ABRAHAMSEN V6.0

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
pasul
Kontaktovat uživatele:

Re: ABRAHAMSEN V6.0

Příspěvek od pasul »

Vít - To co tady tvrdíš o poslechu jednotlivých DAC chipů a porovnávání mezi nimu je podle mě blbost. Uznávám, že nějaký rozdíl tam určitě bude, ale největší vliv bude mít jednoznačně výstupní analogová část a popřípadě I/V převodník s filtry. Je to také názor konstruktéra firmy Ancient Audio a i dalších. Potom i lze pochopit, proč se zvukově líbil více tento převodník proti CA, kde budou použité levné OZ na výstupu.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Ty diametrálně rozdílné názory na zvuk jsou divné, je to vcelku konvenční převodník. Za tu cenu se nedá čekat zázrak, zvlášť jestli ho vyrábějí v Norsku. Jestli někdo hledá detailní a přitom neseroucí neelektronický zvuk, tak doporučuju oblast bezfiltrových. Tenhle by mohl být zajímavý: http://www.tnt-audio.com/sorgenti/aya2_e.html
Ten člověk ho dřív zveřejňoval jako DIY a měl to vymakaný.

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

Netvrdím nic takového(?), ale při dobře (obdobně) udělané analogové části jsou rozdíly mezi DAC čipy markantní. Jasně, blbě udělaný analog (mizerný OZ nebo více OZ atp.) a napájení případně hodiny udělá z WM8741 sračku stejně, jako to vše dobré z TDA1543 či CS4396/7/8 hrající poklad.

Když už TDA1541, co byste řekli na toto: http://cgi.ebay.de/eBayISAPI.dll?ViewIt ... 0400932142

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Je to čistě provedené. Za ty peníze to určitě jde. Samozřejmě mě zajímá hlavně zvuk. Já kdyby jsem byl na začátku a hledal něco nutně s TDA1541, tak jednoznačně toto. Hodně jsem to zvažoval, když jsem hledal zdroj. Test Paculy v hi-fidelity mě hodně zaskočil. AMR CD-77.

Obrázek
Obrázek

ShanDo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ShanDo »

Niekde som cital ze je znatelny rozdiel medzi balanced/unbalanced zapojenim tohto dacu, moze to njiekto potvrdit alebo vyvratit? Je tam naozaj velky rozdiel?

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

XLR jsem nezkousel. Mimochodem, tento DAC bude na prodej.

ShanDo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ShanDo »

Este by ma zaujimalo ako tento DAC riesi jitter? Je tam CS8420, niekde som cital ze tento chip sa pouziva na asynchronny recloking, takze tento dac robi recloking? Ale ma iny sposob ako znizit jitter?

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

to ShanDo:
Omlouvam se za opozdilou odpoved. Ano, je zde pouzit asynchronni re-clocking.

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

V6.0 je plne symetricky. V symetricke casti prevodniku jsou pouzite specialni obvody, ktere redukuji vetsinu "normalniho" jitteru. Tez je kladen duraz vyvarovat se pouziti prepinacu, ktere by generovali jitter.

Odpovědět