Audio Analogue Maestro 192/24 current output dac

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
kamelot
Kontaktovat uživatele:

Audio Analogue Maestro 192/24 current output dac

Příspěvek od kamelot »

Firma Audio Analogue je na trhu od roku 1995 a domovskou destinaci má v Itálii konkrétně v lázeňském městečku Monsummano Terme. Firma to není veliká. Samotná buňka má asi 120 kmenových zaměstnanců a několik externích konstruktérů. Veškeré produkty jsou vyráběny v Itálii, takže žádné Made in China nebo jiné podobné. Veškeré části Maestra jsou klasicky třískově obrobeny, proto také je na některých částech vidět, že to úplně přesně nelícuje. Každý přehrávač či jiný produkt AA je originál. Podle zpráv z HE v Mnichově nemá AA žádné novinky pouze celou řadu Maestro bude vyrábět i v černém provedení. Cd přehrávač je model z konce roku 2004 a na každém novém přístroji je nějaký i když malý upgrade. Začal jsem se o AA zajímat v okamžiku, kdy jsem slyšel jeden ze starších modelů na jednom z pražských HE. V Itálii existuje více firem, které se snaží ( a daří se jim to ) o co nejvěrnější napodobení analogového zvuku. Známá je fy BLUE NOTE se svými hybridy nebo MONRIO. Posledně jmenovaná se jaksi z našeho trhu vytratila. Zvuk Maestra je návykový, ne nadarmo se mu říká "sweet sound player". Spojení s Maestrem Settantou a koncovými XN-250E je dokonalou kombinací pro poslech akustické muziky všech žánrů. Pro tvrdý rock nebo metal tako kombinace není příliš vhodná. Já jsem ale věděl v okamžiku koupě co mě bude bavit poslouchat. Třešničkou na dortu je repro set Supra Sword. Je to opravdu velmi dobrý kabel a poslechovou scénu ještě více rozsvítil a prostorově rozšířil. Je sice trochu penězově náročný, ale určitě stojí za to. P. Černohorský bude se mnou určitě souhlasit.

Obrázek

Přehrávač používá modifikovanou CD ROM mechaniku buď fy TEAC nebo SAMSUNG. Vlastní upsampling je proveden obvody od Analog Devices AD1955 a AD1896. OZ AD797 je také jeden z velmi kvalitních.

Obrázek

Obrázek

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Audio Analogue Maestro 192/24 current output dac

Příspěvek od AlienCZ »

kamelot píše: Veškeré produkty jsou vyráběny v Itálii, takže žádné Made in China nebo jiné podobné.
Tak Ti nevím, jestli je to důvod k jásotu. :-) :-) Itala bych za solidního dělníka teda nepovažoval. :-)

kamelot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamelot »

AlienCZ píše:
kamelot píše: Veškeré produkty jsou vyráběny v Itálii, takže žádné Made in China nebo jiné podobné.
Tak Ti nevím, jestli je to důvod k jásotu. :-) :-) Itala bych za solidního dělníka teda nepovažoval. :-)
Asi není Ital jako ital. Z hlediska provedení přístrojů kvituji solidní strojařinu. Je to trochu podobné jako tady u nás v práci. Dělám v konstrukci pomalu 21 let, takže vím o čem mluvím. Na těch přístrojích je opravdu vidět klasická výroba. Žádné tažené profily. V Číně se nedá asi vůbec mluvit o výrobě, tam jde jen a jen o assembly.

kamelot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamelot »

To ALIEN,

ještě k Tvé reakci na odbornost Italů. Já si myslím, že to nejdůležitější je jak sestava od AA hraje. Podle mnohých návštěv velmi skvěle. Každý posluchač je ale nastaven trochu jinak. Ty jsi velkým vyznavačem HK, nechci zatracovat, ale pro domácí kino špica, ale pro stereo velký průměr. Nezlob se, ale měl jsem možnost k poslechu HD970ku, ale třeba ve srovnání s modif. dvd-3910 strašně propadla. Je to určitě subjektivní pocit.

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

kamelot píše:To ALIEN,

ještě k Tvé reakci na odbornost Italů. Já si myslím, že to nejdůležitější je jak sestava od AA hraje. Podle mnohých návštěv velmi skvěle. Každý posluchač je ale nastaven trochu jinak. Ty jsi velkým vyznavačem HK, nechci zatracovat, ale pro domácí kino špica, ale pro stereo velký průměr. Nezlob se, ale měl jsem možnost k poslechu HD970ku, ale třeba ve srovnání s modif. dvd-3910 strašně propadla. Je to určitě subjektivní pocit.
Vidím, že chycení za nos se nekoná. Škoda. Ten příměr o Italech tě měl trknout za ten komentář o Číně, resp. výrobě v Číně. Nikde jsem neprosazoval na stereo jako špičkové komponenty Harmany, snad jen původní řadu Signature, která se už nevyrábí. To byly opravdu špičkové modely. Myslím, že by naprosto zbytečně něco podsouváš, co jsem nikdy netvrdil a neprosazoval.

kamelot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamelot »

