ASUS O!Play AIR HDP-R3 a další

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
MartinSt4
Příspěvky: 136
Registrován: 03 úno 2010 09:32
Kontaktovat uživatele:

ASUS O!Play AIR HDP-R3 a další

Příspěvek od MartinSt4 »

Chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenost s tímto ev. dalšími HD přehrávači na bázi čipu Realtek RTD1073. Myslím jako audio přehrávač. Tento přehrávač vlastním, jako přehrávač filmů v různých formátech je vynikající (za tu cenu). Je to vlastně ořezaný počítač s linuxem, s možností použití jak orinálního firmware, tak různých modifikací.
Pár informací o tomto modelu: http://www.diit.cz/clanek/test-asus-o-p ... mkv/35579/
Co je z hlediska audia zajímavé je možnost přehrávání audia 24/96. Je jasné, že interní DAC odpovídá kvalitou ceně, rovněž připojení optikou do AV receiveru není to pravé ve srovnání s CD (Vincent S4, Vincent SV323, Aurum Cantus M102). A tak jsem se chtěl zepta, zda někdo nemáte zkušenost s kombinací O!play nebo jiných MMC a externího DACu (DacMagic, Styleaudio,Fubar... něco v této kategorii).
Na netu jsem našel vcelku pozitivní ohlas:
http://soundstagex.com/index.php?option ... t&Itemid=2

MartinSt4
Příspěvky: 136
Registrován: 03 úno 2010 09:32
Kontaktovat uživatele:

Re: ASUS O!Play AIR HDP-R3 a další

Příspěvek od MartinSt4 »

Dnes už na svůj dotaz mám odpověď. Tento HD přehrávač jsem zkoušel (za odborného dohledu p. Holcnera z Melissy) postupně s AV receiverem, DA Spitfire MKII a CAMBRIDGE DacMAGIC. Nejlepší kombinace byla s DacMagic, kdy se zvuk téměř vyrovnal CD přehrávači. Vypadá to, že tyto levné (cena O!Play air je cca 2500 Kč) multimediální přehrávrače můžou být celkem dobrou alternativou PC nebo notebooku při přehrávání lossless audio souborů, ideálně v kombinaci s NAS serverem.

Uživatelský avatar
olympus720
Příspěvky: 115
Registrován: 31 bře 2012 16:53
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: ASUS O!Play AIR HDP-R3 a další

Příspěvek od olympus720 »

Tento přístroj mne zajímá, ale dle odpovědi není DAC nic moc, pokud bych vyvedl rovnou signál Asuse do analogového zesilovače, tak výsledný signál nebude stát za nic ?

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host