Audia Flight CD One

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Peer
Příspěvky: 2633
Registrován: 17 dub 2008 14:43
Kontaktovat uživatele:

Audia Flight CD One

Příspěvek od Peer »

Nějaký čas hraji doma na stříbrný přehrávač od firmy Audia Flight CD One.
Čekám na černé provedení.
Jedná se o CD přehrávač, který je nejen po zvukové stránce opravdu vynikající.
Mě se velmi líbí i jeho design.
Znovu si musím poslechnout svou sbírku CD, tak nádherně jsem to ještě hrát neslyšel... :)
Kvalitní provedení a kovová mechanika Philips Pro. Váha přehrávače je 15 kg.
Vřele doporučuji k poslechu.
Ne nadarmo platí, že na zdroji hudby velmi záleží.
http://www.tykon.cz/audia/index.htm
http://www.audia.it/products.php?codpro=9
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Mark Levinson
Příspěvky: 1361
Registrován: 17 dub 2008 20:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Audia Flight CD One

Příspěvek od Mark Levinson »

Peere,
moc pěkný stroj. Mně se vždycky líbilo toto provedení a taky bych volil raději černou barvu. Tenhle player jsem ještě neslyšel, tak mně zajímá jaké pozoruješ změny oproti Vincentu? Jak se projevuje ten přepínač umístěný vzadu (Master/Slave)?

Peer
Příspěvky: 2633
Registrován: 17 dub 2008 14:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Audia Flight CD One

Příspěvek od Peer »

Vincent a Audia One jsou přístroje ze zcela jiných cenových hladin.
Posun je ve všech pásmech hudebního spektra. Od pevnějších basů, čistějších středů až po
fajnové výšky. A prostorová hudební scéna.
Však to uslyšíš sám... :)
Tím nechci říci, že je Vincent špatný stroj, to v žádném případě.

Peer
Příspěvky: 2633
Registrován: 17 dub 2008 14:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Audia Flight CD One

Příspěvek od Peer »

Přepínač master/slave nepoužívám, jelikož nemám předzesilovač od Audie...

Uživatelský avatar
Mark Levinson
Příspěvky: 1361
Registrován: 17 dub 2008 20:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Audia Flight CD One

Příspěvek od Mark Levinson »

Takže ten přepínač slouží k propojení s předzesilovačem?
A co to tam máš za anakondu? To je příslušenství k Audii? Viděl jsem v Tykonu, že k Audii bývá dodáván solidní síťový kabel jako základní příslušenství.

Peer
Příspěvky: 2633
Registrován: 17 dub 2008 14:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Audia Flight CD One

Příspěvek od Peer »

Ten síťový kabel je moje Oyaide.
Zkoušeli jsme nějaké, nejmenované síťové kabely a Oyaide bylo nejlepší.

Uživatelský avatar
Pajuna
Příspěvky: 403
Registrován: 19 kvě 2008 19:00
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Audia Flight CD One

Příspěvek od Pajuna »

Uz se k tobe moc tesim Petre, jsem zvedav na ten zvuk. Pomalu zacinam vybirat nejake dobre cervene k poslechu ze sve sbirky, a uz vim jake to bude :) . Nejspis sahnu do Italie, aby to bylo ve stejnem zneni.

Uživatelský avatar
Mark Levinson
Příspěvky: 1361
Registrován: 17 dub 2008 20:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Audia Flight CD One

Příspěvek od Mark Levinson »

Má to i digitální vstupy, takže se dá využít i převodník. Myslel jsem, že přepínač vzadu je něco jako digitální filtr a přepínáním lze trochu měnit charakter zvuku. Něco podobného má i Ayre.
Jinak parametry excelentní:

Frequency response 0.5 Hz ÷ 20 KHz ± 0.1dB
Upsampling 192 KHz
Dynamic Range 122 dB
THD + Noise > -100 dB
Maximum output voltage 2.5 Vrms
Output impedance 600 ohm
Input sampling rates 32 – 192 KHz
Resolution rates 16 – 24 bit
Main voltage AC (50-60Hz) 100, 110-115, 220-230, 240 V
Power consumption 70 W
Dimensions and weigth 420x113x380mm (wxhxd) - 15 Kg

Peer
Příspěvky: 2633
Registrován: 17 dub 2008 14:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Audia Flight CD One

Příspěvek od Peer »

Měl jsem v poště nějaké dotazy:
klamp je magnetický a jeho přítlak je značný
dá se použít i Spider od EC
otvírání šuplíku mechaniky je motorické
Obrázek

Renown
Příspěvky: 2315
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Audia Flight CD One

Příspěvek od Renown »

Ty jo ! Fakt bomba vlákno. Osm příspěvků, z toho 4 x Peer a 3 x ML.
I vypovídací hodnota tohoto vlákna je obdivuhodná :
klamp je magnetický a jeho přítlak je značný
nebo:
Zkoušeli jsme nějaké, nejmenované síťové kabely a Oyaide bylo nejlepší.
nebo :
A prostorová hudební scéna.
dále velký údiv ML :
A co to tam máš za anakondu? To je příslušenství k Audii? Viděl jsem v Tykonu, že k Audii bývá dodáván solidní síťový kabel jako základní příslušenství.

eLko
Příspěvky: 153
Registrován: 17 dub 2008 13:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Audia Flight CD One

Příspěvek od eLko »

Si si isty tym spider clampom?
Aj na EC,ked chces Spider clamp,tak najprv sa musi upravit vymenou "nejakej vlozky". Keby si to dal do EC na origo zostavenie,tak Spider clamp nepasuje optimalne. Cize sa mi nechce verit,ze to ide bez upravy na Audii ...

Peer
Příspěvky: 2633
Registrován: 17 dub 2008 14:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Audia Flight CD One

Příspěvek od Peer »

Co se ti stalo Renowne? :)
Já píši pouze o tom, co mám doma a co se mě líbí.
Pokud tě to nezajímá, tak proč se do toho pleteš?
S tebou to nemá nic společného.
Nicméně ti to opět odpouštím ale už neotravuj.
Děkuji.

Peer
Příspěvky: 2633
Registrován: 17 dub 2008 14:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Audia Flight CD One

Příspěvek od Peer »

to eLko:
Ano, máš pravdu, musí se tam vyměnit vložka aby to pasovalo.
Já to nezkoušel, chystám se na to až budu mít vlastní CD doma.
Toto je zatím půjčené...

eLko
Příspěvky: 153
Registrován: 17 dub 2008 13:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Audia Flight CD One

Příspěvek od eLko »

to Peer:

po vymene tej vlozky nevidim dovod,aby to nefungovalo. V podstate maju rovnake mechaniky,cize by to malo slapat v pohode.
K zvuku ti nemozem povedat,ci je nejaky rozdiel medzi clampmi,ja som moj EC pocul iba so spider clampom a tak to aj ostalo.
Myslim si,ze to bude zasa psychika,ale nejake kecy o tom maju celkom logiku *sunglases*

Uživatelský avatar
Mark Levinson
Příspěvky: 1361
Registrován: 17 dub 2008 20:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Audia Flight CD One

Příspěvek od Mark Levinson »

A není ta úprava nevratná?
Jen kdyby jsi to někdy prodával a kupujícímu by se úprava nepozdávala nebo by to prostě chtěl v původním stavu? A co záruka, neporuší se tím záruční podmínky?
Pokud na to teda nemá záruku jako čínský laser :o

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host