AlienCZ píše:
kamelot píše:To ALIEN,

Vidím, že chycení za nos se nekoná. Škoda. Ten příměr o Italech tě měl trknout za ten komentář o Číně, resp. výrobě v Číně. Nikde jsem neprosazoval na stereo jako špičkové komponenty Harmany, snad jen původní řadu Signature, která se už nevyrábí. To byly opravdu špičkové modely. Myslím, že by naprosto zbytečně něco podsouváš, co jsem nikdy netvrdil a neprosazoval.
Já se Ti za HK omlouvám, jenom z f-sportu mi v paměti zůstaly Tvé chvály na tuto am. firmu. Já jsem jenom chtěl zdůraznit, že pokud se něco vymyslí v zemi původu a tam se to i vyrobí a i nadále vyrábí je to velký plus pro kontrolu kvality komponentů. End.

kamelot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamelot »

Ještě pár poznatků k přehrávači. Přehrávač a ani zesilovač nemají síťový vypínač. Ovládání je zjednodušeno na základní fce jak přehrávače i ampu. Tyto, pro někoho možné nevýhody, jsou s hlediska konstrukce a fce přítroje jednoznačně ku prospěchu opravdu kvalitního zvuku. Vždy jsem si myslel, že dobrý zesilovač musí mít zvukové korekce, v nejhorším i loudness. Už si to nemyslím, na tom jakémkoliv cdéčku ta barevnost je.

pink panter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pink panter »

Hral som niekedy integrovaného drobčeka á 52 kg Audio Analogue MAESTRO s cd Audiomeca Obsession II na repro Dynaudio Contour 3.3 a musím priznať, že mám na túto dobu krásne spomienky a hudobné zážitky . Vývoj išiel ďalej a prišiel Mark Levinson No.380 + 333 a nastala otázka čo k tomu, po dlhšom hľadaní skončil pred nimi Audio Analogue Maestro 192/24, dalo námahu zladiť na ten prehrávač kabeláž,nakoniec zvíťazil CARDAS Golden Reference XLR a takisto sieťový kábel CARDAS Golden Reference a po malej vnútornej úprave to hralo výborne . Keď som ho skúšal v priamom súboji s konkurenciu svetového rangu,musím priznať ,že niekoĺkonásobne drahšie cd prehrávače bledli závisťou.V zásade počúvam jazz a vážnu hudbu,no tento stroj zvládne s prehľadom aj "inú nakladačku" - myslím tým metal. Vývoj ide znovu ďalej a tak AA Maestro a ML nevlastním,no môj nasledovník si véééľmi pochvaľuje,hraje s tým na BW 802 s koncami Jeff Rowland a je to naozaj hodnotný zvuk.
Chcel som napísať Gratulujem *thumbs up* , snáď najlepší pomer výkon/cena na trhu !!

PS:Taliani sa od roboty nepretrhnú, ale hudobníci sú svetoví !

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Zdravím Kamelote.

Analogový zvuk je mým cílem.
Sympatická firma, po doplnění správnými bednami, dělá velkou radost a vím, že bych byl také velmi spokojen.

Velmi mě přitahoval AA Pucini SE. Tak moc, že ho nemám jen proto, že ho v Belgické už neměli.
Výrobu před lety zastavili.
Po prodejním inzerátu, ani stopa. Majitelé si ho drželi, žádný upgrade po 3 měsících.

Obrázek

Další řady byly více neutrální. "Magický" a dostupný Pucini SE, prostě zmizel.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Co jsem AA slyšel s Xaviany, tak se mi více líbily s již zmíněnými Monrio. Ty novější a vyšší modely AA pro můj vkus byly většinou masivně hranaté nebo hranatě masivní. Kdysi jsem skoro jeden koupil, ale Ital nějak cuknul.
Efičáku, na eBay je jeden Puccini do 300E, s Němci nebývá problém dohodnout zaslání i k nám.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Děkuji Dane.
300 éček, je čupr cena. Ten dálkáč je krásný.
Mám teď Luxman 321 a tím bych sbírání ukončil. :-)

Dragon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dragon »

pink panter píše:Hral som niekedy integrovaného drobčeka á 52 kg Audio Analogue MAESTRO s cd Audiomeca Obsession II na repro Dynaudio Contour 3.3 a musím priznať, že mám na túto dobu krásne spomienky a hudobné zážitky . Vývoj išiel ďalej a prišiel Mark Levinson No.380 + 333 a nastala otázka čo k tomu, po dlhšom hľadaní skončil pred nimi Audio Analogue Maestro 192/24, dalo námahu zladiť na ten prehrávač kabeláž,nakoniec zvíťazil CARDAS Golden Reference XLR a takisto sieťový kábel CARDAS Golden Reference a po malej vnútornej úprave to hralo výborne . Keď som ho skúšal v priamom súboji s konkurenciu svetového rangu,musím priznať ,že niekoĺkonásobne drahšie cd prehrávače bledli závisťou.V zásade počúvam jazz a vážnu hudbu,no tento stroj zvládne s prehľadom aj "inú nakladačku" - myslím tým metal. Vývoj ide znovu ďalej a tak AA Maestro a ML nevlastním,no môj nasledovník si véééľmi pochvaľuje,hraje s tým na BW 802 s koncami Jeff Rowland a je to naozaj hodnotný zvuk.
Chcel som napísať Gratulujem *thumbs up* , snáď najlepší pomer výkon/cena na trhu !!

PS:Taliani sa od roboty nepretrhnú, ale hudobníci sú svetoví !

Mal som Pink Panterov prehrávač doma na dlhšiu koštovku a musím povedať, že pod to čo napísal o tom prehrávači, sa podpisujem. Hrá fantasticky, aj keď "pomalej" vnútornej úprave :lol:

Odpovědět