, dle tebe, i na nahrávky klasické hudby?

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Ja mam všechny tři verze. Mastersound se mi osobně nelíbí. Novy hires jsem poslechnul jen v rychlosti. Jsou tam úplne jine zvuky nez jsem byl doteď zvykly. Mam z toho smíšené pocity ale nechci se unahlit a poslechnu si to jeste jednou poradně.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

lachim píše: zabiny007
ta zmiňovaná "samoúčelnost" nahrávek do 5.1. platí, dle tebe, i na nahrávky klasické hudby?
Bohužel s klasikou v 5.1 nemám téměř žádné zkušenosti (vyjma náhrávek nějakých open air koncertů). Klasika celkově je pro mne zatím oblast neprobádaná, kterou objevuji postupně na LP či CD nakoupených za pár korun po bazarech. Snažím se alespoň trochu zorientovat a zjištuji, co jsem schopen poslouchat a co už ne :-). Třeba z období baroka, klasicismu či romantismu "zvládnu" téměř vše, ale od počátku 20století po dnešek jen máloco... Pokud mi doporučíš nějaké špičkové nahrávky v 5.1, budu velmi rád!
P.S.: Ale to je asi již do jiného vlákna...

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Já mám, prozatím, jen japonské vydání na CD. Nevím, jak to bude hrát v 5.1., ale když to pouštím ve stereu, jsem komplet třírozměrně obklopený zvukem. Ti, kteří neví o co jde, nechtějí věřit, že nehraje multikanál.
Prozatím jsem objednal LP. Pokud se mi bude líbit, uvažuji o SACD.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Tak to Vám pekne ďakujem, som toto vydanie neplánoval kupovať ale teraz fakt váham...

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Změna je život. Po dvaceti tří létech si toto album zaslouží mírnou změnu. :)

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

V Hires výborné, ale na BR to je ještě lepší -- zatím jen ve stereu, ale zkusím večer přenést Primare k DK a pustit si to v 5.1. Nebo zajedu si to poslechnout na top kině.

Asi objednám LP -- má už někdo ze zdejšího osazenstva -- poznatky jak to šlape z vinylu .

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

davidhighend píše:Ja mam všechny tři verze. Mastersound se mi osobně nelíbí. Novy hires jsem poslechnul jen v rychlosti. Jsou tam úplne jine zvuky nez jsem byl doteď zvykly. Mam z toho smíšené pocity ale nechci se unahlit a poslechnu si to jeste jednou poradně.
Včera jsem stáhl CD. Musím souhlasit. Efektové zvuky jsou trochu jiné. V některých skladbách se i jinak projevuje kytara. Někdy mi připadá, jako by to bylo, aspoň částečně, nově nahrané. Zlepšila se ale hloubka prostoru. Stereo hraje tak, jako by posluchač seděl uprostřed zvukové koule. Zvuk se line ze všech stran. Myslím, že oproti stereu při dobré akustice a symetrickém rozmístění repro v poslechové místnosti, nemusí být multikanál přínosem.
Jak už jsem výše psal, změna je život. Album je trochu jiné. Doporučuji ale, se staré nahrávky nezbavovat.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Poslouchal jsem někdy před týdnem, ale jen stereo a mch stopu z BD.

Jestli se někomu líbí stereo verze s Qsound a je z toho u vytržení, tak vězte, že 5.1 verze na BD je o řád lepší, neprojevují se totiž nedostatky Qsound a jde o kompletně nový mix, takže nesrovnatelné. Rozdíl ve zvucích okolo jako mezi tranďákem a hifi.
Srovnal bych to s BD/SACD mch vydáním Wish You Were Here. Asi tak podobný skok.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Wish You Were Here není Amused To Death. Pokud máš kvalitní stereo a slušně vyřešenou poslechovku od 5.1 to těžko poznáš. Myslím že, málo kdo má tak kvalitní multikanál, aby to v tomto případě bylo lepší než stereo. Pravda, 5.1. jsem ještě neměl možnost posoudit. Jak mile ho budu mít vyzkouším, když pochybuji že přes moje Onkyo to bude lepší. :)

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Ja uz mam Rogera-Amused To Death na LP objednaneho davno, zase mi dnes napsali, ze titul nebyl dodan, ze musim pockat... Jsem na nej zvedav...

Odpovědět